Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karola a jeszcze jedno co Nam pomagało to w takich najgorszych przypadkach jak już wręcz czułam pod ręką że kupa jest już prawie na zewnątrz a Nikoś robi wszystko żeby jej nie wypchać, wkładałam Mu kawałeczek mydła.. poszło praktycznie od razu.

Dziewczyny z góry przepraszam za tak szczegółowe opisy ale chciałam jak najlepiej pomóc Karoli 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Karola a jeszcze jedno co Nam pomagało to w takich najgorszych przypadkach jak już wręcz czułam pod ręką że kupa jest już prawie na zewnątrz a Nikoś robi wszystko żeby jej nie wypchać, wkładałam Mu kawałeczek mydła.. poszło praktycznie od razu.

Dziewczyny z góry przepraszam za tak szczegółowe opisy ale chciałam jak najlepiej pomóc Karoli 😉
tak mydło i nam pomagało jak były zaparcia 🙂
karola jak Patryk się urodził to dla Marcelka kupiliśmy sofę dwuosobową, teraz patryk i Marcel śpią razem a łóżeczko czeka na trzecie 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny
zmobilizowałyście mnie do szukania łóżeczka,
no bo ma byc białe i miec wyjmowane szczebelki, a to z ikei niestety nie ma
i oto co znalazłam 😁 ale uwaga to tylko dla księżniczek 😁

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-stylowe-oryginalne-i2267533139.html

http://allegro.pl/komoda-dziecieca-stylowa-oryginalna-i2267531681.html

• Mamusia
Hej dziewczyny
u nas dzisiaj jesień, szaro, buro i cały czas pada,
oglądałyście pogodę długoterminową na tvn wczoraj?
koniec kwietnia i początek maja po 26 stopni, ciekawe czy im się sprawdzi,
a może to tylko na pocieszenie dzisiejszej pogody 🙂

co do moich wczorajszych poszukiwań łóżeczka to przejrzałam ponad 40 stron i kilka znalazłam,
np. coś takiego
http://allegro.pl/lozko-radek-ii-bialy-szuf-materac-gk-gdansk-i2253734944.html

to dla tych szukających białego łóżeczka 🙂

• Mamusia
Halo 🙂
Ania to łóżeczko z komodą cudne, chyba sie skuszę dla mojej księżniczki i cena jaka "atrakcyjna" 😁 😁 😁 a tak poważnie- ja za tą cenę planuję kupić cały komplet mebli 🙂 a drugie łóżeczko bardzo fajne z wyjmowanymi szczebelkami i materacem i szufladą - same plusy 🙂 zaczynam sie poważnie nad tym łóżeczkiem zastanawiać chociaż myślałam bardziej o sosnowym (tzn chodzi mi o kolor) 🙂 no nic chyba czas i żebym ja zaczęła przekopywać allegro 😁
Smerfetka czekamy na wieści i trzymam kciuki 🙂
A pogoda jakaś takaś nijakaś 🤢

• Mamusia
Witajcie,
czytam Was regularnie ale nie mam ostatnio weny na pisanie:/ Coraz bardziej i częściej bolą mnie plecy (na dole), czasami to nawet jak źle stanę to łapie mnie taki przeszywający ból.
Wczoraj odebrałam wyprawkę dla Jasia, mam mnóstwo ubranek (nie wiem gdzie będę je trzymała teraz), i jakieś dooperelki w stylu: mata do zabawy, grzechotki, przewijak, kocy itp. Wszystko używane od mojej koleżanki.
Może później jak się zbiorę to wstawię zdjęcie swojego brzuchola 😉

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Ja dopiero teraz bo Mama była, ogarnęła mi trochę domek, zrobiłyśmy pierogi z mięsem i do tego zupka pomidorowa 🙂 Nikoś usnął dopiero 15min temu, ciężko Mu było rozstać się z Babcią 😉 Popołudniu może wpadnie Teściowa więc dzień mamy nawet zapełniony.. a pogoda taka że aż szkoda pisać, do du...

Ania śliczne to łóżeczko znalazłaś 🙂 Widać poszukiwania się opłacały 😉

Smerfetka powodzenia u lekarza i czekamy na wieści 🙂

Ilka pochwal się wyprawką Jasia, chętnie pooglądam co tam dostałaś 🙂

• Mamusia
no i jestem tak jak sobie wykrakalam moja julia moze byc filipem 😜 😜 😜 😜 😜 😜lekarz nie byl pewien bo nie chciala nog rozlozyc 😁 😁 😁 😁a tak ja szturchal i nic, uparciucha jedna mam nadzieje ze 3Dza tydzien rozwije moje watpliwosci ale szkoda mi tych sukienek co kupilam 😞 😞 😞ogolnie zdrowa i wszystko ok i potwiedzil kolejny raz moj 2 tyg poslizk tak wiec to juz raczej pewne ze rozpakuje sie na koncu miesiaca lipca.

• Mamusia
i pytalam jeszcze to to badanie na cukier powiedzial ze nie widzi przyczyn i to badanie w niemczech nie jest robione profilaktycznie w ciazy.....powiedzial ze jak chce to moge to badanie zrobic u mojego lekarza rodzinnego i tak wiec dzis zrobilam a ten pobral mi krew z palca i powiedzial ze wszystko ok, troche to malo profesjonalne i wiarygodne ale coz moge zrobic pozostaje nadzieja ze wszystko ok. 🤨

• Mamusia
Smerfetka a to Ci niespodzianka 😉 Najważniejsze że Dzidzia rośnie zdrowo.. a co będzie to już mało ważne 🙂
Co do tego terminu porodu to mi w pierwszej ciąży lekarz powiedział że na pewno nie donoszę do końca lutego a urodziłam dzień przed planowanym terminem, 17 marca 🙂

• Mamusia
U Nas też ciągle z wątpliwościami i wiem że będzie chłopczyk ale nie jestem aż tak tego pewna jak przy Nikosiu 🙂 Teraz 2 razy był chłopczyk, raz dziewczynka, a na ostatnim początkowo dziewczynka a na koniec ostatecznie chłopczyk 😁 😁 Jeszcze się okaże że bliźniaki tylko jedno chowa się za drugie 🤪 🤪 🤪 Booooże to by dopiero było...

• Mamusia
U nas do 18tyg był chłopiec, później nagle dziewczynka i tak jest do teraz 😁 mam nadzieję że już tak zostanie chociaż z kupnem różowego wózka jeszcze sie wstrzymam do nast wizyty 🙂 jak sie potwierdzi dziewczynka to kupuję 🙂
i a propos wózków- pytanie do doświadczonych Mamusiek- czy uważacie że dodatkowe akcesoria do wózków typu moskitiera, osłonka przeciwdeszczowa, śpiworek są przydatne? warto kupić? I czy przydatna jest funkcja przekladanej rączki? bo ja sie uparłam że muszę mieć koniecznie w wózku przekładaną rączkę ale zaczynam powoli sie wahać bo jak jest ta przekładana rączka to najczęściej nie ma przednich kół skrętnych, a jak już są skrętne to i tak ciężko sie prowadzi taki wózek (gdzie po zmianie rączki przednie koła są duże a tylne małe i skrętne) nawet jeśli te skrętne koła sie zablokuje do jazdy na wprost.. Jakie są Wasze opinie?