Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Też tak słyszę i zastanawiam się jak musiałam wyglądać nie będąc w ciąży 🙂 Może to znak, że Twoje maleństwo będzie kolegą dla mojego Jasia? 🙂
Denerwują mnie te wszystkie spojrzenia i komentowanie gdzieś z boku 🙂 Później przez przypadek dowiaduję się co tak naprawdę mówią sobie pod nosem 🙂 Spotykam koleżankę, a ta mi wypaliła: nie wyglądasz wcale grubo,jak **** mi mówiła. Słyszałam, że przytyłaś niesamowicie, a tu niespodzianka 🙂
Moja waga mnie martwi, bo rano jest taka sama jak przed ciążą, wieczorem dopiero jak się najem to waha się w granicach 1,5 kg na plusie 😞
Mam je gdzieś, dla mojego malego mogę ważyć i 40 na plusie 🙂 Ale po co od razu takie obmawianie? 🙂 Same mają dzieci więc niech zajmą się nimi 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
halo 🙂
Tosia dokładnie! Niech te wszystkie super koleżanki pocałują sie w du..ę! 😠 wyglądamy jak wyglądamy możemy być grube i ociężałe takie nasze prawo byle by Dzieciątko rosło zdrowo 🙂
Ja na razie na szczęście bardzo rzadko słyszę komentarze na swój temat a jak już coś to pozytywne 🙂
Kinia dużo uśmiechu i słoneczka dla Małego Brządca :*
Wczoraj miałam próbę generalną pęcherza- 3 godz bez siku i udało sie 😁 a dziś wielki finał- za chwilę pakuje sie do autobusu i jadę do krk, trzymajcie kciuki żebym nie musiala prosić kierowcy żeby zatrzymywał sie gdzieś na stacji ☺️
I wszystkim miłej soboty bo zaglądne pewnie dopiero wieczorkiem 🙂

• Mamusia
Wiecie jaka paranoja,
za dużą nową szybę do samochodu w zeszłym miesiącu płaciliśmy 400 zł z wymianą,
a nowa mała szybka taka trójkątna przy tylnych drzwiach kosztuje 300 + wymiana, ale paranoja,
policjant dobrze mówił że mała szyba jest najdroższa
jakiś palant z tego złodzieja, wybił by szybę w drzwiach, to miałby łatwiej a my taniej,
zobaczymy co na to ubezpieczenie, nadal czekamy na wycenę, tylko że za sprzęty ukradzione z samochodu nie zwracają, to jesteśmy na duuuuuużym minusie

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Jeju jak pięknie na polku, za raz wychodzimy tylko ciasto dochodzi w piekarniku i muszę jeszcze odkurzyć.
Z samego rana oczywiście poryczałam się, tradycyjnie w dniu urodzin Nikosia 😉

Dziękujemy za życzenia, Nikoś rozdał Ciociom po oklasku 😉

witam w sobotni ranek wszystkie brzuchatki 🙂 dla Nikosia oczywiscie moc buziakow i najlepsze zyczonka 🙂:*
nie przejmujcie sie tym ze ludzie patrza i ktos mowi " ło ale masz brzuch wielki" w koncu gdzies to dzieciatko musi sie zmiescic 😉 i to wielkie szczescie nosic dzidzie pod serduszkiem 🙂
moja mlodsza siostra mi ciagle powtarza " jaki masz Brzuch... ostatnio nie mialas takiego . 🙂 " a widze sie z nia co tydzien ;p no ale ona ma 15 lat i cieszy sie ze bedzie ciocia 🙂

przywitalam sie i zmykam, bo moj maz okna bedzie myl okna musze go przypilnowac 😜 ja sie za inne prace sprzataniowe biore,mniej meczace. wpadne moze po poludniu. milego dnia i duzo sloneczka

• Mamusia
Hej Dziewczynki,
ależ pięknie słoneczko świeci, aż mi się chce wyjść zaraz na powietrze 🙂
Ja odnośnie brzucha nie słyszałam jeszcze negatywnych wypowiedzi, ale nie przejmujcie sie tymi komentarzami. Ważne że same jesteście szczęśliwe 🙂 Ja ostatnio poszłam odwiedzić swoją pracę i zaniosłam zwolnienie przy okazji. Posiedziałam trochę z koleżankami, i większość mówiła że mam mały brzuszek (wg mnie jest duży, no ale każdy widzi co innego), z kolei moja szwagierka mówi że ostatnio bardzo mi urósł (nie widujemy się za często,więc pewnie zauważyła zmiany). Ja odbieram te uwagi pozytywnie, bo wiem że te osoby bardzo lubię i ze dobrze mi życzą 🙂
Kinia moc uścisków dla Nikosia 😘 😘
Cóż, chyba się zbiorę na spacerek 🙂 Odezwę się później.

• Mamusia
No to idziemy na słoneczko 🙂 🙂 🙂 🙂

Ania nie przejmuj się, ja też nie za bardzo nadaję się do pieczenia ale ten przepis jest akurat banalny bo wszystkie składniki miesza się mikserem i do piekarnika 😁 Dodam tylko że to moje jedno z dwóch ulubionych ciast 🙂

Miłego dnia Brzuszki 🙂

Witam brzuchatki ale mamy dziś pogodę, idę zaraz do "mojego" Pana w jabla się zaopatrzyć i oddać mu 1,3zl 😉
Kinia buziak dla małego i 100 lat!
Słyszałam niedawno kawał odnośnie tych uwag innych kobiet.
Dlaczego kobiety tak się uśmiechają na widok innej kobiety w ciąży?
Bo cieszą się, że widzą grubszą od siebie 😁 😁 może coś w tym jest, w niektórych przypadkach 😉
O wózkach się nie wypowiadam bo nadal szukam, ale na pewno 4ry pompowane koła 🙂
Zajrzę później, chociaż dziś i tak pewnie tu pusto będzie przy takiej pogodzie 🙂
A co do mojego filmu wczoraj, zasnęłam po 5min 😁 Czyli o 22.30 już spałam 🙂 Mój mężulek tak mi chrapał w nocy, że się mimo wszystko nie wyspałam ale w ramach zadośćuczynienia dostałam śniadanko do łóżka 🤪

• Mamusia
A ja już po spacerku do Biedronki. Ja z kolei zaopatrzyłam się w śliwki i muffinki waniliowe 😁 A na obiad zrobię chyba zupkę brokułową 🙂
Ale super pogoda! 🤪 W końcu zrzuciłam zimową kurtkę, poszłam w polarku ale i tak było mi gorąco 😎

• Mamusia
i się załatwiłam
schyliłam się do pralki po pranie i jak się chciałam wyprostować to już się nie dało, coś mi przeskoczyło i koniec, ból nieziemski, tylko raz mi się taki przydarzył i źle to wspominam,
bolą mnie plecy powyżej krzyża 😞
jak już się z wielkim płaczem wyprostowałam to teraz tylko stać mogę i siedzieć w odpowiedniej pozycji, tylko później ciężko wstać
ale kapa, a taki ładny dzień i fajny humorek miałam
zawsze coś 😞

• Mamusia
ania_p napisał(a):
i się załatwiłam
schyliłam się do pralki po pranie i jak się chciałam wyprostować to już się nie dało, coś mi przeskoczyło i koniec, ból nieziemski, tylko raz mi się taki przydarzył i źle to wspominam,
bolą mnie plecy powyżej krzyża 😞
jak już się z wielkim płaczem wyprostowałam to teraz tylko stać mogę i siedzieć w odpowiedniej pozycji, tylko później ciężko wstać
ale kapa, a taki ładny dzień i fajny humorek miałam
zawsze coś 😞

Ojej, Ania bidulko to się załatwiłaś 😞 Moze odpocznij, poleż i samo przejdzie.. A ja też właśnie pranie robię i porządki w łazience, trzeba uważać...