Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej wszystkim 🙂
Kasialeczek jak dziś głowa? lepiej? mnie coś pobolewa od rana ale to na szczęście znośny ból 🙂
Nastał ten piękny dzień kiedy zrobiłam placki ziemniaczane, pychota 🙃
Chociaż z tego co widzę musze sie poważnie zastanowić nad swoją dietą.. ☺️ wczoraj stanęłam na wadze i jednak jest troche więcej niż 2,5kg do przodu ☺️ Uroczyście postanawiam ograniczyć ilość slodyczy ktore pochłaniam w naprawdę dużych ilościach na rzecz owoców 😎
I czekam jeszcze na moje wyniczki z wczorajszych badań, mam nadzieję zę będą ok 🙂
Glukozę robiłam jakoś miesiąc temu i wyszło mi przy dolnej granicy - zawsze mi tak wychodzi pomimo że uważam że jestem uzależniona od słodyczy i zjadam ich naprawdę dużo...

• Mamusia
kasiulek mi też brzuszek już mocno wystaje więc kupiłam spodnie ciążowe na allegro ale niestety okazały sie o rozmiar za duże (jednak rozmiar rozmiarowi nierówny..) i wyglądam w nich jak klaun 😁 dlatego wróciłam do starej metody czyli standardowe spodnie z rozpiętym guzikiem i rozsuniętym zamkiem + majty "pantalony" takie po sam pępek 😁 + wstążeczka zamiast paska która przytrzymuje spodnie 🙂 No i jakaś dłuższa bluzka żeby zasłonić całą konstrukcje 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Dosłownie cudem przebrnęłam przez dzisiejszy dzień w pracy,
pracy dużo a ja wzięłam za mało jedzenia.
Poszłam do baru (mamy w pracy) z zamiarem kupienia bułki, jak wyszłam na korytarz to poczułam frytki, myślę sobie ok mogą być frytki, a jak zeszłam na dół do baru to zobaczyłam ciasto 😁
i tym to oto sposobem zjadłam tiramisu 😁 pyszne było
Dzisiaj teściowa zaopatrzyłam nas w obiad 🙂
i tak na pierwsze danie był kapuśniak
a na drugie gołąbki 😁
prawdziwa eksplozja kapusty 😁
zaszalałam zjadłam dwa talerze zupy, a gołąbki będą na jutro

Co do wyników to moje są ok. cukier również
a co do brzuszka, to pierwszy raz dzisiaj do pracy założyłam sweterek dopasowany
i oto w pracy zauważyli że w ciąży jestem 😁 nie mówię o dziewczynach z pokoju, bo one wiedziały, ale chyba lepiej mi w luźniejszych ciuchach póki co, bo mój brzuch przynajmniej dla mnie nie wygląda jak ciążowy, tylko jakbym sporo przytyła w jego okolicy 🙂

coś jeszcze miałam Wam napisać i zapomniałam
apropo pamięci to z nią kiepsko, zapominam o wszystkim

No i witam nową koleżankę 😁

• Mamusia
monkado napisał(a):
kasiulek mi też brzuszek już mocno wystaje więc kupiłam spodnie ciążowe na allegro ale niestety okazały sie o rozmiar za duże (jednak rozmiar rozmiarowi nierówny..) i wyglądam w nich jak klaun 😁 dlatego wróciłam do starej metody czyli standardowe spodnie z rozpiętym guzikiem i rozsuniętym zamkiem + majty "pantalony" takie po sam pępek 😁 + wstążeczka zamiast paska która przytrzymuje spodnie 🙂 No i jakaś dłuższa bluzka żeby zasłonić całą konstrukcje 🙂
JA JESZCZE JAKOŚ DOPINAM SPODNIE ALE JUŻ JEST CORAZ MNIEJ MIEJSCA A SPODNIE CIĄŻOWE MAM 3 PARY Z ZESZŁYCH CIĄŻ 🙂

Ale temat zaczęłyście... waga nie ma lepszych 😉 ja mam 2+ a jak raz weszłam wieczorem to schodziłam dwa razy szybciej 🙃

Widzę, że tylko ja walczę z cukrem (żebym chociaż słodyczy dużo jadła 😠 ) dziś miałam krzywą cukrową i wyszło ok ale w górnych granicach.

Temat OBIAD też jest popularny widzę 🙂 Ja miałam dziś mielone z piekarnika pycha! I nie takie tuczące, przepis z programu "Rewolucje na talerzu".

Jak Wy to robicie, że odpowiadacie do każdej o konkretny temat? Ja jak czytam to myślę, tej odpiszę to tej tamto a jak zaczynam pisać to dziura i nic nie pamiętam 🙃 Przepraszam Was za to ☺️

• Mamusia
rosi007 napisał(a):
Ale temat zaczęłyście... waga nie ma lepszych 😉 ja mam 2+ a jak raz weszłam wieczorem to schodziłam dwa razy szybciej 🙃

Widzę, że tylko ja walczę z cukrem (żebym chociaż słodyczy dużo jadła 😠 ) dziś miałam krzywą cukrową i wyszło ok ale w górnych granicach.

Temat OBIAD też jest popularny widzę 🙂 Ja miałam dziś mielone z piekarnika pycha! I nie takie tuczące, przepis z programu "Rewolucje na talerzu".

Jak Wy to robicie, że odpowiadacie do każdej o konkretny temat? Ja jak czytam to myślę, tej odpiszę to tej tamto a jak zaczynam pisać to dziura i nic nie pamiętam 🙃 Przepraszam Was za to ☺️

cytuję posty i odpowiadam na bierząco 🙂

• Mamusia
rosi007 napisał(a):

Rosi ja też mam z tym problem 🙂 chyba musimy częściej tutaj zaglądać i odpisywać na bieżąco.

My po szczepieniu i po zakupach, właśnie pochłonęłam Princessę orzechową 🙂
Muszę naczynia zmyć z obiadu i będę się lenić.

• Mamusia
Jeszcze pani doktor, stary basztyl mnie zdenerwował, byłaakurat inna niż ta do której zawsze chodzimy, pretensje miała dlaczego nie zaszczepiliśmy dziecka na świnkę odrę różyczkę. Przecież nie ma obowiązku! I wyszła z gabinetu po szczepieniu jak Franek płakał,pewnie nie mogła słuchać 😠 jeszcze przy tym sapnęła!

• Mamusia
Karola87 napisał(a):
Jeszcze pani doktor, stary basztyl mnie zdenerwował, byłaakurat inna niż ta do której zawsze chodzimy, pretensje miała dlaczego nie zaszczepiliśmy dziecka na świnkę odrę różyczkę. Przecież nie ma obowiązku! I wyszła z gabinetu po szczepieniu jak Franek płakał,pewnie nie mogła słuchać 😠 jeszcze przy tym sapnęła!
te stare dewoty sa najgorsze

• Mamusia
hejka
a wy ciągle o jedzeniu 😁 ja dzis na obiad zrobilam rolady,ziemniaczki z piekarnika i buraczki,potem na deser galaretke z owocami i bitą smietaną a teraz czekam bo mąz jedzie z pracy i mial kupic w piekarni jeszcze ciepły chlebek 😉