Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam dziewczyny ale miałam szczęście :-)
wygrałam aukcje patrzyłam na nią do ostatniej sec i aukcja kończyła się o 18:05:00 a o 18:04:53 ktoś mnie przelicytował 😠 😠 😠 no ale ja dawałam cały czas odśwież i zauważyłam od razy i w ostatniej chwili udało mi się tę osobę przelicytowac o godzinie 18:04:59 dokładnie sekundę przed zakończeniem aukcji pierwszy raz miałam chyba takie szczeście i farta :P za chwilkę idziemy do knajpy bo kolega zaprosił Nas a piwko a mnie na soczek bo obchodzi imieniny dzisiaj tak więc będę później papapapapa :-)

Misia ja wczoraj jadłam fasolkę po bretońsku 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam wieczorkiem, ja już po drzemce ( nie mogę bez niej funkcjonować ostatnio).
Dziewczyny popatrzcie też na stronę smyka są super promocje i ubranka niesamowite nawet dla niemowlaków! Znajoma mi w pracy poleciła i oglądałam troszkę ale też czekam aż płeć poznam wtedy poszaleje 😉

Kasielaczek ja też spodnie mam z allegro i inne ubrania też oglądam na allegro, chociaż jak kiedyś looknęłam w H&M w ogólnie ciążowe ubrania nie były drogie, nawet się śmiałam, że takie koszule odcinane pod biustem, modne wtedy były, w dziale ciążowym 79zl a piętro niżej w normalnym 149zl a prawie różnicy nie było 🤔
Spotkałam dziś kuzynkę i mówiła, że śniło jej się, że miałam wózek granatowy w białe spore grochy i tak mi się spodobał ten pomysł, że teraz chcę taki wózek 🙂 tylko gdzie go znajdę 🤨

Idę wykombinować jeszcze jakiś deser, bo kolacja już była.
Może zajrzę później ale nie wiem bo mąż ostatnio ma monopol na kompa, już łazi i pyta "już??? Ty i te twoje forum wielkibrzuch.pl" 😁

Jak coś to miłej nocki życzę.
A no i gratuluje wygranej aukcji, też lubię te emocję przy licytowaniu na ostatnią sekundę 🙂

Aaa wczoraj któraś zwróciła uwagę na mój avatar, przepraszam nie pamiętam kto a nie chce mi się już wertować bo tyle stron przybyło, to zdjęcie jest chyba z 12tego tc z jakiejś strony w necie, więc np. mój bąbel teraz w 16tc już na pewno ma takie stópki słodkie. Ostatnio na usg dostałam zdjęcie jak machał rączką i widać na nim tak dokładnie rączkę, ze można policzyć paliczki w każdym paluszku 🙂

• Mamusia
Rosi- to ja, to ja pisalam o Twoim zdjęciu 😁 tzn że mój mały Bąbel też już tak rozcapirza 🤪 widziałam jak na ostatnim usg robił sobie trampolinę z mojego brzucha więc w szoku nie zwrociłam zupełnie uwagi na stópki czy rączki 🙂 a na zdjęciu też niestety nie widać dokładnie..
Kasialeczek- gratuluję wygranej aukcji 🙂
Kasiulek- doczekałaś sie już męża? Mój przywiózł obiadek bo jakoś dziś nie gotowałam a teraz będę miała kurs gry w piłkarzyki bo jestem w to strasznie kiepska i zawsze przegrywamy, a dla mnie poprostu ta piłeczka za szybko lata i nie nadążam za nią 😁
A mam taki pomysł na obiad na jutro- torcik szpinakowy 🙂 przyrządzam szpinak ze śmietaną i czosnkiem + przyprawy wg uznania; smażę ok 8 naleśników, smaruję naleśniki koncetratem pomidorowym (wtedy całość jest taka lekko kwaskowata) i przekładam szpinakiem; calość posypuję startym serem żółtym i wkładam na chwilę do piekarnika żeby sie zapiekło- pyszne 🙂

• Mamusia
piszę tak po kawałku śmiesznie
a więc tak na usg mały (bo myślę że to synek 😁) najpierw był źle ułożony i musiał się dostosować do mojego położenia ale nie za bardzo chciał 🙂
w końcu jakoś udało się przezierność zmierzyć chociaż nie do końca jestem pewne 1,7, bo czasami wychodziło 1,5, ale nieważne
żeby coś zobaczyć musiałam poprzewracać się z boku na bok na leżaneczce 🙂 i też to nic nie dało
wręcz przeciwnie, mały obrócił się do nas plecami i poszedł spać 😁
trochę brutalni ci lekarze jak chcą zrobić pobudkę.
Strasznie się bałam tego badania i cieszę się że już to za mną.
Mały ma 7 cm - kawał chłopa 😁

• Mamusia
Zacznę się rozglądać też za pościelą, te co znalazłyście są świetne
ja jeszcze nie oglądałam pościeli, a tu takie cudeńka

ciekawe kiedy u mnie się kreska pojawi 🙂
coś wam jeszcze chciałam napisać, ale nie wiem co 🙂
może sobie przypomnę, ale to tylko może 😁

• Mamusia
Witam jestem nowa 😁
moje malenstwo majuz pewnie ponad 5.40 tyle mialo w niedziele 😁 jestem w 13 tyg 😁D czuje sie swietnie pierwsze 3 mies to tylko spanie mnie meczylo ale teraz pomalutku wracam donormy. prawdopodobnie chlopiec w przyszlum mies sie dowiemy na 100 % Pozdrawiam. aha termin na 30 lipiec 😁D piekny czas .... odliczam ..

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

My cały dzień spędziliśmy u moich Rodziców, Tata miał wolne więc wybawił Nikosia a ja odpoczywałam 🙂 🙂 Mimo to jestem padnięta, ale to chyba przez cholerny ból głowy.. zaczęło się w środku nocy i trwa do teraz 😞 Ale przynajmniej udało mi się wczoraj nie zwymiotować, wtuliłam się mocno w Mężula i padłam bardzo szybciutko 😁

Kasiulek ja mam bardzo delikatną kreskę jeszcze po pierwszej ciąży 😁 😁

Kasialeczek a ja w ogóle księdzu nie daję i w dupie mam! Dla mnie to jest chore żeby brali pieniądze za wizytę duszpasterską.

Karola pościel świetna, ja bardzo lubię właśnie takie stonowane z jednym wzorkiem a nie takie pstrokate 😁

Misia ta pierwsza pościel słodziutka, oj jak mi się marzą te wszystkie różowe gadżety 😉

Ania bardzo się cieszę że z.. jak Ty to piszesz.. Małym wszystko w porządku 🙂 🙂 A mówił gin coś o płci czy za wcześnie?

Witam nową Lipcóweczkę Monikas28 🙂 Mamy ten sam termin 🙂

• Mamusia
Ania wózek mamy taki http://www.smerfland.pl/p-1911-wozek_wielofunkcyjny-BEBETTO-Vulcano__kolor_134__SL_ALU.html

A co do terminów porodu to mi pod koniec ciąży gin powiedział że z USG termin wychodzi na 26.02 (a z ost. miesiączki miałam na 18.03), rozwarcie mam na palec i na pewno nie donoszę do końca lutego... Urodziłam dzień przed terminem z miesiączki czyli 17.03 😁 😁 😁

• Mamusia
Ja byłam z niego bardzo zadowolona, zmieniłam na spacerówkę-parasolkę tylko dlatego żeby mi było łatwiej przemieszczać się w sklepach czy autobusie :P Fotelik jeszcze nam służy bo Nikoś do mniejszych dzieci należy a fotelik jest do 13kg, ale już rozglądamy się za tym 9kg-36kg. No a teraz gondola kurzy się na strychu i czeka na kolejnego Dzidziusia 🙂

Dobra ja zbieram się powoli do spania 🙂 Dobranoc 🙂