Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nati fajna suprize 😁 😁 😁
Ja wyszłam z wanny i czuję się jak po jakimś maratonie.... jeeeeju jak mycie siebie i dziecka potrafi zmęczyć człowieka. Mialam wrażenie, że zamiast brzucha mam arbuza ciężkiego..nabrał wody albo co? 😁

• Mamusia
Ja jadę jutro na założenie holtera.... potem we środę na pobranie krwi, mocz i biocenozę, 8.maja do kardiologa a 9. do gina.
Nie mam co liczyć na pomoc Marcina przy goleniu :P pójdę sobie do kosmetyczki na depilację nóg woskiem chyba... będę miała spokój na dłużej.

• Mamusia
Karolciu poczytam na pewno 🙂 myślisz że depilacja woskiem może zaszkodzić? Z tego co piszą to niedozwolone są tylko metody "zaawansowane": ultradźwięki i laser. Reszta jest niezalecana z powodu bólu, ale skoro sama depiluję nogi depilatorem to chyba nie zrobi mi różnicy wosk czy pasta cukrowa 😉

• Mamusia
Inirtam żeby nie zaszkodzić Dzidzi to ja bym musiała się zaszyć na bezludnej wyspie albo co najmniej wyprowadzić od Męża 😁
Poza tym tak samo z seksem - gin powie, że nie będzie badał palcami żeby dziecku nie przeszkadzać ale seks jest oczywiście dozwolony...gdzie tu logika?

• Mamusia
Doti napisał(a):
Karolciu poczytam na pewno 🙂 myślisz że depilacja woskiem może zaszkodzić? Z tego co piszą to niedozwolone są tylko metody "zaawansowane": ultradźwięki i laser. Reszta jest niezalecana z powodu bólu, ale skoro sama depiluję nogi depilatorem to chyba nie zrobi mi różnicy wosk czy pasta cukrowa 😉

na jakiejs stronie czytalam, ze ta pasta cukrowa jest niewskazana...

• Mamusia
Zalezy jak to wszystko uzasadnione, jak ja cyztam co wolno a czego ine w ciazy?? To tez sie za glowe zlapac mozna od nadmiaru pierdol.
Gazwanego nie, nosic nie, rak do gory nie, samolotem nie.. normalnie najlepiej sie zamknac w prozni, zeby nie szkodzilo...
Jak ciaza jest zdrowa to powinno sie zachowywac normalnie...

Ja w 22 tygodniu wlazlam od samego dolu na sniezke i zyje i jakos nie miala zagrozen porodem przedwczesnym..i tym podobnych historii.. chodzilam na basen, i jakos infekcji tez nie zlapalam...

A co do tej pasty akurat to sie na kosmetyce nie zna,... 😞(

• Mamusia
A czemu pasty cukrowej nie wolno? Przecież to same naturalne składniki i stosowana jest w temp pokojowej a nie na gorąco jak wosk. Cóż może zaszkodzić cukier i sok z cytryny? Chyba już gorsza jest chemia w kremach do depilacji.
Karolciu na tej stronie właśnie podają, że chemiczne kremy do depilacji są bezpieczne, a depilator, wosk czy cukrowanie nie bo wywołują ból.. to do dentysty też nie powinno się chodzić bo to stres? A bakterie w zepsutych zębach dużo gorzej mogą wpłynąć na dziecko niż ten stres..

• Mamusia
Farbowac nie itp.
Amoniak, owszem jest szkodliwy, ale nie dla plodu, tylko raz dla wlosa a dwa nieprzyjemny zapac moze powodowac odruch wymiotny...a nie jakies szkodliwosci dla plodu..

No tu jest napisane na tej stronce, ze ze wzgleu na naczynka...i depilatora, ze nie bo boli... 🤢
Juz nie ma co wymyslac ze odczuwa sie stres orzy uzcyiu depilatora 😉)To ja powinnam sie z domu wyproadzic, zeby maz i dziecko mnie nie wkurzali 🙂) juz nie wspomne o pracy... gdzie na nerwie ciagle sie chodzi 😁