Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
sandroos napisał(a):
A tam olej tesciowa 🙂) Wazne ze wy sie cieszycie...

Dokładnie! Jestem takiego samego zdania. Nie ważne jest zdanie innych. To nie oni będą wychowywać Wasze dziecko tylko Wy 🙂 Więc nie ma co się przejmować tylko przechodzić obok tego obojętnie. Zapewne jak zostanie już babcią to zmieni zdanie 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tak tez uwazam. Za to moja mama cieszy sie jak szalona i co bym u niej nie byla to mi opowiada o porodzie tak wiec nasluchalam sie juz co to za bol ale jak szybko sie o nim zapomina. Kurcze nawet nie wiedzie jak juz bym chciala miec mojego dzidziusia na raczkach 😞 a tu jeszcze tyle czasu

• Mamusia
A witajcie Mamuski 🙂 noc dobrze minel...tylko mialam sen dziwny...chociaz miewam takie czesto jak zaszlam w ciaze....snilo mi sie ze urodzilam blizniaki 🙂 hehe....nie tylko to....a usg mam dopiero 28lutego...

u mnie juz cala rodzinka wie...a tesciow nie stety nie mam ale wiem ze napewno by sie cieszyli 🙂 a tak na ogol moja rodzinka bardzo przezywa 🙂 pozdrawiam i milego popoludnia...ide sobie zrobic ryz z cynamonem i maselkiem i cukrem mmmm pychota 🙂

• Mamusia
Witajcie, jestem ciekawa czy macie jakieś dziwne zachcianki lub smaka na coś konkretnego , czy raczej możecie jeść i pić wszystko?
Ja mam największe problemy z piciem 😞 strasznie się męczę bo niestety pić trzeba.
Piłam herbatę, kakao, mirindę ,wodę niegazowaną(a teraz na to wszystko patrzeć nie mogę ) ostatnio jestem właśnie na etapie mleka , ale ile to potrwa nie wiem 🙂 z jedzeniem nie mam już problemów .

Pozdrawiam .

• Mamusia
Witaj Madduleeek no to gratuluje i przyznam ,że też bym na początku nie ogarniała 😁
Myślałam o Tobie dzisiaj właśnie jak tam po usg ,ale tak dawno do nas nie zaglądałaś , ciekawa byłam czy blizniaki nadal aktualne ,a tu proszę taka niespodzianka. Gratuluje jeszcze raz i powodzenia życzę 🙂

• Mamusia
Witajcie Przyszle Mamusie 🙂

Wybaczcie, długo mnie nie bylo a to dlatego że trochę się dzieje. Moj synek zachorował na ospę tydzień temu, wiadomo poważne zagrozenie. Więc spanikowani wyslalismy go do dziadków w piatek wraca. tak pusto w domku bez niego..Bardzo kiepsko się czuję...i mam do Was pytanko czy zdarzyło się Wam np źle spać i przez to bolal Was brzuszek tak "ciagnął"i anawet żebra bolą 😲? o wiele gorzej przechodzę tę ciążę, mdłości mam wieczorne, caly dzień zawroty głowy i oslabnienie...Ciąża to nie choroba, ale czuję się fatalnie..

Zaraz poczytam Wasze posty i postaram się być na bieżąco! 🙂

• Mamusia
dzięki niunia99 za potwierdzenie że to wszystko oki. już udało mi się telefonicznie z panią moją ginekolog porozmawiać i też potwierdziła, ze na początku ciąży taki spadek ths może być.
u mnie dziś dzień taki nie bardzo, cały dzień mam mdłości, słabo mi, ale jakoś daję radę 🙂

magduleeek wow! ale wieści 🙂))) GRATULACJE tym razem potrójne 🙂

a mam jeszcze pytanko. czy któraś z Was chodzi do ginekologa z nfz?? bo wczoraj mi pani powiedziała, że nie może mi dać skierowania na usg, bo w 12 tyg ciąży mam sobie zrobić odpłatnie bo to nie jest refundowane i tak naprawdę ona do tej pory (już prawie 10 tydz ciąży) mnie na żadne nieodpłatne usg nie chciała skierować... trochę to dziwne :/

• Mamusia
hmmm... to ja pewnie na jakąś nie bardzo panią doktor trafiłam :/ a usg też na nfz miałaś robione?? no i na coombsa też mi nie chciała dać chociaż wydaje mi się że powinna... tylko dostałam skierowanie na podstawowe badania-morfologia, glukoza i mocz, no i telefon do prywatnego gabinetu w którym "najlepiej" zrobić usg :/

na a właśnie chciałam chodzić jednocześnie do prywatnego i na nfz, b właśnie tez mi te badania na 300zł wyceniono, więc troszkę dużo 😞

• Mamusia
troszke bardzo duzo i te badania sie powtarza usg na nfz za kazdym razem co ide na wizyte 🙂 no albo poprostu chce zebys pieniazki wydala 🙂 mi dali na wszystko bez problemu. Pokazalam gin do ktorego chodze na nfz liste badan od prywatnego to polowe odkreslil bo powiedzial ze narazie nie sa potrzebne typu hiv itp i dal mi reszte na skierowaniu za pierwszym razem te 4 i na kolejnej wizycie na coombsa bez zadnego problemu.

• Mamusia
Hej kochane, jestem i żyję, choć dziś źle się czuję strasznie 😞
Byłam na wizycie u gina sama nie wiem czy już Wam pisałam czy nie ☺️W każdym razie brzuch mnie boli jak przed okresem i nie bardzo wiem co z tym zrobić... Dostałam skierowanie na mocz,usg i coombsa (nie przyszedł wynik z labora). Z tego co czytałam to coombsa robi sie w przypadki zagrożenia konfliktem serologicznym,więc jeśli obydwoje rodzice mają odczynnik Rh+ albo Rh- to są one niepotrzebne. U nas ja mam 0Rh- a mąż 0Rh+ więc coombsa miałam 3 raz w czasie poprzedniej ciąży. I teraz też będę mieć.

• Mamusia
buffy85 ja chodzę na NFZ i mam na każdej wizycie robione,w pierwszej ciąży miałam tylko te refundowane,bo umawiałam się na usg na oddziale w szpitalu i pewnie temu,a teraz lekarz ma usg w swoim gabinecie,włącza je zaraz po przyjściu do gabinetu i pewnie temu robi,bo ma pod ręką 🙂