Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Weekend miałyście chyba udany więc super, mi też jakoś zleciał. Wczoraj całe popołudnie był u mnie mężulek i byłam sama na sali więc było bardzo fajnie. Dziś koleżanka z sali pojechała na cesarkę i pewnie ma już swoją Emilkę na świecie 🙂

Cieszę się, że się Wam moje grochy spodobały 🙃 🙃 Lekarz mi dziś powiedział, że poleżę do końca tyg, zawsze to lepiej niż 3!

Ciekawe kogo mi tu dadzą dziś bo w pon to na pewno się znowu oddział zapełni, a ja na razie sama. Zojka świruje mi w brzuchu aż się skupić na pisaniu nie mogę 🙂 Wczoraj miałam znowu jakieś dziwne bóle i mówię do męża "weź wstaw chociaż jedno pranie, bo nawet nie mamy w co jej ubrać jakby co" a dziś się dowiaduję, że on poprał wszystko, łącznie z pokrowcem na fotelik 🤪 🤪 i mówi, że juz się wszystko ładnie suszy 🙂 jestem w szoku! Nie chciał ani mojej ani swojej mamy do pomocy. Przez weekend wstawił 6 pralek i mówi, że kosz na brudy jest pusty 🤪 Nie przestanie mnie zaskakiwać chyba 🙂

Dziewczyny za mną też przytulanie chodzi 😞 a gdzie tu jeszcze!

Tosia twarda babka z Ciebie, nie ma co!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej hej 🙂
Jesteśmy i my, dzisiaj wstałam o 6.30 jak mąż do pracy się wybierał ale zasnęłam jeszcze trochę.
Wiecie co, oo kilku dni mam taki dziwny ból palców u dłoni, i tak jakbym nie miała siły w momencie zginania - dziwne. Poczytałam teraz w internecie i okazuje się ze w ciąży mogą występować bóle stawów w dłoniach, czego powodem jest magnez który wypłukuje wapń! A niedobór wapnia powoduje przede wszystkim bóle mięśniowo - stawowe. Więc teraz muszę chyba pić dodatkowo wapń albo dużo mleka...
Rosi Twój mąż rzeczywiście zaskakuje, sama się zdziwiłam 😉 Ciekawe czy mój tez by się domyślił? 😁

• Mamusia
witam
jak tam po weekendzie?
ja ajkos przezylam tesciowa wczoraj haha nawet bylo ok cos palnela ale tak to zlalam ze nawet nie pamietam o co poszlo 😁
ja dzis od rana pranko ide zaraz wywiesic bo sie skonczylo i piore jeszce wsady do wozka nosidelko a potem ciuszki od tesciowej i jeszce jakies rajstopki znalazlam haha 😁
i moze jeszce dzis cos recznie pociagne jak nie to jutro tez jest dzien. i do miasta musze jechac a nie chce mi si ehahah.

Tosia to chyba ty pyt o cos na kurzajki jesli d obrze pamietam.... wiec ja juz od lat nei mam ale jedyne co mi wtedy pomoglo to skorka z cytryny zamoczona na noc najlepiej w occie i potem ja kroilam na taki kawalek zeby przykryl kurzajke i przyklejalam plastrem na noc , n a dzien wymienialam na swierz ai tak w kolko ona ci sie zrobi calal czarna wypalisz ja poprostu ,mysle ze to mozesz teraz robic bo to nieszkodliwe jest.

• Mamusia
dzien dobry dzieczyny, gdzie sie podziewacie....jeszcze sniadanko jecie 🙂ja dzis sobie jajka na mieko zazyczylam i niestety nie wyszly najpierw byly za zadkie a poznie na twoardo 😜 😜tak wiec obeszlam sie smakiem i zjadlam bulke 😞 😞 😞u nas dzisiaj swieto wiec nudy na calego
Rosi jeszcze tylko siedem dni i do domku zaczynamy odliczanie 🙂

• Mamusia
Witam kochane 😞

Rosi faktycznie mąż zaskakuje 🤪 u mnie to by teściowa pewnie prała bo mój to raczej nie poradził by sobie z taką maszyną jak pralka 🤪 😁 🙃 no ale cóż zrobić widziały gały co brały 🙃 🤪 😁 😁 😁

pożale Wam się... od dwóch dni mam boleści gardła ale takie dziwne bo tylko na noc mnie naparza niemiłosiernie a za dnia nic... i dziś w nocy to samo a w dodatku wczoraj na wieczór coś mi się z okiem stało ze wyglądam jak by mnie ktoś pobił oko mi napuchło a raczej powieka i strasznie ropieje i sama nie wiem co mam zrobić 😞 w nocy nie spałam tak mi się lało jak bym płakała chusteczki zalane ropą... 🤔 budziłam się co chwile i do łazienki leciałam z tym okiem a rano tak wszystko się posklejało ze nie mogłam oka otworzyć 🥴 😞 myślicie że to moze być groźne dla dziecka? Tosia nie jestem alergiczką wiec napewno ie od tego i nic z tym okiem nie robiłam tak samo się wzięło zastanawiam się czy to nie tak zwany "jęczmień"... 🥴

Mi weekend minął szybko i leniwie nic nie robiłam po za łażeniem po sklepach w sobote za łóżeczkiem i nic nie znalazłam bo wszędzie drogo i zamówie przez neta bo jest o wiele taniej zawsze to 100 zostanie w kieszeni 🙃 🙂

idę robić śniadanko sobie i córci bo naparza od środka niesamowicie 🙂

• Mamusia
hej 🙂
a ja już po celebracji rocznicy, mayday2 okazało sie prześmieszne aż Kornelka chyba sie cała poobijała tam w środku tak sie śmiałam 😁 😁

Kasialeczek ja też oglądalam ten film o którym pisałaś tylko kilka mies wcześniej na jakimśinnym kanale, ale wzruszyłam sie również strasznie na każdej z tych historii a już wogole mega wyczynem było dla mnie właśnie to wyciągnięcie Maluszka z macicy, usunięcie narośli i włożenie go z powrotem 🤪
co do oka to hmmm.. sugerowałabym również alergie zwłaszcza że i gardło Cie boli ale piszesz że na pewno nie masz.. nie wiem co to jęczmień i jak sie go leczy ale myśle że jak boli i ropieje to dobrze byłoby sie przejść z tym do lekarza..

Ania karuzela podoba mi sie bardzo! dla dziewczynki idealna! 🙂

Tosia ale dobra z Ciebie Siostra, ja chyba nie byłabym taka wyroziumiała.. 🙂 tym bardziej że jeżeli chodzi o materiał z gimnazjum to pewnie sama potrzebowałabym pomocy 😁
A jak tam Twoje plany weterynaryjne? Od kiedy zaczynasz studia i gdzie będziesz studiowała? Moja szwagierka jest weterynarką, studiowała we wrocławiu ale Ty bliżej masz do Warszawy to pewnie tam 🙂

Rosi Zojeczkowe groszki prześliczne 🙂 a Mąż no rzeczywiście, wielki oklask dla niego 😁

Smerfetka, Ilka oj nie mówcie mi o igraszkach.. ☺️ ja tam wymyśliłam że czekam jeszcze tydzień (czyli to będzie mój 35) a później to aż wióry będą leciały taka jestem spragniona! 😁 tak to sobie przynajmniej wyobrażam ale boje sie że sie okaże jak u Smerfetki... no zobaczymy 🙂

Kinia daj oczywiście znać po usg 🙂

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, ciesze sie że podobała sie Wam nasza historia 🙂 ahh no i daje wszystkim po oklasku 😁 😁

• Mamusia
Myślałam nad Olsztynem, ale tam nie ma możliwości studiowania zaocznie, więc pewnie Warszawa 🙂 Zobaczę jak wszystko się potoczy, bo planuję iść od października 2013, teraz Jaś będzie za mały żeby go zostawiać 🙂
Lecę na lumpki, pokażę moje łowy (o ile coś upoluję 🙂)

• Mamusia
Dzwoniłam do lekarza... jak nie przejdzie mi do jutro to mam iść do niego po recepte na krople ale widzę ze już lepiej bo mi ropa nie leci z oka tylko jeszcze opuchnięte jest na górnej powiece... kupię sobie sól fizjologiczną w aptece i sobie przemyje... do lekarza rodzinnego nie mogę sie dodzwonić po za tym ostatnim razem jak byłam tyle ze z zapaleniem gardła to mi powiedział zebym się farmaceutki zapytała co mogę brać na gardło w ciąży 🥴_puknij: więc nie wiem czy tym razem coś mi pomoże... 🤢 🤨

• Mamusia
Nikoś już na drzemce 🙂 Wstał dzisiaj wcześniej, pogoda do bani to śpiący od samego rana. Ale dobrze bo w takim razie na USG pojedziemy wszyscy w Trójkę, jakby Nikoś poszedł spać normalnie to musiałabym sama jechać.

Rosi to super że uda się wyjść wcześniej!! 🙂 A dla Męża oklask po limicie 🙂

Kasialeczek zmykaj do lekarza z tym okiem! Nie wiadomo co to za dziadostwo przyplątało się i męczysz się niepotrzebnie 😘

Monkado oczywiście że się pochwalę co słychać u mojego Szkraba, chociaż widzieliśmy się niedawno bo w czwartek ale Mamusia już stęskniona 😁 😁

Tosia powodzenia na zakupach 🙂

• Mamusia
Kasiu, a może masz zapalenie spojówek? To się często przy alergiach zdarza, bo wtedy ropieją oczy 😠
Moja koleżanka dzwoniła, że jest w 5tc 🙂 Ma termin na 13.01, od soboty leży z plamieniem w szpitalu. Obiecałam ją odwiedzić, tylko obawiam się, że jadąc na drugi koniec miasta godzinę autobusem to sama wyląduję na porodówce 🤔 Poza tym głupio mi z moim bagażem do niej iść, bo jest załamana, a ja na końcówce.... 🤔

• Mamusia
Doczytałam co tam naskrobałyście. 🙂
Monika, od jutra rozpoczynam kurację cytrynowo-octową 🙂 Wierzę, że naturalne metody są skuteczniejsze niż lekarstwa. 🙂 Dziękuję za radę 😘 😘
Kinia, powodzenia na wizycie, ja idę już w środę, bo synunia od 2 tygodni nie widziałam 🙂
Rosi, ten Twój mąż to hoho! Pozadrościć takiego obrotnego mężczyzny 🙂 Pewnie już nie może się doczekać Zojki, jeszcze bardziej niż Ty 🙂

• Mamusia
Ja robiłam sobie właśnie takie okłady z rumianku, jak miałam alergię, oczy miałam jak królik. Gotowałam herbatkę rumiankową, a torebki odsączałam i zostawiałam, żeby nie były za gorące. Jak trochę przestygły to leżałam z takim specyfikiem na oczach 🙂

• Mamusia
Witam!!

A ja dzisiaj spałam do 10 😲 😁

Kasialeczek ja na Twoim miejscu poszłabym do okulisty, w razie jakby się nie poprawiało! A z gardłem nie mam pojęcia co się może dziać...

Rosi brawo dla męża, bystrzak z niego 🙂

Ale mi się dzisiaj nic nie chce, jakiś głupi ten dzień 🥴

• Mamusia
witam!
a ja tak bym chciała żeby u nas popadało, po prostu umieram przez alergię.
Tosia czy ty coś bierzesz, czy po prostu na przetrzymanie 🤨 ja cholerę. Ja od 2 dni nie wychodzę z domu. Ja mam straszne duszności przy tym, nie tylko katar.

a u ciebie Kasia, to gardło i oko też mi pod alergie podchodzi, mój mąż też nigdy wcześniej nie miał, a w tym roku coś go bierze, i to właśnie gardło, a rano katar.