Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No czekoladowe byłyby lepsze 🤪 😁
W sumie to były piwonie takie zerwane gdzieś w ogródku i już lekko zwiędnięte 😁 ale to na prawdę jeden z milszych gestów Teściowej odkąd sie znamy (jakieś 6lat) dlatego jestem do tej pory w szoku 🙂 a kwestię położnej cały czas rozpatruję, no chyba sie jednak skuszę 😉 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Kinia cieszę się, że się nie pozabijaliście 😉 😁
a tak na poważnie to mam nadzieję, że sielanka będzie trwac już zawsze 🙂
a tej wspólnej kąpieli to zazdroszczę, póki co mogę pomarzyc, bo w obecnej łazience to wannę mamy 1,20 m, sama ledwo się mieszczę, a na wannę w nowej łazience muszę jeszcze z tydzień poczekac, a i tak na razie nie będzie baterii, bo kasy brakło,
no chyba że sobie wiaderkiem naleję, albo spod prysznica sięgnę 😁

• Mamusia
monkado napisał(a):
W sumie to były piwonie takie zerwane gdzieś w ogródku i już lekko zwiędnięte 😁 ale to na prawdę jeden z milszych gestów Teściowej odkąd sie znamy (jakieś 6lat) dlatego jestem do tej pory w szoku 🙂 a kwestię położnej cały czas rozpatruję, no chyba sie jednak skuszę 😉 😁 😁 😁 😁

jedno jest pewne, położna przy porodzie na pewno będzie 😁

• Mamusia
a Teściowa kochana, kochana, kto by sie spodziewał 😁
ale oczywiście swój charakter też musiała pokazać bo podałam lody z bitą śmietaną (śmietana kremówka a nie taka z proszku) z sosem tiramisu i truskawkami a ona na to: "taka tłusta bita śmietana to ja nie chcę.." ale zjadła 😁

• Mamusia
ania_p napisał(a):
monkado napisał(a):

jedno jest pewne, położna przy porodzie na pewno będzie 😁

oj no właśnie nie wiadomo czy będzie bo według słów Teściowej takie "zwykłe"= nieopłacone polożne przychodzą do rodzącej raz na 13 godz więc duża szansa że to jednak Mąż bedzie musiał poród odebrać 😁

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Trzeba byc dobrej myśli, że jednak wstrzelimy się w tą godzinę kiedy do nas zajrzy 😁

no akurat nie uczyli nas na szkole rodzenia, rodzenia na pstryknięcie palcem ale może kupie jakąś mądrą książkę to sie tego douczę bo okazuje sie że to bardzo przydatna umiejętność 😁

• Mamusia
To może lepiej dłużej rodzić bo wtedy więcej razy położna zaglądnie do Nas 😁 😁 😁

A z tą przemianą to ja oczywiście w cuda nie wierzę i dożywotnio tak pewnie nie będzie, ale widzę że moja słowa poruszyły Mężula i coś tam Mu do głowy wpadło, a nie tak jak zawsze "gadaj sobie, gadaj" 😉

• Mamusia
monkado napisał(a):
ania_p napisał(a):
Trzeba byc dobrej myśli, że jednak wstrzelimy się w tą godzinę kiedy do nas zajrzy 😁

no akurat nie uczyli nas na szkole rodzenia, rodzenia na pstryknięcie palcem ale może kupie jakąś mądrą książkę to sie tego douczę bo okazuje sie że to bardzo przydatna umiejętność 😁

jak znajdziesz taką książkę to koniecznie napisz autora 😁

• Mamusia
Hellou wieczorowo 🙂

Monkado ja myślę ze może położnika Ci potrzeba? Zapytaj teściowej czy takowych nie zna 🤪 😁 😁 😁 no cóż ja "chudej" bitej śmietany nie jadłam 😁 😁 😁

Kinia cieszę się ze mezul tak odebrał Twoje słowa moze nie bedzie to optynmistyczne ale nic nie trwa wiecznie tzn zawsze fajne jest godzenie ale po 2 dniach wszystko wraca do normy to zn bez kłótni ale też bez euforii no ale najważniejsze że zrozumiał 🙂

też kładę się spać 🙂

a mam pytanie do mamusiek 🙂 dziewczyny jakiej gruboiści macie materace do łóżeczka bo zastanawiam się między 8 a 12 cm i nie wiem który wybrać 😮 no i szukam jakiegoś bujaczka tylko zastanawiam sie czy kupować teraz czy po porodzie 🤔 i szukam karuzelki do łóżeczka bo babcia sponsoruje 😁

no i też uciekam do wyrka bo jutro mnie czeka ostatnie prasowanie i ułozenie tego wszystkiego ładnie wyprasowanego 😉

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Ania chyba przejęłam Twoją funkcję porannego czuwania 😁 😁

Kasialeczek nie jestem aż tak niepoprawną optymistką żeby myśleć że tak już będzie zawsze, ale sukcesem jest to że Mężul zupełnie inaczej się zachowuje niż po każdej innej kłótni 🙂
Co do materaca to szczerze mówiąc nie pamiętam, ale na pewno nie 8cm, coś mi świta 10cm 😜 Bujaczka nie mieliśmy w ogóle ze względu na brak miejsca więc nie pomogę, teraz też się obejdziemy chyba że będzie sponsor 😉 A karuzelę polecam fisher price, My mamy taką.. wklejałam już link chyba 😜 http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-rainforest-k3799-i2369559370.html

• Mamusia
Witam i ja 🙂

Kinia no właśnie wydaje mi się ze ten 8cm to trochę cienki ale może mi się tylko wydawać 😁 😁 😁

a ta karuzelka to ma radio czy kilka kołysanek wgranych?

też coś spać nie mogę a co burza była w nocy u Nas to ho ho grzmiało ino okna się trzęsły 😁 😁 😁

• Mamusia
No Kinia Ty ranny ptaszku 🙂 przyznaj się budzisz się, piszesz na forum i wracasz spac 😁
Ja dzisiaj to pospałam, aż do 2 🤪
usnęłam po 23, a o 2 pobudka i koniec spania i jak już usnęłam koło 6 to o 7 obudził mnie mąż, żebym drzwi zamknęła, bo klucze ma w pracy,
no i koniec spania
U Was też taka kapa na dworze, ciemno, zimno i deszcz pada 😞 a ja w domu chleba nie mam 😞
i muszę tam wyjśc

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂
Wczoraj moje łakomstwo wzięło górę i zjadłam pizzę z pepperoni, dziś mam taką zgagę, że zaraz zwariuję, nic zupełnie mi nie pomaga 🥴
Monkado, zwiędnięte czy nie, liczy się gest! 😁
Kinia, super że z mężulem już wyprostowane, oby nadal dobrze się sprawował 🙂 Karuzelkę Nikosia już widziałam wcześniej i bardzo mi się podoba, z resztą Fisher w tych sprawach jest naprawdę super według mnie 🙂 Tylko te ceny... 🤔 Liczę na jakiś miły gest z czyjejś storny 😁
Kasiu, wydaje mi się, że możesz śmiało kupić leżaczek po porodzie. Podobno przez pierwszy miesiąc i tak nie będziesz kłaść Bejbika w nim 🙂 Polecano mi jeszcze matę edukacyjną, ale u mnie to ile razy by nie odkurzył i tak obejdzie psią sierścią 🙂

• Mamusia
hallo w poniedzialek...i zaczynamy nowy tydzien byle do weekendu 😜 😜 😜to troche odpoczniemy,
Kinia super ze maz zrozumial czasem zeczywiscie slowa pisane sa lepsze mozna to przemyslc i zastanowic sie ja jka tyjko gadamy to tak jak pisalas odi odbieraja to jak nasz belkot i nic do nich nie dociera.
ja tez sie zastanawiam nad bujaczkiem i karuzela bujaczek kupie sama ale to drugi moze ktos przyniesie...jak nie to kupie po porodzie, drogie to cholerstwo nawet uzywane z fischer preis.

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂
Ależ macie wenę i wieczorną i z rana 😉 😁
Ja dopiero co z łóżka się podniosłam, (śniadanie zjadłam o 7 jak mąż do pracy wychodził, bo już nie mogłam wytrzymać) a teraz właściwie niesamowity głód czekoladowy mnie podniósł. I wyszperałam marsa 😁
Kinia super że mąż coś zrozumiał, fajnie by było jeszcze jakby oni zrozumieli i zapamiętywali nasze sugestie 😁 Oklask dla Was 🙂
Pogoda u mnie też do bani, aż nie chce mi się nosa za drzwi wystawić. Karola chyba jednak dobra decyzja z tym przełożeniem wyjazdu nad morze.
Ja dziś mam moją ginekolog i pierwszy raz bardziej niż na USG (bo miałam 2 tyg temu prenat) czekam na badanie podwozia. Tak się ostatnio zastanawiam czy mój Mężczyzna nie spieszy się za bardzo na świat 😉
Tak sobie pomyślałam, że jakbym miała za długi poród i słabe skurcze to na porodówkę zaproszę teściową, już sam jej widok przyspieszy na pewno całą akcję a jak się jeszcze odezwie to pewnie w 5 minut urodzę 😁 😁 🤪 🤪

• Mamusia
Ilka gratuluję 35tc, oklask 😘 Powodzenia na wizycie i oczywiście pisz od razu jak tam podwozie 😉

Kasia ta karuzela ma 3 melodie uwaga MUZYKA POWAŻNA i jedna taka delikatna imitująca dźwięk zwierząt 😉

Ania piszę na forum i idę spać a w tym czasie Nikoś wstaje i robi śniadanie 😁 😁 😁 😁 😁 Maaaarzenia, ale może kiedyś się doczekam 😁 A tak serio to śpioch mnie łapie koło południa 😜 Wiesz, może mój organizm powoli szykuje się do nieprzespanych nocek 😉 😉