Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam :-)

Witam nową kolezankę ja też słabo pamiętam 12 tyg jedynie to mam zdjęcie brzuszka z 12 tyg i 4 dni 😁
dziewczyny chodzi za mną kakao czy za którąś też?

No ja myślę ze tak 2-3 lata tez będziemy sami ale to się okaże...

ja musze się właśnie wybrać na ciuchy poszukać czegoś ciązowego szkoda mi wydać 150 zł na spodnie na kilka miesięcy... no i jeszcze na allegro popatrze czy są jakieś w cenie :-)

• Mamusia
Ula-la przykro mi z powodu poronienia ale masz rację, ważne to co jest tu i teraz 🙂 Powodzenia na USG 🙂

Kasiulek przepis mam, ale moja Mama to ciasto robi z głowy więc Ona mi dyktowała a ja pisałam.. Mam nadzieję że wszystko zrozumiesz 😁 Napiszę Ci, tylko Nikoś skończy jeść obiad 🙂

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Ula-la przykro mi z powodu poronienia ale masz rację, ważne to co jest tu i teraz 🙂 Powodzenia na USG 🙂

Kasiulek przepis mam, ale moja Mama to ciasto robi z głowy więc Ona mi dyktowała a ja pisałam.. Mam nadzieję że wszystko zrozumiesz 😁 Napiszę Ci, tylko Nikoś skończy jeść obiad 🙂
oki czekam 🙂

• Mamusia
- pieczesz biszkopt z 3 jaj

MASA:
- 2 "Śnieżki"
- 2 galaretki (+ 2 na górę ciasta)

Śnieżki rozrobić w o połowę mniejszej ilości mleka niż w przepisie na opakowaniu i ubić. Dodać rozpuszczoną w o połowę mniejszej ilości wody galaretkę. Wystudzoną i lekko stężoną galaretkę wlać do ubitej Śnieżki , wymieszać i włożyć do lodówki. Lekko stężoną masę wlać na biszkopt. Jak masa zastygnie ułożyć owoce i wylać na nie lekko stężoną galaretkę.

Mam nadzieję że zrozumiałaś 🙂 Mojej Mamie ciężko było wytłumaczyć 😁

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
- pieczesz biszkopt z 3 jaj

MASA:
- 2 "Śnieżki"
- 2 galaretki (+ 2 na górę ciasta)

Śnieżki rozrobić w o połowę mniejszej ilości mleka niż w przepisie na opakowaniu i ubić. Dodać rozpuszczoną w o połowę mniejszej ilości wody galaretkę. Wystudzoną i lekko stężoną galaretkę wlać do ubitej Śnieżki , wymieszać i włożyć do lodówki. Lekko stężoną masę wlać na biszkopt. Jak masa zastygnie ułożyć owoce i wylać na nie lekko stężoną galaretkę.

Mam nadzieję że zrozumiałaś 🙂 Mojej Mamie ciężko było wytłumaczyć 😁
Zrozumiałam 🙂 podziękuj mamie 🙂 a tobie oklask 🙂

• Mamusia
Witam nową mamusię!

Kobitki mój mąż dzisiaj się zdeklarował że zrobi mi kolację,mam tylko pomyśleć na co mam ochotę. I tak myślę, myślę i nie wiem co wymyśleć? Macie jakieś pomysły?

Kinia Franek dzisiaj koło południa miał gorącą główkę, dałam mu Nurofen,położyłam spać i mu przeszło.

• Mamusia
Kasiulek no to się cieszę 🙂 Nie chciałam żeby wyszło że robię z Ciebie debilkę, tylko ciężko jest tak wytłumaczyć "na papierze", łatwiej byłoby opowiedzieć 😁

Karola ja nie pogardziłabym lasagne 🙂 🙂 🙂 Mój Mąż robi przeeee pyszną, sama jeszcze się nie podjęłam tego wyzwania 😁

• Mamusia
Wiecie co a ja dzisiaj na blogu kulinarnym widziałam przepis na pycha ciasto i mam mega ochotę na takie, ale nie chcę robić całej blachy bo nie będzie miał kto jej zjeść....
O takie:
http://margarytka.blogspot.com/2012/01/jabecznik-z-bita-smietana.html