Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
fajnie dziewczynki ze tak sobie radzicie z maluszkami 🙂 no i mezowie ze sa pomocni bo to wazne!!!

czarnyloczek jak tobie to pasuje to taki model rodziny tez jest ok tylko nie wyreczaj go z wszystkim bo bedziesz miala jak moja przyjaciolka teraz maly nawet zostac z tata nie chce a tata z malym bo nie bardzo wie co i jak...

superbaba ufff ale ulga ze wszystko u malego bisi w normie ciekawe w takim razie skad te dreszcze...a nie wiesz czy serduszko mu sprawdzali ?! bo bisia tez miala jakies problemy z sercem z tego co pamietam a takie dreszcze sinienie to moze cos z krazeniem?!
kurcze najwazniejsze jest zdrowko wszystko inne nie ma znaczenia 😞 trzymam za nich kciuki!!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tak Was czytam i aż mi się płakać chce bo mój nie ma urlopu a jak na złość pracuje do 20 więc można powiedzieć że czasem tylko pomoże mi wykąpać no i ewentualnie jak wróci z pracy to nakarmi lub posiedzi z mała abym mogła iść się wykąpać 😞
Pierwszy tydzień było ok ale teraz nie wyrabiam 😞 Chodzę już jak zombi...A małą chyba wyczuwa moje zmęczenie i zestresowanie bo jak na złość jest bardzo nie spokojna i chce abym cały czas była przy niej bo jak odejdę to płacz. 😞
Sorki musiałam się wyżalić 😞 😞

• Mamusia
4nula napisał(a):
Tak Was czytam i aż mi się płakać chce bo mój nie ma urlopu a jak na złość pracuje do 20 więc można powiedzieć że czasem tylko pomoże mi wykąpać no i ewentualnie jak wróci z pracy to nakarmi lub posiedzi z mała abym mogła iść się wykąpać 😞
Pierwszy tydzień było ok ale teraz nie wyrabiam 😞 Chodzę już jak zombi...A małą chyba wyczuwa moje zmęczenie i zestresowanie bo jak na złość jest bardzo nie spokojna i chce abym cały czas była przy niej bo jak odejdę to płacz. 😞
Sorki musiałam się wyżalić 😞 😞

To dzielnie sobie radzisz, jak sama całymi dniami... mój mąż do 21 pracuje;/ więc ja nie wiem co to będzie;/

• Mamusia
4nula - to tez dzielna jestes i pieknie sobie radzisz!!!
Magdad - to co opisujesz jest zupelnie normalne...dzieci tak maja jak przysypiaja..Helenka ma to samo 🙂 A w ogole upewnilam sie u poloznej o tym swinstaniu i to jest tez norma 🙂

A w ogole to byla dzis ta polozna - bardzo mila kobietka! I sie jeszcze ucieszyla z kotow, bo sama ma w domu dwa 😉 Powiedziala, ze z Helenka wszystko super, nie wyglada na wczesniaka, a my radzimy sobie bardzo dobrze! Hurra! Z buzia kazala obserwowac, bo mowila ze alergia bylaby tez na raczkach czy brzuszku..no wiec juz nie wiem skad ma te male czerwone krostki:/ A my poszlismy na drugi spacer na rynek naszego miasteczka..przeszlam ponad 2 km i jestem w szoku! Ale wrocilam i padlam..az mi sie kreci w glowie!!! Za tona rynku wypilismy herbatke i zjadlam szarlotke z galka lodow! Uff...a teraz byl grany cycek i przede mna laktowanie, mycie wlosow, golenie..bo jutro na dzialke do rodzicow 🙂 Tylko ze padne jak to wsystko zroie, bo po tym spacerze ledwo dycham!!

Mamuski - rodzicnam wszystkie w poniedzialek 😉 Powiem Wan, ze nie zazdroszcze tego dwupaku tak dlugi czas..ja juz mialam dosc w 36tc:/

Co do Franka Bisi - czekaja na miejsce w szpitalu w Warszawie, by mogli dalejgo diagnozowac! Juz nir spi tak duzo i nawet je, za to ma jakies drgawki nawet do 11 na dzien 😞Oby nic powaznego!!!

• Mamusia
witam Was dziewczyny 🙂
Troszkę udało mi się dzisiaj Was ponadrabiać - trzymam kciuki za Wasze porody i zdrowie dzieciaczków...a szczególnie myślę o zdrowiu Frania i Marcelinki 😘
U nas powoli do przodu - uczymy się z mężem Martusi, on na szczęście ma 2 tygodnie opieki, więc jesteśmy razem. Mąż pomaga mi bardzo, stara się i widać, że bardzo kocha małą i chce się nią zajmować.
Ja walczę z bardzo mocno pozaciskanymi szwami, które bolą okrutnie, a położna ściągnie je dopiero w poniedziałek...A co do porodu, to niestety był ciężki i z komplikacjami...na szczęście jakoś się udało i uniknęłam cc...

• Mamusia
My już od wczoraj w domu. Uf. Mały spokojniutki i oby tak dalej. 🙂

Ktoś pytał o ponowne zszywanie no to skóra mi nie wytrzymała i skończyło się tak jak skończyło 🥴 już na samą myśl mi słabo a jak pomyśle o tym że może mi znowu nie wytrzymać to aż drgawek dostaję.

O porodzie pogadamy jak każdy urodzi.

• Mamusia
Magda i Luke GRATULACJE!

Pampinka super że już jesteście w domku, życzę zdrówka dla Was i oby dalej było bez żadnych komplikacji i niemiłych niespodzianek.

Bisia trzymam kciuki za Waszego Franka i zdrówka życzę!!!

Wpadłam się pożegnać przed pójściem do szpitala, mam net w komórce ale jakoś się tam nie mogę zalogować na forum ale postaram się Was czytać a pisać raczej nie dam rady więc będę się kontaktować przez smski.
Tabelkę zaraz uaktualnię o synka Magdaluke a kolejne zmiany wprowadzę po powrocie ze szpitala.

Trzymajcie się Kochane, życzę aby u nierozpakowanych Sierpnióweczek wreszcie rozpoczęły się akcje porodowe i Wasze dzieciaczki pojawiły się zdrowe na świecie .
Buziaki 😘

• Mamusia
Agadka mam numery do kilku dziewczyn więc do którejś na pewno napiszę a o urodzeniu małego to może nawet do kilku to wtedy która będzie miała czas da znać reszcie na forum. Ciężko wskazać jedną osobę bo dziewczyny jeszcze nie rozpakowane mogą w każdej chwili zacząć rodzić a mamusie nie zawsze mają czas na forum więc chyba najlepszym rozwiązaniem będzie poinformowanie kilku osób.

• Mamusia
cześć Kochane 🙂
Natan nadal jest w moim brzuszku ,troszkę Was dzisiaj podczytałam i gratuluje serdecznie dwóm nowym mamusiom 🙂
Agadka mój duży synek już jest w domu, ale była kupa strachu bo wyglądało to poważnie,ale porobili mu badania i poza stłuczeniami i zadrapaniami nic mu nie dolega.
Gaja Przyłączam się do podziękowań dla Ciebie 🙂 😘
Bisia MoniaC trzymam mocno kciukasy za Wasze maleństwa
czarnyloczku piękne masz zdjęcia
4nula świetnie sobie radzisz i z czasem nappewno będzie coraz lepiej Tylko musicie się dograć z córeczka a przedewszystkim musisz dojść do siebie po porodzie.

• Mamusia
gaja juz pewnie spi 🙂 wiec jeszcze raz powodzenia 😁 czekamy na info w poniedzialek pewnie bedzie juz po

kambea dobrze ze u niego ok przynajmniej bez stresu teraz mozesz rodzic 😁 a dzieje sie cos jakies skurcze?! cokolwiek?!
bo teraz tylko ty ja dodi i amelia zostalysmy bez daty 🙂