Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Dziewczyny,u nas też pobudka wczesna bo 7:30 (nie mam pojęcia kiedy się wyśpię ale myślę że przez najbliższe 3 lata to odpada 😞ale i tak nie ma co narzekać jak rano budzi mnie słodki całusek w policzek 🙂u nas na szczęście już 3 i 4 wyszły i nawet nie było żadnych problemów,oby tak dalej 🙂
Miłego dnia brzusie i mamusie!!!

• Mamusia
A mnie dzisiaj coś głowa boli... 😞 wczoraj zasnęłam ok 22 i wstałam dziś o 11 😮
pogoda w Poznaniu coś nie za ciekawa - pada, wieje... tylko spać! 🙃
dzisiaj przyjechała teściowa ze Szwajcarii więc pewnie wypadałoby się spotkać 🙂
Buziaki w brzusie Mamusie 🤪 😘

• Mamusia
Cześć dziewczyny , ja dzisiaj też z potwornym bólem głowy się obudziłam 😞 ale to pewnie wina ciśnienia . Umnie ciepło ,ale pada . Ja mam w poniedziałek usg i już jestem podekscytowana co tam u mojej fasolki 😁 Wczoraj byłam na basenie więc się trochę wytaplałam , popływałam i jestem dzisiaj padnięta jak nie wiem co 🥴 Cały dzień bedę leżała plackiem 🙂
Oj ja też bym wolała synka chociaż moja starsza to prawie jak chłopak ,ale nie ma to jak parka 🙃
Wiadomo oby zdrowe ,ale jak już jedno dziecko się ma to chciało by się odmiany 🙃
Ja po mojej córce już nie mam niestety ciuszków 😞 więc cała wyprawka będzie kompletowana od nowa ,ale w końcu to przyjemne uczucie polatać po sklepach z tymi pięknymi ubrankami , tylko po kieszeni to odczujemy 🤢

No nic pozdrawiam 😁

• Mamusia
Tussiiaa to tak jak mnie pobolewa i nie moge uwierzyc jakie plamy mi na twarzy powychodzily i pelo syfkow nawet na dekolcie gdzie nigdy nie mialam syfkow 😞 tez tak macie laseczki ?.
W Kaliszu tak jak w Poznaniu. Dzisiaj mam ochote na ryz z kurczakiem w sosie slodko-kwasnym mniaaam 🙂 Sciskam Brzusie i Mamusie

• Mamusia
Witajcie Kochane 🙂 Wróciłam z USG: Dzidzia ślicznie rośnie, jest zdrowa i duża (CRL:7,3=13t3d) i niesamowicie ruchliwa. Poryczałam się jak Śliczności "podrapało się po głowie". Poza tym wszystkie narządy na swoich miejscach, serduszko pięknie bije. Oprócz tego dowiedziałam się, że mam krwiaka poza łożyskowego 2,5cmx1,97cm i lekarka była zdziwiona, że nie krwawiłam ani nie plamiłam do tej pory. Prawdopodobnie stąd te bóle przy większym wysiłku fizycznym. Aaaaa i między nogami nic nie sterczy więc bardzo możliwe, że to dziewczynka.

• Mamusia
ja dzis tez wlasnie bylam na drugiej wizycie i robila mi USG dopochwowe..ale niesmaowite uczucie zobaczyc swoja rosnaca kruszynke 🙂 DOti bylas na USG prenetalnym moze?bo mi cos dzis wlasnie cos takiego zasugerowala ze dwa beda do zrobienia z tym ze te pierwsze niekonieczne..

• Mamusia
Ojoj duże mi się te zdjęcia wstawiły... no trudno,może nie będziecie na mnie wyklinać 😁

Lenna byłam na USG prenatalnym/genetycznym... zwał jak zwał. To jest USG które robi się między 11t a 13t6d. Drugie robi się chyba między 18 a 22 tygodniem.