Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
jak bylam w polsce to mialam wyzerke , mm mama gotowala co tylko chcialam
i zrobila takie dobre ""a'la zapiekanki"" kupila bahietke ale wydlubala z niej cala zawartosc i zamiast tego wsypala pokrojony ser, papryke itp.. i wsadzila do piekarnika, mm jakie to bylo dobre!!!

tez jestem rozpieszczana jak odwiedzam swoje rodzinne strony, a jedzonko babci to jest najlepsze na swiecie, chociaz moja mama tez super gotuje 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
najbardziej to chcialam zjesc kebaba w bulce i jak poszlismy z rodzinka na kebaba to jadlam go jak swinka tak mi smakowal, bo tutaj nie maja w bulce, tylko w picie albo tortilli a ja nie przepadam za takim ;/ potem mamusia ugotowala obiadek ziemniaczki, surowka, ogorek kiszony, piers z kurczaka z serem i anansem mmm bylam w 7 niebie ;D

• Mamusia
Ja idę dalej jeść moje naleśnioki 😁 Bo maluch mi się wierci chyba z głodu 😜 hihihi

Moja mama wczoraj chciała poczuć malucha ale jak na złość przestawał fikać a moja mama zaczęła w pukać w brzuch i mówić "halo! tu babcia! czemu od razu przestałeś się ruszać?" byłam posikana 😁

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Ja idę dalej jeść moje naleśnioki 😁 Bo maluch mi się wierci chyba z głodu 😜 hihihi

Moja mama wczoraj chciała poczuć malucha ale jak na złość przestawał fikać a moja mama zaczęła w pukać w brzuch i mówić "halo! tu babcia! czemu od razu przestałeś się ruszać?" byłam posikana 😁

hehehe jeszcze ja nie raz kopnie 😁
Smacznego! 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
a ja dzisiaj zjadlam pizze az mi sie uszy trzesly 😁 bo obiados byl nie dobry nie nawidze watrobki blee 😁 mam chec na zupke chinska 😁 . Isa jak tam twoja lista 🙂

moja lista jest w trakcie wyceny 😁 buszuje co ile kosztuje...

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Ja nie miałam pomysłu na obiad, więc zjadłam owoce, wracam na forum, a tu tyle pomysłów na jedzonko 🙂 Właśnie takie dobre obiadki mojej mamy mi się marzą 😉
a propos dentysty, jak to jest ze znieczuleniem, można brać czy nie?

"Stosowanie środków znieczulenia miejscowego u kobiet w ciąży jest bezpieczne. Pamiętaj zawsze aby poinformować lekarza stomatologa o tym, że jesteś w ciąży - stomatolog dobierze właściwy środek znieczulający. Dla kobiet w ciąży stosuje się znieczulenia pozbawione środków obkurczających naczynia krwionośne"

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Ja nie miałam pomysłu na obiad, więc zjadłam owoce, wracam na forum, a tu tyle pomysłów na jedzonko 🙂 Właśnie takie dobre obiadki mojej mamy mi się marzą 😉
a propos dentysty, jak to jest ze znieczuleniem, można brać czy nie?

Ja sie dzis pytalam o znieczulenie i mozna bez problemu, tylko takie bez adrenaliny, podobno jest slabsze... 😮 mam nadzieje, ze dla mnie starczy, chociaz jestem straszna panikara 🤨

• Mamusia
isa8 napisał(a):
karolka zapewne po porodzie zmienimy zdanie co do bóli... jak to moja mama powiedziała, każdy ból jest do zniesienia 😉

Moja siostra stwierdzila, ze skoro nie moge zniesc bolu przy leczeniu zeba, to jest ciekawa jak sobie poradze z porodem 😁 tylko, ze to jest inny rodzaj bólu... ja juz przezylam ból nerek przy zapaleniu, bol przy zapaleniu ucha i jeszcze kilka innych, ale na mysl o bolu zeba az mnie skreca 😮