Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nirmala mam to samo, jak za dlugo siedze lub leze w jednej pozycji to nie moge wstac jak stara baba!
Bisia krzyz tez mnie boli.
a wyniki rzeczywiscie najlepiej pokazac lekarzowi, ja zadzwonilam bo jeszcze duzo czasu do wizyty, powiedzial, ze jak hemoglobina jest ok to jest ok 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a dziewczyny dostalam od kolezanki fajna strone https://www.cefarm24.pl/ - duzo okazji zamowienie gratis od 200zl, zalezalo mi glownie na kremie na rozstepy http://www.cefarm24.pl/11471,elancyl-krem-przeciw-rozstepom-dla-kobiet-w-ciazy-400-ml.html, podobno swietny tylko dosc drogi, w aptece okolo 140 zl na tej stronie 100. zebralam zamowienia od mamy i wzielam cos dla meza i dla siebie ten krem.

• Mamusia
Hej dziewczyny,

maiha super, że już półmetek - ja miałam w środę 😉

co do bólu pleców to ja wystarczy, że przesiedzę 10min w jednej pozycji i wstaję ze łzami w oczach tak boli... to samo gdy leżę w łóżku i chcę się przekręcić z pleców na bok... istna tragedia, ale ja miałam problemy z bólami pleców już przed ciążą, więc teraz jeszcze się nasiliły i ginka mówi, że niestety nic się nie da z tym zrobić...

• Mamusia
maiha napisał(a):
a co do kopniaczków do od 3 dni czuje juz je cały czas co chwilke mnie dzidzia kopnie i to z każdym dniem coraz mocniej 🙂 jestem taka szczesliwa ze wreszcie tak dobrze czuje mojego dzieciatko 🤪

Potwierdzam, że uczucie cudowne 😁 Ja od tych pierwszych wyraźnych kopniaczków w sobotę czuję Michasię codziennie i też coraz wyraźniej. A muszę powiedzieć, że straszna z niej wiercipięta. Co chwilę czuję jak się tam kręci. Jak będzie miała taką niespożytą energię to będę za nią biegała z wywieszonym jęzorem 😜
A mam pytanie... Zamierzacie puszczać muzykę i czytać bajki brzuszkom? Bo to niby polecane, szczególnie jeśli chodzi o muzykę. Czytałam, że później dziecko się uspokaja jak słyszy znajomą mu melodię, no i niby jest bardziej inteligentne 😉 A w sumie teraz już nasze maleństwa powinny słyszeć, chociaż niezbyt wyraźnie.

• Mamusia
Nirmala podobno dziecko słyszy od 19tygodnia (tak pisali w Mamo to ja) więc ja czasem gadam do Małej i puszczam jej trochę moich ulubionych kawałków - musi sobie szybko wyrobić dobry gust muzyczny, żeby potem z rodzicami na koncerty chodzić, hehehehe 😉

mnie też Gabrysia ostro kopie, ostatnio zrobiła mi 2godzinny maraton, wczoraj też mnie ostro skopała przed snem - a ja głupia wtedy leżę i się sama do siebie chichram 😉

• Mamusia
a co do słyszenia dzieciaczków to mnie uczona, że dziecko w brzuszku czuje przez wibracje rytm. Jak się urodzi i puści się tą piosenkę to dziecko ją poznaje przez rytm. To samo jest ze znanym dla dziecka głosem mamy. Nie barwa jest znana tylko rytm. Ja się łapię z głowę czego mój synek będzie słuchał- z racji, że z mężem prowadzimy wesela to mój synek żyje w klimatach "gorzka wódka, gorzka wódka", "daj i tę noc....", "seksualna niebezpieczna.....", "ore ore sza ba da....", "wszystkie rybki spią w jeziorze...."

• Mamusia
dzieki za troskę 😘
no ja miałam wczoraj prywatnie a dzis na fundusz.
wczoraj bardzo pozno wrocilismy, bo jeszcze u siostry bylismy. no a jak wrocilam to tylko pare stron Was poczytalam, zeby orientacje zlapac i zasnełąm z laptopikiem z boku 😉
no a dzis mialam na 12 i z rana tzn o 10 dopiero wstalam i sie ogarnelam i od razu do lekarza - nie mialam czasu na pisanie ;( ale juz sie poprawiam 🙃
no ale do rzeczy: dalej nie wiem jaki kolor wozka szukac i reszty wyprawki ani nawet nie wiem czy moge mowic on czy ona a o i mieniu juz nie wspomne ☺️ kolejna wizyta za 3 tygodnie
cala droge powrotna gadam do brzucha, ze wlasne dziecko mnie tak do wiatru wystawia i ujawnic sie nie chce a maz sie smieje to sie nie cieszysz, ze wszystko dobrze sie rozwija tylko nawijasz ciagle o to ze sie zle przekrecilo!
to znaczy gin mniej wiecej cos zaobserwowala ale nie chciala powiedziec, bo na 100% pewna nie byla i sie ze mnie tez smiala a ja do nich (meza i ginki) co wy w zmowie jakiejs!
no a dzis to tylko wizyta taka lajtowa zbyt zeby na usg sie zalapac ;( wyniki krwi lepsze niz ostatnio i tez nie wiem czego ile mam lekarz mowi, ze dobrze to wierze, jakby powiedzial ze zle to oczywiscie bym nie uwierzyla 🙃
w moczu bakterie wiec zurawit i jakis antybiotyk dopochwowo przez 6 nocy 🙂 bo na noc mam aplikowac
no i malo w sumie przytylam bo przez te 3 tygodnie ostatnie to tylko 300g, no ale troche znow wymiotowalam to szalu nie powinno byc i nie ma
buziaki dziewczyny!
taka ladna pogoda u nas ze spadam na spacerek! 😎

• Mamusia
D-brycz - no widac nie chce Was jeszcze uswiadamiac 🙂)))

Moje nadal nie kopie..a chcialabym, bo moze zastrzyki latwiejsze by byly:/ Dzis leze i dogorywam, bo serce mi siada na maxa 😞

Co do wynikiw to ja rozmawialam z lekarka i nizszy hematokryt u ciezarnej jest ok - z tym ponoc nie ma normy u kobiet brzuszkowych 🙂

Co do muzyki to chyba cos w tym jest, bo coreczka szefowej poznala piosenke, ktora jej mama sluchala ciagle w ciazy!Ja ostatnio zyje w ciszy..hehe..tylko czasem zapuszcze cos co lubie 🙂 Moze za niedlugo bede starala sie czesciej puszczac cos w tle...

Bisia- Ty na pewno bedziesz miala muzykalne dziecko 🙂))
Maiha - brawo 20 tyg!!! 🙂)))

A co do bolow w tylku i krzyzu..moge z Wami duzo o tym pogadac:/
Buziaki...u nas pogoda ble-pochnurno i zimno!

• Mamusia
no a wracajac do mojego badania to ogolnie fajnie bylo bo badzo sie ruszalo, pora zabaw byla 😁
na poczatku raczka machalo, to juz chyba taki zwyczaj zawsze mnie tak wita 🙂
potem zlapalo sie za nozki przekrecilo sie i za chcwile rece za glowe 🙂 widok super maz pierwszy raz malenstwo dopiero widzial i nie mogl sie od monitora oderwac 🙃
serduszko ladnie rowno bilo, widzielismy przekroj glowki, i mozg taki motylek fajny, zoladek
no i wody polykalo
no i oczywiscie lzy poplynely jak zawsze 🙂

• Mamusia
d-brycz fajnie, że wszystko dobrze 😉 ja się też z mojej śmiałam, ze jest wredna, bo mama ją tak długo prosiła a ona sobie pępowinę między nóżki pchała żeby tylko nie pokazać co tam skrywa 😉 ale w końcu ustąpiła i się pokazała, hehehe 😉

Kurcze, u mnie też super słoneczko a mąż pewnie znów koło 19 wróci z pracy, bo we wtorek mają ważny audit 😞