Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Brzuszki 😘
Dziś jest już ok, byłam rano na lumpku i kupiłam sobię czadzio sukienkę, później wstawię zdjęcia i Wam pokażę jak chcecie 😁 Dla Jasiula znalazłam fajnego ramperka 😁
Nie mogłam sobie odmówić truskawek, są już za 11zł polskie 🤪, morelek i brzoskwiń 🤪 A teraz grzeszę, bo jem cheeseburgera z McDonald'sa 😠
Widzę, że pogoda coś szczególnie Wam dopisuje, bo zostałam sama na forum 😁 Aniu, liczę na Ciebie, bo Twoja frekwencja jest 100% 🙂 I mam nadzieję, że znajdzie się jakaś chętna, do wspólnego wycia dziś w nocy,które w moim przypadku będzie nieuniknione-przespałam pół dnia 🙂

• Mamusia
Tosia razem powyjemy bo ja też dzisiaj cały dzień spędziłam śpiąc ☺️ najpierw do 10 potem od 12:40-14:40 a potem od 17-19:15 ☺️ wiec nocke mam chyba z głowy 😮 😁
właśńie wtrąbiłam vifona carry bo mi się chciało...

wczoraj piekłam drożdżowe z rabarbarem i już pół brytfanki nie ma ☺️ pierwszy raz w życiu piekłam 🙃 mąż mówi ze ok że pyszne ale dla mnei srednie 😁 😁 😁 😉

w ogóle jakiegoś doła mam mąż mnie denerwuje i dzisiaj znwu była spinka... no i on śpi jeszcze tzn udaje 🙃 🤪 😁 😁 😁 😁
jutro robię rogale z francuskiego z marmoladą, powidłąmi i czekoladą ☺️ 🙂

• Mamusia
No ja też jestem,
wróciliśmy z zakupów i nie kupiliśmy płytek, tzn. nadal nie wybraliśmy, bo jak już mnie jakieś na maksa powalą, to później powala mnie cena 😮 kosmiczna oczywiście
normalnie jestem niezdecydowana, ale przy tych płytkach to już przesadzam,
jakieś tam typy mam, ale to chyba nie to

ja też dzisiaj w mc donalds byłam i zjadłam mc royala, przegryzłam frytkami i popiłam shake
teraz leżę i ruszac się nie mogę, bo przesadziłam
po drodze zajrzeliśmy do auchan, normalnie tam nie jeździmy bo jakoś bliżej inne sklepy są,
ale chyba to zmienimy, kurcze fajne promocje tam mają i dział dziecięcy mega pokaźny,
real nie niech się schowa,
nie kupiłam nic bo mąż mnie poganiał, ale na pewno wrócę tam na zakupy, mają tam takie małe skarpetusie gładkie po 3 zł, na początek się przydadzą, prawda?

Tosia wrzuc zdjęcie sukienki, bo jestem ciekawa 🙂
nie wiem czy potowarzyszę Ci w nocy, bo ostatnio sypiam dobrze, tylko że do 6,
ale jutro mi to pasuje, bo planuję poranne zakupy na targu: owoców, warzyw i kwiatków na taras,
będę się jutro bawiła w ogrodnika 🙂

na zakupy do używanych wybieram się w we wtorek i środę,
bo w jednym sklepie będą przeceny wszystko po 4 zł, a dziecko po 2,5
a w środę w innym wszystko po 1 zł, ale tam to nie wiem czy mnie nie zadeptają, bo walka jest ostra 🙂

• Mamusia
Zapomniałam o najważniejszym,
odebrałam wyniki z badania moczu, które zawieźliśmy do innego laboratorium w szpitalu
i wyszły ok.
sama nie wiem co o tym myślec, no i babka mówiła, że tamto laboratorium do którego chodzę od początku ciąży jest kiepskie i mają przekłamania
i co tu teraz o tym sądzic, bo wg nich od początku ciąży mam dobre wyniki,
w poniedziałek jadę do tego szpitala powtórzę jeszcze badanie krwi i już do nich będę chodzic 🙂

Kasiu niezły z Ciebie piekarz, ja coś nie mam zapału do pieczenia,
czasami się wyrwę z myślą, że może upiec coś, ale szybko mi przechodzi

• Mamusia
melduje sie i ja 😁
pogoda u wszystkich dopisalabo pustki na farum i niemialam duzo zaleglosci hihihihi 😁
zaraz lece kolacje zrobic jeszcze nie mam pomyslu co chce :/
moj wybyl do kolegi na mecz piwo i wodke kupil to pewnie szybko do domu nie wroci 😞 i kolejny wieczor samotnie 😞
wzucilam zdjecie mojego brzuchola, ale nie patrzecie na moje rozstepy ☺️ 🤪

• Mamusia
Chłopaki mi dzisiaj bardzo szybko padły także zapowiada się wieczór przed laptopem i TV 😁

Ania strasznie się cieszę że wyniki wyszły w porządku, myślałam dzisiaj o Tobie 😘
A skarpetusie pewnie że się przydadzą 🙂

Kasialeczek taki piękny dzień, a Ty prawie cały przespałaś.. nieładnie 😉 😁 Ale spoko, jutro też ma być ładnie więc nadrobisz 😁

Tosia też jestem ciekawa tej sukienki POKAZUJ!!!!!! 😁

Agatka brzusio super, a Ty jaka szczuplutka 🤪 🙂

• Mamusia
Dzięki Kinia, bardzo mi miło 🙂

Powiem Wam, że wszystkie te ubranka, które już mam i widziałam nie przybliżyły mnie tak do myśli
o tym, że już wkrótce mała będzie z nami, jak właśnie te skarpetusie,
były jeszcze takie małe łapki 😁
normalnie jak trzymałam w rękach te skarpetusie to się rozczuliłam,
tylko mężul mnie wkurza gadaniem: "Tobie pozostawiam wybór", bo chciałabym, żeby uczestniczył w akurat tych zakupach

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Chłopaki mi dzisiaj bardzo szybko padły także zapowiada się wieczór przed laptopem i TV 😁

Ania strasznie się cieszę że wyniki wyszły w porządku, myślałam dzisiaj o Tobie 😘
A skarpetusie pewnie że się przydadzą 🙂

Kasialeczek taki piękny dzień, a Ty prawie cały przespałaś.. nieładnie 😉 😁 Ale spoko, jutro też ma być ładnie więc nadrobisz 😁

Tosia też jestem ciekawa tej sukienki POKAZUJ!!!!!! 😁

Agatka brzusio super, a Ty jaka szczuplutka 🤪 🙂

kinia ja szczuplutka haha juz 15 kg do przodu :P

• Mamusia
Mamusie,gdzie się podziewacie? Widać pogoda dopisuje 😁
Agatka,brzuszek cudko, super zgrabny 😁 I nie wiem, o których rozstępach mówisz, bo ja żadnych nie widzę! 🤔 🙂
Co do wycia, to mam nadzieję, że dałam Wam spać pomiędzy 24, a 2 🤪

• Mamusia
hej dziewczyny....

my juz po wizycie wszystko super u nas 😁 Oli wazy 1530 haha jest zdrowiutki lekarz nie ma zadnych zastrzezen to najwazniejsze a do mnie powiedzial ze moje wyniki to jakies anomalie bo wszystko ok a zazwyczaj kobiety w tym okresie maja anemie itp :P ale to dobrze mowie mu tak to te pare kkilo to na maluszka poszlo uff a on do mnie tak tak sobie tlumacz haha dowcipnis 😁

ja jestem dzis padniete wczoraj sprzatanko pomoglam wypolerowac autko zakupy i goscie i dzis wstala o 7.30 a poszlam spac kolo3 rano masakra nie nawidze mic gosci teraz tym bardziej takich ale coz 😁
jestem na etapie rosolu i ide sie wykapac iec moze zagladne pozniej jak nie przytne komara haha 😁
a co do rozstepow to jaj jeszcze nie widze ale mam nadzieje ze ich nei bedzie bylabym zadowolona :P
u mnie dzis cieplutko slonko fajowo jest a maz bedzie mial kaca i czek a mnie siedzenie w domu i nic nie robienie nie cierpie tego jak cholera ale coz/// 😁

witajcie mamusie 🙂 co u was slychac? u mnie wszystko w porzadku, Filipek rosnie i ma sie dobrze,w piatek mam wizyte u lekarza i jak bede miala dostep do jakiegos komputera to napisze co i jak.
jak przygotowania u was? ja juz mam wozek, lozeczko i komoda stoja juz w pokoju,ubranek tez juz czesc mam, i powoli zaczynam brac sie za reszte niezbednych rzeczy.
Napiszcie co u was, pozdrowionka 🙂:*

• Mamusia
Hej Kochana!
Wreszcie dałaś znać, bo ja już z miesiąc temu pytałam gdzie się podziewasz 😁 Wszystkie Lipcóweczki nadał w dwupaku, a dzieci rosną zdrowiutko 🙂
W czwartek przyszedł mi wózio, komoda złożona, łóżeczko nadal nie 🙂 Do kupienia został mi materacyk, wanienka i jakaś lampka fajna 🙂 Dziś biorę się za pierwszą turę pranka 🙂
Właśnie Mamusie, ubranka piorę w Jelpie, ale czy niezbędne jest płukanie ich w jakimś płynie? Bo jak czytałam z tyłu naklejki to płyny od 1 miesiaca 🙂

oddolam laptopa mamie i dlatego sie nie odzywam. ja pralam ubranka w plynie "dzidzius" bo wszystkie doswiadczone mamusie mi powiedzialy ze jest lepszy niz proszek i nie plukalam dodatkowo.ciesze sie ze wszystko w porzadeczku Tosiu u Ciebie, brzusio masz sliczny 🙂
ja juz nie moge sie doczekac kiedy wreszcie to moje malenstwo sie urodzi, ale juz mam wszystkim blizej jak dalej do rozwiazania 🙂

• Mamusia
Dziękuję 😘 Pokaż domek Filipka 🙂
Ja kupiłam dwa kartoniki Jelpa do białego i kolorów, więc muszę to wykorzystać, a później spróbuję Dzidziusia 🙂
Jaki wózio wybraliście? Bo z tego co pamiętam miał być X-Lander 🙂

mial byc ale okazal sie nie dostepny finansowo.postaram sie w tym tygodniu wstawic foteczki bo teraz nie mam jak,jestem u rodzicow.a wstawie i wozeczka fotke i mojego brzucholka.

• Mamusia
No w końcu trochę posiedzisz i pogadasz z Nami 😁
Kasia, zabiję Cię za ten wczorajszy zabielany barszcz, bo dziś zażyczyłam sobię botwinkę i dużo ziemniaków 😁 Na drugie mielone, młode ziemniaki i młoda kapusta ze skwarkami 🤪