Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie zimno, zakładam marynarkę (niestety nie zapinam 😁) Biorę kartę ciąży na wszelki wielki i uciekam się kłócić!
A jak do szpitala Monika to pewnie na samą izbę przyjęć bym musiała i siedziec też ohohoho pół dnia, a tak to postaram się załatwić skieroowanie od razu do okulisty. Ja pierdzielę, dlaczego ta końcówka ciąży taka zasrana? I przez telefon mówiła mamie, że to najprawdopodobniej od soczewek, musiałam mamy okulary pożyczyć, bo ja nie mam swoich, całe życie w soczewkach 😞

• Mamusia
u mnie leje do dupy pogoda strasznie ale coz..... babcia mi juz cisnienie podniosla mowie wam nie ma nic gorszego jak bedac w ciazy mieszkac z babcia bo na starosc jest porpostu nie do zniesienia caly czas biadoli i ma a problemy ja wstaje i nawet do toalety ni e dojd e a ona juz mnie pyta o wszystko .....masakra teraz obrazona na mnie siedzi w pokoju i oglada swoje seriale

• Mamusia
monikas28 napisał(a):
u mnie leje do dupy pogoda strasznie ale coz..... babcia mi juz cisnienie podniosla mowie wam nie ma nic gorszego jak bedac w ciazy mieszkac z babcia bo na starosc jest porpostu nie do zniesienia caly czas biadoli i ma a problemy ja wstaje i nawet do toalety ni e dojd e a ona juz mnie pyta o wszystko .....masakra teraz obrazona na mnie siedzi w pokoju i oglada swoje seriale

Monika możemy podac sobie rękę 🙂
my mieszkamy z moją babcią, ona na dole w domu a my na górze,
i teraz jak siedzę w domu to jest masakra, też siedzi non stop obrażona, uważa że skoro siedzę w domu to powinna z nią całymi dniami siedziec i wysłuchiwac obgadywań i żali na wszystkich o wszystko,
a ja mam dużo ciekawsze rzeczy do robienia, np. leżenie 🙂
ogólnie jest ciężką do współżycia osobą, dużo by opowiadac, bo strasznie dużo nerwów nam napsuła, no ale po co się denerwowac

• Mamusia
ania_p napisał(a):
monikas28 napisał(a):

Monika możemy podac sobie rękę 🙂
my mieszkamy z moją babcią, ona na dole w domu a my na górze,
i teraz jak siedzę w domu to jest masakra, też siedzi non stop obrażona, uważa że skoro siedzę w domu to powinna z nią całymi dniami siedziec i wysłuchiwac obgadywań i żali na wszystkich o wszystko,
a ja mam dużo ciekawsze rzeczy do robienia, np. leżenie 🙂
ogólnie jest ciężką do współżycia osobą, dużo by opowiadac, bo strasznie dużo nerwów nam napsuła, no ale po co się denerwowac
ja mieszkałam z babcią którą musiałam się opiekować bo miała Aizchaimera to był dopiero sajgon ila ja nerwów zepsułam sobie a byłam wtedy w ciąży z patrykiem

• Mamusia
Tosia ja dostałam na recepte sulfacetamine to są krople do oczu nie groźne moja siostra je dizecku dawała i przemywałam oko solą fizjologiczną. No na szczęście mi przeszło ale jeszcze w nocy i to zawsze koło 4 rano lewe oko mi trochę ropieje 😮

ja już pranie zrobiłam i posiesiłam jakieś 25 pieluch i resztę jakiś ubranek wrzuciłąm co mi pozostały... tzn jeszcze jest kilka zjadłam drugie śniadanie i zastanawiam się co by tu robić 😮 chyba lezeć i pachnieć 😁 😁 😁

• Mamusia
Oj Kasia pojechałabym 🙂 brakuje mi słoneczka i obiecuję, że jak już będzie to nie będę narzekac, że mi gorąco 🙂
A Karola to się odzywała? Bo nie wiem czy znowu przegapiłam. Dzisiaj to już chyba wracają.
Chyba idę spac, bo ziewam i ziewam 🙂 nie piszcie za dużo 🙂

• Mamusia
Monikas widze ze masz wesołą babcię 😉 🙃 moja na szczęście jest nieinwazyjna tzn nie mieszkam z nią ale w nic się nie miesza jak sama nie zagadasz na jakiś temat to ona nie wyciąga nić za to M babcie są nudziary straszne... jedna to by chciała wejść do doopy bez wazeliny a druga to tylko narzeka na cały swiat...

dzisiaj mam w planach kupić staniki do karmienia tzn narazie 1 kupie do spzitala a po szpitalu kupię jakieś kolejne żeby już na cycochy pełnomleczne przymierzać 🤪 🙃

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Oj Kasia pojechałabym 🙂 brakuje mi słoneczka i obiecuję, że jak już będzie to nie będę narzekac, że mi gorąco 🙂
A Karola to się odzywała? Bo nie wiem czy znowu przegapiłam. Dzisiaj to już chyba wracają.
Chyba idę spac, bo ziewam i ziewam 🙂 nie piszcie za dużo 🙂
chyba w piątek ma wracać

• Mamusia
hej 🙂
Dziewczyny Wy to macie zdrowie! Ja jak do 10 nie pośpie to jestem nieprzytomna cały dzień 🤪 😁
No i u nas pogoda tez do dupy a miałam w planach iść z rana po tą nieszczęsną fasolkę która chodzi mi po głowie od dwóch dni.. 😠

Kasialeczek no właśnie u nas mówili że lewatywę można sobie samemu w domu zrobić (taką z apteki) a jak nie to robią w szpitalu jeśli kobieta sobie życzy, więc stwierdziłam że wolę sobie sama zrobić i jeszcze zalatwić sie w swoim prywatnym osobistym kibelku 🙂 ale nie wiem jak to połączyć z goleniem no i boję sie że np zadziała z opóźnionym zapłonem i dociśnie mnie gdzieś w taksówce, samochodzie albo wogole na środku ulicy 😮 😁 😁

Ilka ja mam podobnie jak Twój Maż- muszę oglądnąć, dotknąć, sprawdzić wszelkie parametry- ile ciągnie prądu, czy głośna, czy chodzi po łazience, jakie programy itp później siedze tydzień na necie i czytam opinie użytkowników i w sumie też to troche schodzi :P a jak ide z M to on mówi "o ta nam bedzie pasowała" 🤢 😁 ale za to z pralki jestem bardzo zadowolona (ja wybierałam) a ze zmywarki już mniej (Mąż wybierał) 🙂