Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nie robię nic tylko siedzę, bo z leżenia to nie wstanę i obrócić się nie mogę a mąż pojechał do sklepu to kto mnie dźwignie
a na dworze takie lato 😞
maleństwo mnie kopie to przynajmniej trochę wesoło jest, ale to pewnie dlatego że dostarczyłam mu napoleonkę 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Oj Ania ale zaszalałaś 🤨
Mi się wycieczka przedłużyła, bo spacerem tego nazwać nie można 🙂 Trochę mnie jeszcze w pachwinie kuło więc pojechałam samochodem 🙂 ale zostawiłam go kawałek dalej, żeby jednek mini-mini spacer był 😉 Potem zajrzałam do mamy na obiad i jestem już w domku, idę się wziąć za łazienkę a potem po mężusia do teściów, pojechał im pomóc bo mają gospodarkę a wiosna więc praca w polu się zaczyna. A mój zapalony rolnik aż podskakiwał na myśl, że sobie ciągnikiem pojeździ 😁

• Mamusia
A My dopiero wróciliśmy z pola, Nikoś nawet spał w wózku na świeżym powietrzu 🙂 🙂 Nie uwierzycie ale u Nas dzisiaj w cieniu było 22stopnie!!!!! I to na dwóch termometrach, elektrycznym i zwykłym więc to nie mogła być pomyłka 😉

Oj Ania współczuję, ale się załatwiłaś i to na taką pogodę 😞 Mam nadzieję że już Ci coś lepiej 😘 Za raz Ci wrzucę przepis 🙂

• Mamusia
PIERNIK BEZ MIODU

3 jaja
pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki
szklanka cukru
szklanka mleka
2 szklanki mąki
pół szklanki oleju
cukier waniliowy
po łyżeczce sody, cynamonu i kakao
Wszystko wymieszać mikserem i do piekarnika na 40min. Ja robię do tego polewę z gorzkiej czekolady i posypuję wiórkami kokosowymi. Można też przeciąć ciasto na pół i przełożyć np. bitą śmietaną, ja tak nie robiłam bo najbardziej lubię w tej podstawowej wersji 🙂

• Mamusia
Cześc Mamusie 🙂
Troszek zaległości w czytaniu nadrobiłam ale niestety nie wszsytkie..

Daria szczerze współczuję Twojej siostrze. Brak słów. Nawet sobie nie potrafię tego wyobraźić, zbiera się tylko na płacz.

Kinia u nas też dziś cieplusio 20stopni w cieniu 🙂 Wiosna w powietrzu wibruje 🙂
Oczywiście buziaczki urodzinowe dla Nikosia: 🙂

Tosia nie przejmuj się tymi uwagami na temat wyglądu, wydaje mi się że coś jest w tym dowcipie Rosi 🙂 Mi też kolezanki w pracy mówią ze mam strasznie duży brzuch jak na ten miesiąc, ale raczej nie odbieram tego negatywnie, raczej jako objaw zainteresowania 🙂 Dla mnie najważniejsze jest żeby rosnąć tylko w brzuszku, a nie wszędzie 🙂 Narazie tak sie udaje 🙂 Więc absolutnie nie czuję się grubo pomimo tych 4 kg na plusie.
Ważniejsze dla mnie jest to jak mój mąż mnie odbiera i kurcze jest taki zafascynowany tym moim brzuszkiem, że mam wrażenie że jestem dla niego bardziej atrakcyjna niż przed ciążą 😮

Ania jak tam się trzymasz? Przeszedł trochę ten ból?

Ja dziś od 7 do 12 tej odrabiałam się z robotą. Potem gotowałam gulaszyk wieprzowy z papryką, cukinią i pomidorami 🙂 Następnie wszystko zapakowałam i zawiozłam meżowi i teściowi na mieszkanko 🙂 bo tam dłubią żeby z tego stanu dewelopperskiego wyjść na stan mieszkalny 🙂

A potem skusiłam się na nowe butki w centrum handlowym. Inwestycja straszna bo skórzane 🙂 ale już tyle razy przejechałam się na nie skórzanych półbutkach, że myśle że to dobrze wydane pieniądze 🙂

Ach wiecie kupiłam sobie pierwszy raz Mamo to ja i rzeczywiscie fajna ta gazetka 🙂 Dużo można sie dowiedzieć, Jednocześnie stwierdziłam, że ja nic o niemowlętach nie wiem:/ No ale może nadrobię, choć liczę też na instynkt 🙂 Mężowi też muszę dać gazetkę do poczytania! A co! 🙂

No troszkę nadrobiłam za ten tydzień nieobecności.
I wiecie co kurcze muszę ukrywać się ze słodyczami 😞 Czuję się jak przestępca 🙂 Ale mój mąż tak sobie to wszystko wział do serca, że żyć mi nie daje.. Choć rozczula mnie tą swoja troskliwościa o maluszka z brzuszka 🙂

• Mamusia
Witam wieczorkiem, ja tylko na chwileczkę

Mnie może jutro i pojutrze nie być albo zaglądnę tylko się przywitać bo po pierwsze właśnie skończył się limit internetu i już mnie szlag trafia, 35min próbuję posta wysłać :/:/ (na szczęście nowy limit będzie już od wtorku 🙂) No a poza tym jutro i pojutrze Mężul w domu więc musimy troszkę zaległości nadrobić 😉

Dobranoc 😘

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 😘
Chyba jestem na nogach jako pierwsza 🙂 Zdążyłam już zrobić tosty w piekarniku i kakao 😁 U nas pogoda tak samo piękna jak i wczoraj, więc planuję spacer 🙂
Co do gazetek to ja kupiłam 'M jak mama' i chwalę bardzo 🙂

Dzień dobry, ja na nogach już od 7.00 córcia domagała się "kulek mocy"( nesquick 🙂 ) u mnie niestety pogoda słaba jak na razie a mieliśmy wycieczkę w planach hmmm 😞 Mam nadzieję, że jeszcze się wypogodzi.
Miłej niedzielki!

• Mamusia
Witam dziewczyny w niedziele 🙂 nie
Mam dalej internetu w domu I chyba mam 100 stron zaleglych do czytania 😮 🤪 🤪 🤪 nie Wiem kiedy to nadrobie... My nie spimy juz od 6 malenstwo sie tak ruszalo a teraz chyba poszlo spac Bo cos cisza... Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze postaram sie tu zagladac przez tel poki mi internetu nie zrobia 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki
dzisiaj moje plecki mają się dobrze, przynajmniej w porównaniu z wczorajszym koszmarem
nie pisałam, bo nie wiedziałam sama co się dzieje, nie mogłam stać, siedzieć, leżeć, chodzić nic nie mogłam, bo w każdej pozycji bolało jak cholera,
dzisiaj jest lepiej, nawet sama wstaję z łóżka i kanapy jak już uda mi się siąść,
wczoraj to z płaczem wszystko robiłam
no i teraz muszę uważać, bo będzie się powtarzać 😞

U nas dzisiaj pogoda też dopisała chociaż trochę wieje, zawinę się w koc i idę leżeć na słoneczku
miłego dzionku życzę, korzystajmy z pogody bo od jutra ma być chłodniej

• Mamusia
Witam Mamusie 😁

ja po wczorajszym pakowaniu jestem ze tak powiem wy...ana hehe masakra od 5 nie spalismy maluszek szalal, potem przywiezli przyczepke i zaczelismy pakowac mowie wam roboty co nie miara az sie poplakalam z nerwow jak zobaczylam ta przyczepke myslalam ze sie nie zmiescimy masakra ale jakos sie udalo. ale mielismy miec caly dzien na pakowanie a jednak zabrali ja o17 wiec dlatego usielismy szybko dzialac a mnie jak na zlosc od paru dni tak kregoslup boli w dole i tak jakby mi cos wlazlo w lewa strone jak miednica , sama nie wiem ale jak siedze leze jest ok ale jak wstane i ide to szok nie daje rady ale musze tez chodzic nie moge lezec caly czas.

a dzis odpoczywam tzn tak bylismy na zakupach bez auta to jednak ciezko 🙂 taxi musialo nas zabrac a za chwilke idziemy do znajomych zaprosili nas naobiadek takze super bo mam dzis luz 😁 mili ludzie to tak na pozegnanie 😁

takze zagladne wievzorkiem jak maz pojdzie do kumpla sie pozegnac 😁 bede miala czas dla siebie. u mnie dzis pogoda beznadziejna zimno szaro i mokro czyli angielsko :/
A Wy jak tam dzisiaj?

• Mamusia
halo melduję sie 🙂
pęcherz mnie nie zawiódł i udało sie bez przygód dotrzeć do krk 🙂 w ogole coś Córcia zwęszyła pismo nosem i postanowiła ulżyć mamusi i chyba zeszla z pęcherza bo od piątku rzadziej chodzę do kibelka tak jakby naprawdę wyczuła że w sobotę jedziemy 🤪
Ania cieszę sie że ból trochę ustąpił, może niech mąż spróbuje jeszcze delikatnie plecy wymasować..?
Monika coś wiem o tym bólu, boli po lewej stronie tak jakby nad pośladkiem, promieniujący, zaczyna sie bez powodu i ustaje też bez powodu, może to Maluszki nam naciskają na jakieś nerwy? 🤨
Super że już popakowaliście ciuchy i odeslaliście do domku, teraz jeszcze domek czeka na Was 🙂
A u nas pogoda boska więc byliśmy na długim spacerze i pojechaliśmy też do salonu meblowego ale nic nie wybraliśmy.. Od jutra zaczynam przekopywać allegro 🙂
No i znowu mi sie wredne afty na migdalach porobiły 😠

• Mamusia
Uuu cichutko tu.... pewnie juz spicie a ja mialam zagladna wczesniej ale maz sie rozmyslil i nie poszedl a teraz musimy sie dzielic laptopem hahah bo tylko to zostalo juz nie mamy tv do piatku 😁
my pojedlismy u znajomych 😁 a tak nas zlalo jak szlismy do nich ze szok ale coz a potem slonko ale zimno .
Milych snow zycze ja sie chyba tez juz poloze

• Mamusia
Witam dziewczyny w końccu Was doczytałam ale nasz częsci e przez pogodę nie napisałyście 60 tylko 30 stron 🙂

Wiec ja się nie odzywałam bo nie było czasu... w piatek sprzątałam cały dzien i w koncu uwinęłam sę z szafą przesówną 🤪 i mam miejsce na dzidziusiowe rzeczy w sobotę byliśmy na wycieczce cały dzień a póxniej do babci na imieniny a dzisiaj robiłam rogale zapiekane z marmolada różaną i jabłkiem później przyszli znajomi i tak posiedzieliśmy do 20 a późnieh zadzwonili inni znajomi i wszysliśmy do pubu pogoda jest cudowna aż chce mi się wszystko i móiedo męża ze mogła bym mieć dzidziusia to bym na spacerki już wychodziła na ta piękną pogodę 🙂

Daria nie umiem wyobrazić sobie bólu jaki doznała Twoja siostra ale nie powinnaś ise czyć źle ze Wam się udało a im nie to niczyja wina ze taki smutny los ich spotkał... napewno im się uda i wierze w to z całego serca. Wczoraqj rozmawiałam z koleżanką (obecną zoną mojego dobrego kolegi) ona jest juz wdowa 6 lat temu stracuiła męża w wypadku samochodowym niedaweno wyszła za mąż za mojego kolegę... Niestety nie wytrzymała tego i powiedziałam jej zebyśmy przestały rozmaswiac o tym bo ja nie moge poprsotu łzy mi leciały i starałam się choć trochę postawić w jej sytuacji co ona przeżyła i nie byłam w stanie mój mąż jest całym moim życiem jest ężem, przyjacielem, kompanem, doradcą, pomocnikiem, kochankiem, oparciem wszystkim dlatego nie mogłam sobie wyobrazić więc Daria nie jestem w stanie sobie wyobrazić straty Twojej siostry...

Marta wózeczek Xlander Xmove to mój faworyt i tak jak Tosiaa pisała siedzisko obracane przyda się na nie długo ale jednak dla mallusza kepiej jak go widzimy bo na początku to sciągnie czapeczkę to bucika a my nic nie będziemy widziec. Maxi Cosi widziałam wczoraj na żywo i powiem szczerze że z opini wózek super ale wizualnie to ogromny czołg i był również "mój" xlander i sobie porównywałam więc dla mnei Xlander między tymi dwoma.

Kinia oczywiscie znam smak Bieńczyckich zapiekanek 🤪 pycha to tak jak Skawińskie 🙂

Monikas to już tylko pare dni jak będziecie w Polsce pewnie już odlczacie godziny 😜 super ze wszystko się udało.

Ania współczuje bólu ja przerabiałam ból między pośladkami bardziej z lewej strony i z tego co wyczytałam to dwa rodzaje bólu opisują ten stac mianowcie rozszerzajace się stawy które powodowane są poprzez uwalnianie hormonu relaksyny i ból mniej więcej lędźwiowiy to znaczy że miednica się rozszerza w tylniej części a drugi to ucisk przez dziecko na nerw kulszowy i poprsotu łamie jak by nie wiadomo co mnie trzymało około tygodnia ale kulminacja trwala 2 dni... później dało się żyć a tak to meżul mi pomagał chodzić wstawać i kłaść się 🤢

Uciekam spać bo jutro o 9 mają być pracownicy z gazowni licznik wymieniać... wiec dobranoc...

aaaaa dodam jeszcze ze zauwazyłam ze odkąd WIOSNA na polu to mniej postów na forum 🤪 ale cóż ja też wolę wykorzystać pogodę na spacer 🙂 DOBRANOC

• Mamusia
ja tak przed praca dzien dobry wszystkim

u mnie slonko dzis ale przymrozek 😞 nie wierze wy sie grzejecie a ja marzne heheh ale juz nie dlugo dolacze do was 😁

ja kasialeczek mam wlasnie taki bol wczoraj tak na 2 godz przeszlo i znow ale juz tak z tydzien mam i wstac i prtzekrecic sie jest ciezko a nie wspomne o chodzeniu 😁 ale taki urok naszego pieknego stany jakim jest ciaza i wszystko zniose byleby zobaczyc mojego malego mezczyzne 😁
a moj maz juz mnie sie pyt czy go nie odsune na 2 plan haha 😁 ja mowie wy obaj jestescie najwazniejsi biedny juz zazdrosny 😁 ah te chlopy
do pozniej milego dnia papa

• Mamusia
witam 🙂 weekendzik minął super, pogoda dopisała i cały czas na podwórku ale za to dzisiaj deszczowo i nic się nie chce
co do bólu to mi dziecko uciska też z lewej strony i lekarz mówił że to ucisk na rwę kulszową(straszny ból) i do tego ciężko wstać, chodzić i wogóle ale dla dziecka wszystko 🙂