Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Ilka oklask dla Ciebie za to że jesteś grzeczną Dziewczynką 😉 😉 😉

Kasiulek oklask dla Marcela za bezproblemowe pozbycie się pieluch 🙂 U Nas niby problemu nie było ale nie wiem co z tymi nocami.. no cóż i tak już mamy ogromny sukces 🙂
oklask dla was 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam kochane... ale naskrobałyście no ruch jak na dworcu w święta 🤪 🤪 😁 😁 😁

Ilka odpocznij zakupy nie zając jutro zrobisz 🙂 a co do męża to też wolę jechać sama niż wysłuchiwać jego narzekania... zwłaszcza np ze sobota a on całą sobotę łazi po sklepach (czyli 3h) bo on to najchętniej by przed komputerm spędził...

Ja mam 1 opakowanie pieluch pampers premium Care 1 tam jest 78 szt i jedno opakowanie też premium care 2 i narazie nie kupuję bo wiem ze każdy z pieluchami przyjdzie 🙂

to chyba dobra cena tych pampków w carrefour 🙂

biorę się za ogarnianie domu bo syf kiła i mogiła...

• Mamusia
Karola ja bardzo wcześnie zaczęłam sadzać Nikosia na nocnik (ok. 9mca) przy każdej zmianie pieluchy. Trwało to dość długo, miał czas oswoić się z tą czynnością 😉 Zdarzało się że sam wołał i wtedy zaczął chodzić bez pieluchy, ale nie od razu było tak że wołał za każdym razem. Przypominałam Mu, brałam Go do łazienki i tak z czasem zajarzył 🙂 W sumie nie dużo razy zesikał się, w całej nauce może z 10 razy. Teraz nie wiem jak oduczyć Go sikania w nocy, tego chyba sam musi się nauczyć.

• Mamusia
Oj Smerfetka ale mi zrobiłaś smaka na słodką bułe 🤪 masz szczęście że mam taką w chlebaku bo inaczej musiałabyś mi wysłać priorytetem 😁
A butelki też kupiłam tommee tippee 🙂

Dziewczynki a ja nie chciałam nic pisać żeby nie wyjść na panikarę ale od niedzieli wieczór straaaasznie mi sie stawiała macica i miałam skurcze więc wczoraj grzeczniutko przeleżałam cały dzionek na kanapie i nie robiłam nic ale wystarczyło że wstałam np do siku i macica siuuuup i taka twarda i skurczor.. a dziś na ktg wyszła nadczynność skurczowa macicy, lekarz stwierdził że to taki typowy wykres dla 37tyg i mam leżeć, leżeć, leżeć, leżeć, leżeć.. 😞 zbadał mnie jeszcze i na szczęście szyjka zamknięta i nie skrócona ale nie mogę nawet na spacer wyjść.. 🤢
Kinia ile Ty miałaś skurczów na dzień?
Dobra robię listę co zabrać do szpitala a jak Mąż wróci z pracy to będziemy sie pakować, tak na wszelki wypadek 😜
Idę jeść bułe na slodko z mlekiem 🙂

• Mamusia
Monkado dobrze, że byłaś na ktg i lekarz w porę zareagował, także leż grzecznie do odwołania 🙂
Jeju jak mi się chce czegoś do jedzenia dobrego..... a sama nie wiem czego!!?? drożdżówkę bym też zjadła 😁

A wczoraj w Realu kupiłam sobie kg frytek na wagę (kosztowały 4zł) i były warte swojej ceny, gorszych frytek w życiu nie jadłam! Myślałam że zęby sobie na nich połamię. Reszta idzie do kosza! Tak to jest się połasić na noś taniego 😠

• Mamusia
Nikoś właśnie usnął, oczywiście w trakcie usypiania przyjechał kurier z prezentem na Dzień Dziecka dla Nikosia od moich Rodziców http://allegro.pl/koldra-100-140-100x140-antyalergiczna-pod-40-60-i2364413745.html
http://allegro.pl/promocja-posciel-100x140-lego-auta-cars-bawelna-i2351454426.html
W końcu swoją poprzednią pościel ustępuje młodszemu Braciszkowi 😉

Monkado dokładnie nie wiem ile ale na pewno więcej niż 10 na dzień. Witamy w takim razie w gronie leżących, ponarzekamy sobie razem 😁

• Mamusia
To ja idę po bułeczkę maślaną z kawałkami czekolady 🙂 🙂 Rano za raz po śniadaniu (jajecznica z 3 jaj i pomidora + 2 kanapki) zjadłam 4 te bułeczki PYCHA! 😁

Karola dzięki, odwdzięczyłam się 😉 A właściwie oklask poszedł dla Frania na zachętę żeby szybko nauczył się siusiać do nocnika 😁

• Mamusia
Kinia super ta pościel z samochodzikiem, Nikoś będzie zachwycony! 🙂
Oj tak na razie grzecznie leże ale myśle że koło czwartku wpadnę już w tryb narzekania 😁
A tak pytałam o tą ilość bo mój mi kazał liczyć i sie zastanawiam czy liczyć mam wszystko tzn każde jedno twardnięcie które jest bolące czy tylko taki ból skurczowy jak na okres?

• Mamusia
Ja swoją gin mam w poniedziałek i obawiam się ze będę już wtedy miała odgórny nakaz leżenia.
Monkado ja dokładnie nie wiem, ale zawsze myślałam że trzeba liczyć te skurcze/bóle typowo okresowe.
Kinia prezent myślę że trafiony i Nikoś będzie zachwycony 🙂
Karola powodzenia w walce z nocniczkiem Wam życzę 😉 Jej, my jeszcze o tym nie myślimy ale każdą z nas czekają takie przejścia... 😁

• Mamusia
Monkado wydaję mi się że liczymy tylko te bóle skurczowe. Ale dla pewności możesz zapisywać sobie i zaznaczać który był jaki. ja tak robiłam po pierwszej wizycie na której dowiedziałam się o skróconej szyjce. Byłam tak zdezorientowana i nie chciałam niczego pominąć więc wolałam mieć czarno na biało jak to wygląda.

• Mamusia
Mnie jutro czeka wizyta u gin, bez badania podwozia, samo prenatalne 🙂 Na zbadanie mojego dołu muszę czekać kolejne dwa tygodnie.
Monkado, słuchaj grzecznie lekarza, bo weszłyśmy w ten etap gdzie wszystko chyba może się zdarzyć 🙂 Tak jak trzymałam kciuki za szyjkę Kini, tak teraz trzymam kciuki za Twoją macicę 😁 😘
Znalazłam na ogłoszeniach płockich karuzelkę Fishera za 70zł, z pilotem, projektorem. Napisałam do laski sms, bo nie odbiera telefonu i czekam na wiadomość 🙂 Wydaje mi się, że cena atrakcyjna 🙂 Jak znajdę w internecie zdjęcie to Wam pokażę jaka 🙂
W sumie to też bym zjadła 'coś' tylko jeszcze nie umiem określić na co mam ochotę 🙂 Na pewno na domowe frytki 🙂 Trochę roboty będzie, bo nienawidzę obierać ziemniaków, ale chyba znów oleju nie mam 🙂 Muszę zadowolić się pyzami 😠
Byłam wczoraj popołudniu u tej koleżanki w szpitalu 🙂 Jej Fasol ma już 9mm, a ona bezwzględny nakaz leżenia, dostała chyba Luteinę 🙂 Współczuję tym początkującym ciężarówkom, leży z nią na sali dziewczyna, która wymiotowała po 10 razy dziennie, jest wyniszczona i musi leżeć w szpitalu 🥴 Ona w 10 tygodniu, ale takie chudzinki z nich, że ja to tam weszłam jak pingwin 🙂 Hahaha i zapomniałam, na dyżurze akurat był ten lekarz, który dawał mi rady, że ciążę to najlepiej usunąć. Akurat jak wychodziłam od niej to wszedł, bo miał obchód, spojrzał na mnie i od razu udawał, że nie widzi 🙂 Dziwne, że nie poznał, skoro chodziłam do niego od samego początku przygody z ginekologami 🙂

• Mamusia
hej, karola duzo cierpliwosci w lapaniu siuskow Franka, napewno w swoja pore zalapie o co Ci w koncu chodzi 😉 😉 😉
ja sie tak zastanawiam mozna gulasz zamrozic taki gotowy z sosem bo tyle zrobilam ze nie mam ochoty go jesc 4 dni, a ta w przyszlym tygodniu z checia do niego zajze 😮 😮 😮

• Mamusia
Tosia ja tez mysle ze lekarz poprosu udal ze cie nie poznaje.....bo oni maja duzo pacjetek i moze nie wszystkie pamietaja ale te stale to nawet po latach pamietaja.pewnie byl zaskoczony ze nie skorzystalas z jego rady....oklas dla was 🙂 🙂 🙂 🙂