Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

tosiaa napisał(a):
JEDNYM SŁOWEM ZAJEBIŚCIE!
Mam wrzody na rogówce, okulistka zaśmiała się, że i tak dziwne, że jeszcze dobrze widzę. W poniedziałek pewnie odbieram karteczkę, że muszę mieć cesarkę w lipcu.
CHYBA GORZEJ BYĆ NIE MOGŁO!

Tosia a ta cesarka to juz na 100% pewne jest? trzymaj sie kochana bedzie dobrze

tosiaa napisał(a):
marta8508 napisał(a):
dziewczyna jakie planujecie kupic kosmetyki dla dzidzi? jakiej firmy?

Ja mam Hippa 🙂

ja slyszalam ze oillan jest dobry i nie drogi

• Mamusia
Najprawdopodobniej tak. Przy chorobach rogówki nie można żadnego wysiłku fizycznego, bo może się odklejać 😞 Załamałam się, bo srałam całą ciążę rozstępami, a będę z blizną na brzuchu i poza tym przerażą mnie, że takiego małego smerfika mi wyciągną jak nie będzie się spodziewał 😞 Doprawiłam się soczewkami i pewnie już wogólę nie będę nosić, tak stwierdziła.
Poza tym do rejestracji około 50 osób, każda patrzy na mój brzuch, ale żadne nie wstanie. Czereśniactwo. Podeszłam do okienka i zapytałam czy tu nie są przepuszczane kobiety w ciąży, a ta pinda do mnie czy moja ciąża to jest zagrożona. No ja pierdolę. Podchodzę do zasranego gabinetu, siedzą stare babska i oczywiście obserwują jak mi się z oka leje i gapią się na brzuch. Później jak okulistka chciała mnie wcisnąć to awanturę zaczęły robić, że kolejke zmieniam. Według mnie to są przypadki ważne i ważniejsze, a ja w końcu usiadłam i wyć zaczęłam, bo przecież szaowne panie muszą wejść i zbadać sobie oczy na zasranej kontroli. 😞 Lekarka to jak zobaczyła te owrzodzenia to zawołała pozostałe 2 okulistki i wszystkie się gapiły, mi w to oko.... 😞 😞 😞 Ja do tej pory nic nie widzę, bo dla mnie jest czerwone. Dostałam krople antybiotykowe (dzwoniłam do gina, powiedział że mogę miejscowe antybiotyki), jutro o 11 kontrola i w poniedziałek 7:45.

• Mamusia
Ilka aaa, to do Krakowa to bym go puściła tyle że w krk nie ma euro 😜 😁 ale dobrze że sobie Siostrę zalatwiłaś 🙂 a mój Mąż miał obczajone kursy pociągów/ autobusów w razie gdyby na chybcika musiał jednak wracać 😁

Tosia wiem że łatwo powiedzieć ale nie denerwuj sie... nam na szkole mówili że dziś cesarki wcale nie są gorszą alternatywą porodu naturalnego, jest niewielki odsetek powikłań (porównywalny jak w porodach naturalnych) a i też wcale dłużej sie nie dochodzi do siebie po cesarce- wszystko zależy od organizmu, czasem dlużej dochodzisz po naturalnym.. więc głowa do góry 🙂

• Mamusia
Tosia a co do kolejek to temat rzeka i szkoda nerwów 😠 😠 ja własnie wrócilam ze sklepu (szparagi nie było.. 😞 ) i też kolejka do kasy na kilometr i wszyscy patrzą ale nikt nie zaproponuje że przepuści.. ja nie mówie jak stoi babulka ledwo żywa ale na prawdę młodzi ludzie i może ze dwie kobiety koło 50.. akurat nic mi sie nie działo- brzuch nie twardniał, skurczy nie było ale siurać to mi sie tak chciało że myślałam że pierdzielne tym koszykiem i polece w krzaki no ale cóż, jak to dobrze nazwalaś- czereśniactwo.. 😠

• Mamusia
marta, ale wiekszośc tych kosmetyków oillan ( to oceanic chyba robi) jest dla dzieci od 3 lat. Ja kosmetyki z tymi natłuszczaczami np. oilatum to tylko jak będzie potrzeba dermatologiczna kupie. A tak mam ziajkę, nivea, sudokrem, cleanic

• Mamusia
oj ci ludzie 😞 jak mam gdzieś iśc i pomyślę, że trafię na kolejkę to mi się odechciewa
mam koleżankę, która po prostu przepraszała i stawała pierwsza w kolejce,
ale ja tak jakoś nie umiem
więc stoję i czekam może się ktoś zorientuje, a w piątek na badania idę, ale tam to nawet nie próbuję podchodzic, bo zawsze pełno starych bab siedzi i pilnuje, żeby ktoś czasem nie podszedł 😞

Tosia nie przejmuj się cesarką, wiem łatwo mówic, ale jak trzeba to trzeba
zjedz barszczyk i będzie lepiej,
ja też właśnie jem 🙂

• Mamusia
kasialeczek dziekuje za oklask 🙂 do Ciebie tez leci 🙂

tosiaa jednym slowem szkoda slow z tymi ludzmi i nie denerwuj sie i nie placz bo maluszek wszystko czuje, a moze jednak ta cesarka nie bedzie konieczna?

ja z mam sudocream, nivea i cala torbe probowek jak narazie ale nie pamietam z jakiej firmy

• Mamusia
Tosia ja wiem że łatwo mówić, ale jeśli cesarka ma być bezpieczniejsza dla Twojego zdrowia to chyba nie ma wyjścia... Teraz najważniejsze żebyś szybko wyzdrowiała i doszła do siebie. Głowa do góry 😘
A ci ludzie - beznadziejni...aż brak mi słów 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
tosia spokojnie, raczej wszystko będzie dobrze! teraz już okuliści nie są tacy rychliwi do dawania skierowań na cc. Sama mam wadę wzroku, i mój lekarz mówił, ze trzeba mieć naprawdę bardzo uszkodzona siatkówkę, dno oka żeby nie móc rodzic naturalnie.

• Mamusia
ania_p napisał(a):
a ja już kompletnie zgłupiałam i nie mam pojęcia co kupic z kosmetyków
Ania ja mam to samo, po prostu już nie wiem, dla synusia miałam bambino, no i nic się nie działo, ale denerwowała mnie oliwka, która zostawiała plamy, no i teraz bym chciała zmienic, no ale na co???????????, Tośka trzymaj się, a jak czytam o tych wszystkich ludziach w kolejkach to mnie coś strzela, ale tak jest wszędzie

monkado napisał(a):
Ania nic nie kupuj! Twoja milość Kamilce wystarczy! 😉 😁
Ja już kupiłam więc sie już nie zastanawiam- ale rzeczywiście są dwie szkoły- jedna stosować emolienty, druga nie stosować.. i bądź tu mądra 😮

ja to juz zglupialam jesli chodzi o te kosmetyki

• Mamusia
monkado napisał(a):
dobra idę pakować tą torbę bo inaczej nigdy tego nie zrobię! chyba to jakoś celowo podświadomie odsuwam w czasie bo nie mogę uwierzyć że jeszcze tylko 4tyg (przynajmniej teoretycznie 🙂 )
też bym chciała napisac idę pakowac torbę, bo czuję, że już czas i byłabym spokojniejsza, no ale torba ciągle pusta

• Mamusia
hej ale znow napisalyscie duzo 😁

babcia udobruchana po wielkich bojach masakra ja chyba przez nia wczesneiji urodze :P

ja zaraz zmykam przygotowac sie do gina, jedzie ze mna dzis dziewcxzyxzna brata i moj M zadowowlony hehe co z a chlop bo on sie tam nudzi na poczekalni, i juz siedzi na budowie
😁

a dam mu dychnac , o co powinam zapytac gin jakies badanie szczegolne w tym tyg ciazy czy co bo tak nie wiem jakby sam nie dal to moze go przycisnac o cos?