Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola nie opisywałam relacji po cc ale już Ci mówię 🙂
po cięciu u mnie w szpitalu leży sie 24h plackiem, dzieciaczka dostałam do przytulenia jeszcze w trakcie cc, później chwilę po cc jak leżałam na pooperacyjnej a później dopiero na nast dzień o 6 rano kiedy zwieźli mnie na salę poporodową (Nel urodziła sie o 16.35) i jak była głodna to położna pomagała mi przystawić do piersi bo ja plackiem leżałam do ok. 14
Napiszę Ci jak to u mnie wyglądało ale nie bierz tego bardzo do siebie bo to zależy od organizmu i u Ciebie może zupełnie inaczej wyglądać 🙂
Pierwsze wstanie było... hmm... piorunujące 😮 😁 bo myślałam że wstanę i pójdę pod prysznic a okazało sie że doszłam do końca łóżka i padlam 😁 tzn zrobiło mi sie słabo, zaczęło kręcić w głowie, nogi jak z waty, ale troszkę posiedziałam, parę razy próbowałam wstać i robić spacery wzdłuż łoźka i z powrotem i po ok 3 godz takiego dochodzenia do siebie udało sie dojść do lazienki i wziąc upragniony prysznic 🙂
Pokarm miałam od początku jak tylko położna przyłożyła mi w sobotę Malą do piersi to poleciało parę kropel, niestety zdecydowanie za mało i musiałam dokarmiać sztucznym pokarmem ale przystawiałam ją często żeby pobudzić laktację i już jak Nel miała 2,5dnia (niedziela rano) to cyce były pełne 🙂 obecnie walczę z nadmiarem pokarmu.. 😮
aha, usłyszałam niestety po fakcie że dobrze jest brać coś na pęcherz przed cesarką (ale nie wiem dokładnie co, spróbuj poszukać po necie- żurawinę? furagin? urosept?) ja nie brałam i wdała mi sie infekcja, dosyć poważne zapalenie pęcharza, stan podgorączkowy i niestety antybiotyk, chyba nie muszę pisać o bólu przy oddawaniu moczu który do przyjemnych nie należy...
ale tak jak pisałam u Ciebie może to zupełnie inaczej wyglądać.. 🙂
Jak coś to pytaj 🙂

Ja spadam dziewczyny dobranoc 😘

• Mamusia
Monkado a teraz jak? Rana nie boli? Nie ciągnie?

Mój ślubny siłuje się z szufladą do łóżeczka i póki co to 1:0 dla szuflady 😁 😁 😁 😁 słyszę tylko za plecami "... ja pierdolę..." "... nie mam siły..." 🤪 ale to tylko dlatego ze producent źle dziury wywiercił na śruby i on je śrubką robi bo nie chce mu się iść do piwnicy po wiertarkę 😁 😁 😁 ale powiedział ze skończy dzisiaj 😎 😁 😁 😁

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):

Mój ślubny siłuje się z szufladą do łóżeczka i póki co to 1:0 dla szuflady 😁 😁 😁 😁 słyszę tylko za plecami "... ja pierdolę..." "... nie mam siły..." 🤪 ale to tylko dlatego ze producent źle dziury wywiercił na śruby i on je śrubką robi bo nie chce mu się iść do piwnicy po wiertarkę 😁 😁 😁 ale powiedział ze skończy dzisiaj 😎 😁 😁 😁

to chyba normalne u mezczyzn haha ja jak mojego o cos poprosze, zeby zrobil to tez tylko "ja pierdole" "co za gowno" itd az mam czasami ochote wziasc i sama zrobic jak go sluchac 😁 😁

• Mamusia
Ania, Ula Tosia ciuszki prześliczne 🙂
Monkado Kornelcia przesłodziaszna 🙂

Karola zazdroszcze że znasz termin i godzinę porodu 🙂

Mój mały wiertoli się ale żadna akcja jeszcze się nie zaczeła 🙂
Nogi dalej spuchnięte..
Jak tak oglądam ile macie ciuszków to też stwierdzam że garderoba mojego pierworodnego strasznie uboga 😲 No ale ja ostatnio bardzo mało mobilna jestem...wiec może poszukam czegoś na allegro z dostawą do domu 🙂
Ja dziś wzięłam się za czytanei trillera romantycznego i cały dzień tak mi strzelił 🙂 że hej 🙂

Dobrej nocki życzę Mamusiom i dzidziusiom 🙂

• Mamusia
O rany, padam... Niby spałam w ciągu dnia 2h ale jestem wykończona 😮 Zrobiliśmy sobie z Nikosiem, Babcią i Kuzynką spacerek do moich Rodziców.. 2mce praktycznie nigdzie nie chodziłam 🤪 Ale fajne uczucie znów być człowiekiem 😁

Ania Ty to już chyba masz wszystko pomalowane co można było pomalować 😁 A poważnie to kurde Twój Tata nie widzi po czym maluje? 😮

Dziewczyny wszystkie ciuszki boskie!!! 🙂

Ania brzuszek masz super zgrabniutki, jak porównuję do mojego to mój jakiś olbrzym 🤪 😁 Jutro zrobię fotkę i wrzucę 🙂

Daria jak u Bartusia kolorowo, super! 🙂 🙂

Monkado Kornelcia cała do zacałowania! 😘 😘 Jest tak śliczna że chętnie widziałabym Ją jako swoją Synową (oczywiście dla Jasia bo Nikoś za stary 😁 😁). No ale z tego co widzę to chyba Tosia z kandydaturą swojego Jasia była pierwsza 😁

Kasiulek obyś tym razem nie przenosiła, a wygląda na to że się uda 🙂

Karola spoko, wszystkie jesteśmy już poddenerwowane i niedużo potrzeba żeby wybuchnąć albo po prostu sfochować się nie wiadomo o co 😘 A jednak przyznałaś się do terminu, już tak bliziutko! 🤪 🙂

• Mamusia
No ja też już nie śpię 🙂 tradycyjnie, tak że witam brzuszki
jakieś bzdury mi się śniły, mąż pojechał do Łodzi na spotkanie jakieś z pracy, nie lubię jak jeździ sam samochodem, zawsze się denerwuję i wymyślam niestworzone rzeczy
zmykam na spacer nad jeziorko z psem póki chłodno i jakieś śniadanie kupic
miłego dnia 😘