Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Helo, u mnie też leje od rana 😞 A dzidzia się wierci odkąd wstałam. Zawsze rano i wieczorem jak leżę spokojnie na plecach. 🙂
Co do jedzenia to zaraz idę zrobić sobie omlet 🤪 a głodna jestem często ale to zależy co zjadłam wcześniej bo np. po jajecznicy kilka godzin mi się nic nie chce a po ryżu z jabłkami wczoraj już po godzinie byłam głodna. Za to po kebabie nie muszę nic jeść do końca dnia. 🙂
I przed snem zawsze coś mi się chce ale staram się zjeść albo jabłko albo jakiegoś banana.
Pestka nie łam się bo ja też zawsze miałam problem z tyciem i muszę na każdym kroku się pilnować. Życie jest brutalne. 🤨

• Mamusia
Witam się wami kobiety! 😉
U mnie dzisiaj pogoda rewelacyjna... słonko, cieplutko... aż chce się wyjść z domu 😉
Nastawiłam pranie, i tak myślę co by tu na obiadek zrobić.
Co do wagi, to u mnie na plusie rano 4kg a wieczorem 4,5-5 kg zależy ile zjem 😁 ale się tym nie przejmuje 😉

• Mamusia
Dzień dobry,
U manie też straszna pogoda, leje i wieje 😞
Ja wciąż jestem 5kg na plusie, ale skoro to połowa ciąży to stwierdziłam, że nie najgorszy wynik 🙂 Przy moim wzroście powinnam do końca przytyć ok10-16kg. Więc jest w sam raz 🙂
Pestka ja mam tak samo jak ty, nie ma nic do jedzenia na co mam ochote. A jak już coś jem nigdy mi do końca nie smakuje.
Myślałam, że w ciąży będe mieć jakieś szalone pomysły na jedzonko a tu nic 🤢

• Mamusia
wrocilam...ufffff juz dzis nigdzie nie wychodze, nie ma opcji...byla straszna kolejka i oczywiscie nikt nie zareagowal, ze 3 ciezarne (w tym ja) stoja na koncu kolejki 🤨 wkurzylam sie i wtrynilam sie bez kolejki do pani pielegniarki, myslalam, ze Ci wszyscy ludzie mnie wzrokiem zabija 😮
Jesli chodzi o jedzonko, to ja mam caly czas ochote na slodkie - przewaznie codziennie musi byc swieza drozdzowka z kwasnym owocem, przewaznie z porzeczkami 🙂 poznym wieczorem juz nic nie jem, nawet owocow nie moge, bo zgaga mnie wykancza.

• Mamusia
jeśli chodzi o zachcianki w ciąży to też jakoś ich za bardzo nie mam... myślałam że będzie gorzej... że będę jakieś dziwne kompozycje żywieniowe wymyślać, a tu nic 😁 nawet mój M się dziwi że nie wybrzydzam, tak jak się spodziewał 😁

• Mamusia
Ja to się zachcianek już nie mogę doczekać. Naprawde chciałabym mieć ochote na "coś", i być zadowolona jak to zjem. Nawet przed ciążą jadłam dziwne rzeczy i myślałam, że teraz będzie jeszcze dziwniej 🙂
Zgaga na szczęście męczyła mnie tylko na początku, też zawsze wieczorem. Teraz mineła, chociaż jem bardzo małe porcje i może to pomoga.

• Mamusia
Witam Panie,
u mnie znow pada, znow zimno, jest kwiecien a zaraz w sumie maj 🤢 gdzie ta piekna wiosna !!
ja juz po pracy, ale jeszcze dzis czeka mnie wieczorna zmiana chociaz zbytnio nie chce mi sie tam isc znow.. 🙃 bola mnie plecy dzis znow.. a wczoraj po raz pierwszy chyba naprawde poczulam dzidzie, czulam takie bombelki w brzuchu delikatnie bardzo i nie za dlugo 🙂 Teraz nic nie czuje moze dzis w nocy znow poczuje!! oby 🙂 ☺️ Ja 3-3.5kg na plusie, zdziwilam sie bo nie wiem kiedy te kilogramy sie dodaly, przeciez jeszcze z 3dni temu moja waga byla normalna !!! 😜

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂 u mnie pogoda paskudna alei tak trzeba wyjsc przewietrzyc sie 🙂 ja juz po sniadanku 😁. A co do wagi to ja mam 5 kg na plusie majac polowe ciazy za soba moja kierowniczka ma ten sam tydzien i ma juz 15 kgg na plusie a w brzuszku chowa sie chlopiec 🙂. Ja to mysle ze przytyje tak do 10 kg tyle bym chciala 🙂. Co do jedzenia to ja jem caly czas jak mam ochote z tym ze duzo sie poruszam na nogach dziennjie robie km 😁 zachcianki mialam narazie przeszlo 😁 ale bywa i tak ze zachce sie czegos tak jak ostatnio sernik przegryzlam ogorkiem bo tak mi sie chcialo 😁 . A nieustanna ochote mam na pepsi 😮

• Mamusia
Idę się szykować do gin muszę co nieco sobie wydepilować 😜 troszeczkę się pomęczę bo za cholere nie mogę dojrzeć co się dzieje pod moim brzuszkiem 🙃 taki mam bębenek .
I idę na miasto łowić ciuszki dla maleństwa 🙂 ale będzie niezły ubaw .
Maleństwo chyba czuje ,że będzie podglądane bo strasznie się buntuje w brzuchu 🙂 ćwiczy chyba zakładanie nogi na nogę ,żeby nic nie pokazać 🤪

• Mamusia
o pepsi 😮 tez ciagle chce mi sie pic pepsi albo sprite na zmiane 🙃 i jak widze batona kit kat to nie moge sie powstrzymac ;D
kilka tygodni temu ciagle jadlam lody 🥴 a teraz bardzo mi smakuja chipsy serowo cebulowe 😁
tak to nie mam jakis specjalnych odjazdow ciazowych 😜