Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam dziewczyny ! 😉)
Z ogromną radością dołanczam do waszego grona wrześniówek 2012 ! 🙂
Byłam juz u gin raz i na USG widac było juz dzidziusia hihih
termin z USG mam na 18 września a z miesiaczki na 20 czyli nie wielka róznica.
Jestem ogromnie szczęśliwa, to będzie moje pierwsze dziecko 🙃
Mdłości naszczęście mnie nie męczą ale jestem okropnie senna na dodatek codzinnie po 8 h w pracy eh 😉
Pozdrawiam was !! 😘

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂 a ja od niedzieli byłam sobie u mamy wczoraj w końcu wróciłam do mojego Kochanego. Moja mama już się wkręciła z ciuszkami dla maluszka - różowymi mówi że to musi być dziewuszka 🙂 🙂 🙂 w ogole moja rodzinka już cała wie że jestem w ciąży w końcu musieliśmy to oznajmić....bo wszyscy pytali dlaczego masz taki okrągły brzuch...no i się wydało 🙂 a i tak mówie,że prędzej czy później będą widzieć....ja idę we wtorek na usg i już się nie mogę doczekać kiedy zobacze maleństwo 🙂 chociaż babcia moja twierdzi że to będą bliźniaki bo mam już taki duży brzusio....eh szkoda gadać 🙂 a wiecie co...cały czas jadłam słodkie,a wczoraj jak mnie wzięło na śledzie to masakra..no i niestety nie był to najlepszy pomysł,bo 3 razy wymiotowałam po nich 😞 no a w ogóle schudłam 3 kg a jem normalnie... Miłego dzionka życze 🙂

• Mamusia
Doti śliczne te fotki 🙂 a jesteście zadowoleni z 3d?? macie też jakiś filmik?? bo ja się właśnie zastanawiam czy poszaleć już teraz czy dopiero na następnej wizycie 😉
natalia23ona fajnie że rodzinka się cieszy 🙂 a ja też we wtorek na wizytę idę 🙂 już się doczekać nie mogę 😁

• Mamusia
Buffy ja nie szłam na typowe 3d tylko na genetyczne. A że babka ma super sprzęt to nam przełączyła 🙂 mam płytkę z całego badania, 11 zdjęć i pełny opis 😉 i to za 200zł
Ktoś chce Wam pomachać
http://youtu.be/Yl4C1ouflbc
http://youtu.be/frpJxhKBrZ4

• Mamusia
Super te filmiki 🙂 i słodki maluszek 🙂 no i Mamusia pogłaskana 😁
u nas właśnie jest opcja za usg genetyczne za 170zł, albo z 3d za 250zł no i nie wiem czy się opłaca 😉 no i nie jestem pewna czy przy tym zwykłym dostaniemy filmik czy tylko fotki, a jak zobaczyłam ten Twój to normalnie super 😁 więc filmik też bym bardzo chciała mieć... musimy się dopytać na badaniu jeszcze co i jak i co dostaniemy 😁
Miłego dnia Mamuśki!

• Mamusia
Dzięki Dziewczynki 🙂
Buffy ja za nic nie dopłacałam. Całe badanie było w 2D tylko właśnie żeby dać zdjęcie przełączyła na 3D. Był oczywiście problem bo się Dzidzia przytuliła do łożyska i ciężko było buźkę złapać 🙂
Mixidixi mam nadzieję,że już niedługo poczuję głaskanie a nie kopniaki hahaha

• Mamusia
Sandro możesz nam dać parę wskazówek jak uchronić się od nacięcia krocza? Bo ja miałam nacinane przy porodzie i wszystko byłoby ok, gdyby nie dwa szwy założone chyba za ciasno bo ciągnęły jak cholera i bolało mnie długo długo (ze 3 miesiące) zanim mogłam się normalnie ruszać o siedzeniu nie mówiąc....

• Mamusia
Ale śliczny dzidziuś 🙂 Mój jest mniejszy, na ostatnim USG widać było tylko zarysy... Może na następnym pomacha 😉 Dzisiaj po raz pierwszy sobie zwymiotowałam 🤢 Tak to miałam tylko mdłości, a dziś nie wytrzymał żołądek... To się powinno robić coraz łatwiej im bliżej drugiego trymestru, a jest coraz trudniej 🤨 To od tego siedzenia w domu i nie robienia niczego sensownego 😞 Ja chcę wiosnę 😞

• Mamusia
Tusia to ja mogę pizze jeść codziennie 🙂 a teraz znów mnie wzięło na śledzie i zjadłam je dogryzając pączkiem....masakra 🙂) mam nadzieje że dziś nie będę wymiotować 🙂 i niedługo jedziemy z moim na zakupy także znów jakieś śledziki sobie kupię....coś mnie teraz tak wzieło na śledzie...uu czyżby zmiana płci 🙂 hehe ja się smieje,ale to nic nie znaczy pewnie tylko to są zachcianki 🙂 a Doti śliczny bobasek no i ten filmik...mega 🙂 ja już się nie mogę doczekać wtorku 🙂

• Mamusia
Witam , jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tych zachcianek 😆
Ja ich nie mam i sama ciągle nie wiem co bym zjadła to niezdecydowanie mnie dobija 😠
Dzisiaj byłam ze swoją córką na długim spacerku i tak sobie wyobrażałyśmy , że pchamy już wózek z maleństwem 🙃 ,ah kiedy to będzie ? Strasznie mi się dłuży ten czas 😞

Pozdrawiam.

• Mamusia
Ja ogólnie zachcianek nie mam, ale dziś jakoś mnie naszło na winogrona 😁
Miałam taką ochotę też na pizze, że zjadłam aż 2 kawałki haha 🙃
niebawem urodzinki, więc Mamusia kupuje mi dwie śmieszne koszulki z nadrukiem 😁
są np: "Zgadnij mamusiu kogo masz w brzusiu?" / "Ukochany cud taty i mamy" / "Jestem... Czuję... Kocham..." / "Kinder niespodzianka" / "Z drogi śledzie, bo bąbel jedzie" / "Już Cię kocham Mamo" i wieeeele inncyh, że aż nie mogę się zdecydować jaką wybrać 😁 może któraś pomoże? 🤪
http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-dzien-kobiet-mama-i2159789006.html