Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

kasiulek85 napisał(a):
Rosi mnie moje dziecię też kopie na potęgę 🙂 aż cały brzuch podskakuje 🙂

Moja od wczoraj umościła się na moim pęcherzu! Jestem w wc co godzinę 🤪 Kiedy ona śpi??

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
rosi007 napisał(a):
kasiulek85 napisał(a):
Rosi mnie moje dziecię też kopie na potęgę 🙂 aż cały brzuch podskakuje 🙂

Moja od wczoraj umościła się na moim pęcherzu! Jestem w wc co godzinę 🤪 Kiedy ona śpi??
ja też kopniaki dostaję w pęcherz i latam co chwilę do wc 🤪

• Mamusia
Oj Rosi Rosi klaps na tyłek Ci sie należy za tą ciężką torbę! 😉 dobrze że masz koło siebie "dobre duszki" ktore Cie będą pilnowały 🙂
Daria wyślij Siostrę do lekarza! Czy Siostra bierze jakąś luteinę? ja też mam PCO ale krwawienia nie miałam tylko skurcze od początku ciąży ale biorę duphaston..
Kasiulek i Ty też powinnaś pomyśleć o jakimś leżonku bo też już któryś raz piszesz że brzusio boli.. Dwóch urwisów na glowie to nie lada wyzwanie ale może spróbuj więcej odpoczywać i mniej sie fatygować? 🙂

• Mamusia
monkado napisał(a):
Oj Rosi Rosi klaps na tyłek Ci sie należy za tą ciężką torbę! 😉 dobrze że masz koło siebie "dobre duszki" ktore Cie będą pilnowały 🙂
Daria wyślij Siostrę do lekarza! Czy Siostra bierze jakąś luteinę? ja też mam PCO ale krwawienia nie miałam tylko skurcze od początku ciąży ale biorę duphaston..
Kasiulek i Ty też powinnaś pomyśleć o jakimś leżonku bo też już któryś raz piszesz że brzusio boli.. Dwóch urwisów na glowie to nie lada wyzwanie ale może spróbuj więcej odpoczywać i mniej sie fatygować? 🙂
wiesz przy dwójce urwisów to nie da się poleżeć a jak ja już się położę to mi włażą na brzuch

monkado napisał(a):

Kasiulek i Ty też powinnaś pomyśleć o jakimś leżonku bo też już któryś raz piszesz że brzusio boli.. Dwóch urwisów na głowie to nie lada wyzwanie ale może spróbuj więcej odpoczywać i mniej sie fatygować? 🙂

I nie godzić się czasem na przedszkole domowe 😉
Mi mama też dziś powiedział "mamie też powiedz czasem nie mogę " 😁 bo ma wyrzuty sumienia, że wczoraj po parę rzeczy do łazienki mnie wzięła i połaziłyśmy z 1-1,5 h po markecie 🙂

monkado napisał(a):
Karola super brzuszek jak piłeczka 😁
Rosi Ty też sie mocno zaokrągliłaś od ostatniego zdjęcia 😁 (jakoś przegapiłam Twojego nowego brzusia i dopiero dziś zauważyłam że wstawiłaś 🙂 )

Nooo tak się martwiłam jeszcze w walentynki, że od Was odstaje a jak mi wystrzelił to nie wiem kiedy nawet!

• Mamusia
witam
a mi nie dodalao mojego brzucha hmm...
wiece co moj maluch to dzis tak szlaeje ze nie moge uwierzyc kopie na calego a co do pecherza to siedzial mi w sob i myslalam ze nie dam rady co 20 min w wc 😁
teraz odpuscil ale wiercipieta z niego dzis straszna hahah.
zagladne pozniej bo oide obiad robic dopiero z roboty wrocilam :/ pozdrawaim

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
monkado napisał(a):
wiesz przy dwójce urwisów to nie da się poleżeć a jak ja już się położę to mi włażą na brzuch

Oj skąd ja to znam, mnie Franek też co chwila na brzuch włazi.

Monkado,Rosi,Kasiulek dziękuję 🙂 Na razie może jest i zgrabny ale jak urośnie a ja razem z nim 😉 to już tak zgrabnie nie będzie wyglądał 🙂

kasiulek85 napisał(a):
mi Marcel pierdzi w brzuch i mówi "mamusia w brzuszku Roksana 🙂" a do męża pójdzie i mówi "w brzuszku Emilka" tak jakby wiedział co chcemy usłyszeć 🙂

Cwaniak mały 🙂

• Mamusia
A ja ostatnio byłam u swojej chrześnicy (2latka) a Bratowa mówiła jej że mam małego dzidziusia w brzuszku więc Zuzia podbiegła i pyta "ciocia gdzie dzidzia?" więc ja jej pokazuje brzuch i mówie że dzidzia jest jeszcze malutka i jest w brzuszku a ona zrobiła wielkie oczy jakby chciała powiedzieć "ciotka gadasz glupoty" 😁 to chyba było za dużo na jej mały rozumek 🙂

• Mamusia
monkado napisał(a):
A ja ostatnio byłam u swojej chrześnicy (2latka) a Bratowa mówiła jej że mam małego dzidziusia w brzuszku więc Zuzia podbiegła i pyta "ciocia gdzie dzidzia?" więc ja jej pokazuje brzuch i mówie że dzidzia jest jeszcze malutka i jest w brzuszku a ona zrobiła wielkie oczy jakby chciała powiedzieć "ciotka gadasz glupoty" 😁 to chyba było za dużo na jej mały rozumek 🙂
ach te dzieci 🙂

monkado napisał(a):

😁 😁 😁
U mnie jakiś czasem temu była kuzynka z taką 4ro latką i mała się pyta "mamusiu a ciocia będzie miała dzidziusia??" Kuzynka na to "no tak, a widać?" a Zośka tak przeciągle jak ekspert "no wiiiidać, wiiiiiiiiiiidać" 😆

• Mamusia
marta witam Cie serdecznie a to niespodzianka ja tez ma termin na 14.07 i jak bedzie chlopiec to tez Filip 😜 teraz troche wiecej o dziewczynce mysle bo lekaz powiedzial ze wyglada mu to na dziewczynke ale mi mo wszystko fajny zbieg okolicznosci 😉 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Witam i ja dzisiaj byłam u mamy cały dzień i przyszłm od niej z pełną siata wałówy 🤪 🤪 🤪

Rosi co do stawiania brzucha to mi się stawia i lekarz przpisał nospę forte i biorę tylko w tedy kiedy pojawia się twardnienie i lekiei skurczybyczki :-) przede wszystkim nie dxwigaje lepiej przejsć się dwa razy iż raz a przeciążyć... odnośnie brzuszka na chłopaca to ja słyszałam że jak okrągły i rozlany tak jak by na boczki to na dziewczynkę a na chłopca to szpiczasty taki 😁

Karola widze ze Pan z posredniaka zamieił się z dupą na rozumy czy on nie wiem jak wygląda ciąża a tym bardziej okres połogowy ja to bym go tam z błotem zmieszała ale to dlatego że ja pyskata jestem i walcze o swoje śliczyny i zgrabniusi brzusio i już diść widoczny 🤪

Daria mi lekarz mówił tak jak Rosi pisała że plamienia moga wystąpić przy zagnieżdżającym się jajeczku a takze jeżeli do zapłodnienia doszło dość późno to moze jeszcze łuszczyć naskórem z macicy jak przy okresie ale sama nie plamiłam i napewno w sytuacji siostry pojechałą bym do szpitala.

Ilka co do histori to wiem jak miałaś w życiu bo u mnie też łatwo nie było

Monkado ja do porodówki nie mogę się przemoć te krzyki kobiet mnie przerażają ale czesto gęsto włączam na moment ukazania się dzieciątka na swiat i przywitania z rodzicami i w tedy mi się łezki pokazują 🙂 a co co tego ze ciocia ma dzidziusia to ostatnio koleżanka powiedziała swojej 3 letniej córce że nie moze tak skakać na łóżku bo ciocia ma dzidziusia w brzuszku i nie można bo jak by się przewróciła itp... to dziecko myślało ze ja zjadłam dzidziusia i z przerażeniem patrzyło na mój brzuch i tak pokryjomy go dotknęła i widziałam jej strach w oczach 🤪 😁 😁 😁

Kasiulek zenujące jest 68zł od MOPS-u na dziecko za to to nawet na iesiac na pieluch nie straczy a nawet bez pieluch to na mleko wiecej idzie przeraża mnie polityka Polska rodzinna wrrrrr ale synek naprawdę nieźle wykombinował zeby rodzicom sprawiać przyjemnosć Tobie Roksanka a Tatuś Emilia ale dzieci to bystre są 🙂

N o a ja do mamy poszłam bo chciałąm zobaczyć się z bratanicą (oczywiscie wspaniała bratowa nie poinformowała mnie ze bedzie tylko siostra do nnie zadzowniła czy wybieram sie do mamy bo Kaśka ma z małą przyjść oczywiście wywaliłam gały 🤪 bo o niczym mnie nie poinformowałą) ale nie przyszły bo mała się rozchorowała więc na ponad dwa tygodnie w Polsce ani razu się nie widziałam z bratanicą wrrrr 😠 😠 😠 i chyba się już nie zobaczę...

poniosło mnie trochę z pisaniem hihihihi ☺️ ☺️ ☺️