Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wiecie co mój mąż to się ze mnie śmieje ze ja zdjęcia ubraniom robię i się chwale mówię mu ze jest głupi to też się śmieje... a teraz poszedł spać... ehhhh te chłopy ja próbuję wymusić na nim wybranie imienia ale nie może się zastanowić bo on się boi podjąć tak poważną decyzję... wiecie on zastanawia się teraz nad KAJĄ a POLĄ bo podobają mu się krutkie imiona powiem Wam szczerze że obydwa bardziej mi się podobają niż Martynka ☺️ ale chyba za Kają jestem bardziej 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
halo halo 🙂 a mi tutaj tak szybko czas plynie że dopiero teraz zdążyłam do Was zaglądnąć.. 🙂 ja też bylam dziś na spacerku chociaż pogoda nie nastrajała optymistycznie ale stwierdziłam że nie mogę siedzieć w domu bo mi tyłek do kanapy przyrośnie.. 😁
Rosi ja ostatnio zupełnie przypadkiem trafiłam do ciucholandu i znalazłam suuuuper ciuszki dla Malutkiej, nowe, z metkami a za grosze 🙂 dobrze że maż mnie powstrzymywał bo inaczej kupiłabym chyba wszystko 😁 tzn śpiochów nie było tylko takie słodkie sukienusie i takie malusie sweterki i spodenusie i buciczki no miód malina ale ostatecznie kupiłam sukienkę i sweterek i zapłaciłam 30zł 🙂
Karola trzymam kciuki za jutrzejsze usg, nie stresuj sie tylko ciesz że już jutro zobaczysz swojego szkrabka 🙂
Monika, Agatka, Kasialeczek super że z dzieciaczkami ok, oby tak dalej, niech rosną zdrowo 🙂
Kasialeczek też słyszałam o takiej pozycji rodzenia że polecana ale ja myśle że to wszystko wyjdzie "w praniu" tzn jak już zaczniemy rodzić to intuicyjnie wybierzemy pozycje w której będzie najwygodniej i najmniej bolało 🙂 tak sobie to przynajmniej wyobrażam 😁 😁
I zapominam o tym keglu to mi przypominajcie 🙂

• Mamusia
Ilka ja jeszcze nie robiłam krzywej cukrowej, robię przed nast wizytą czyli koło 26.03
Z tą tarczycą to rzeczywiście nieciekawa sprawa ale najważniejsze że Ci to lekarz wykrył i jesteś pod fachową opieką, łykasz hormonki czyli wszystko na dobrej drodze 🙂
Smerfetka super pomysl na deser 🙂 z tym że ja nie mam truskawek... 😞 ale pójdę wszamać jakieś musli z jogurtem 🙂
Kasiulek widzę że jest nas więcej z terminem wizyty na 30.03 to sie powymieniamy wrażeniami 😁 podziwiam za opieke nad czwórką łobuziaków, oklask dla Ciebie! 🙂
Kasialeczek a mnie wlaśnie przeciwnie- podobają sie długie imiona, siedzi mi teraz w głowie ta Klementynka 🙂 tylko czemu musi sie zdrabniać do klema, będą sie z niej w szkole dzieci śmiały.. 😮

• Mamusia
Aniu to jest tak ze brzuch robi mi się twardy i nabrzmiały i mnie dodatkowo boli tak trochę powyzej łona opisywałam to lekażowi i powiedział ze to stawianie ale nie groźne ale jak zaczyna boleć brzuch to brać nospę forte że jest zupełnie bezpieczna i redukuje stawianie się bo działa rozkurczowo. Badał mi szyjkę i ujscie i wszystko ok szyjką długa a ujście zamkniete.

• Mamusia
Uff w końcu wieczór dla mnie 🙂

Ania też chciałabym żeby częstowali mnie ciastkami w sklepie 😉

Kasiulek i ode mnie oklask za dzisiejszy dzień, ja nie podjęłabym się takiego wyzwania 😁

Rosi walcz, walcz o tą swoją Zoję, zwłaszcza jak już Mąż coraz lepiej reaguje 😉

Kasialeczek dla mnie Kaja ładnie 🙂 Pola beeee 😁

• Mamusia
A zapomniałabym.. Kasialeczek słodziusie ciuszki, a sukienkę w arbuzy już chyba gdzieś widziałam 🙂

Jeszcze się pochwalę że jutro mamy z Mężulem rocznicę, 6lat razem i myślę co wykombinować na wieczór 😜

No nic, uciekam do łóżka 🙂

• Mamusia
Oho dziewczynki wszystkie poszły spać, no niemożliwe, zazwyczaj o tej porze wrzało na forum 🙂
Ja właśnie zjadłam dwa ciastka ☺️ tak, tak, miałam nie jeść... ale co ja zrobię jak mnie tak kuszą? 🤔
Kasialeczek cieszę się że się potwierdziła córka 🙂
A ja jednak nie mam jutro usg, położna dzwoniła że lekarza nie będzie, czyli usg teraz mam 19 marca.
Co do pozycji rodzenia to ja się nie wypowiem chyba bo dla mnie parcie było mega męczarnią w każdej pozycji, na siedząco, na kucaka, na kolanach wypięta. Ale nie ma się co dziwić bo u mnie parcie trwało 1godz50minut i tylko płakałam żeby w końcu to się skończyło. Żadna pozycja nie była dla mnie komfortowa.

Kasielaczek dla mnie i Pola i Kaja fajne, chociaż Pola chyba bardziej sama nie wiem 🤨
Ja też już idę spać, dziś poleniuchowałam z M na kanapie, fajnie bo on często wieczorami jeszcze przy kompie pracuje i niby jest a go nie ma 🤨
Coś mnie brzuch ostatnio pobolewa, dziś w nocy to przez sen mówiłam "ała,ała" jak się przekręcałam aż męża obudziłam, nie wiem co się dzieje, dlatego kładę się. Tak sobie myślę, że jak mi jeszcze ze dwa dni nie przejdzie to chyba pojadę do lekarza 🥴
Dobranoc, kolorowych snów...
P.S. Chyba zacznę zaglądać do tych lumpków częściej, będzie przynajmniej okazja do spaceru 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
dzisiaj pisze z pracy bo szefostwa nie ma 🙂
pogoda u nas kapa, takie zachmurzenie,
nadal czekam na tą wiosnę, podobno w sobotę będzie
i tak sobie myślę że butów nie mam na takie temperatury, bo wiosenne do pracy do mam, ale bardzo wysoki obcas mają, potrzebuję jakiś cichobiegów

• Mamusia
witam porannie 🙂
Szmateczki śliczne - jak zawsze ja juz też mam poodkładane ale i tak mnie korci cos kupic nowego i jeszcze jedno body, jedne spioszki, i jedne skarpeteczuszki - ach mój slubny płacze po nocach że z torbami pójdziemy 🙂 jak chciał miec dużą familię- to niech płaci - co nie?
Stałe pory kopania naszej dziewuchy mozna juz szacować na ok9.00 rano, ok 15.00 i od 19.00 do uwaga wczoraj 24.00 😮

Hej Brzuszki! Fajnie, że macie pogodę ja niestety pochmurno i mokro 😞 Ale i tak pójdę się przejść troszkę.
Wczoraj czytałam na forum o szpitalu, w którym będę rodzić i jedna dziewczyna opisywała, że o 19.50 przyszła na IP a o 20.00 miała malutką na rękach 🤪 ledwo zdążyli na porodówkę 🙂 poród-marzenie.

jufi moja też wczoraj szalała, prawie cały dzień. Zmieniła pory i rano to tylko jeden-dwa kopniaki w ciągu dnia zależy od tego co robię a za to wieczorem...skupić się na niczym nie mogę bo mała sobie "wygina śmiało ciało" ale to tak, że jak mąż przyłożył głowę mi do brzucha to zrobił wielkie "wooooow" 😁

Jufi mi Nina średnio, ale wiesz co myślę, że nie ma co się sugerować czy nawet pytać o opinie innych bo wtedy mimo wszystko się sugerujesz nimi 🙂 Ja wybrałam Zoja i nie ma osoby, która jak usłyszy to powiedziałaby "ale fajne" tylko zawsze chwila milczenia i "to jest takie imię?" 🙂 dopiero po chwili część osób mówi, że tak właściwie to bardzo fajne, ale tylko część, a ja się w nim tak zakochałam, że nie ma mowy o innym! I takich wyborów Wam dziewczynki też życzę 🙂 Żebyście były pewne w 100% że to właśnie to imię. Podobno czasem jest tak, że jak rodzice zobaczą dziecko to automatycznie wybierają imię bo "na takie im to dziecko wygląda" 🙂