Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja pytałam gin o wosk...skoro ma bolec malucha, to moge sobie bez tego poradzić, wiadomo,że jak jest ok, to powinno się żyć normalnie, też chodzę na basen i oprócz przyspieszonego bicia serca, to nic nie odzczuwam, ale są rzeczy, jak alkohol, z których można w ciąży zrezygnować, a ponoć też lampka wina może nie szkodzić....

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Inirtam alkohol czy inne używki to zupełnie osobny temat bo to przenika do krwiobiegu dziecka. Ale sama pomyśl ile masz powodów do stresu których nie jesteś w stanie wyeliminować. Uwierz mi - twoje zakończenia nerwowe nie sięgają do dziecka i na pewno nie będzie odczuwał bólu przy twojej depilacji 🙂 najwyżej może odczuwać twoje zdenerwowanie. Każdy inaczej znosi ból, więc dla jednych depilacja będzie drogą przez mękę a dla innych czymś w rodzaju wyciskania pryszcza 😜

• Mamusia
Witam,
mam do nadrobienia 70 stron 😮 nie wiem jak to zrobię. Byłam dzisiaj na zakupach dla maluszka i już mam prawie wszystkie potrzebne ciuszki na początek 😆 ok 7 kompletów. Poszalałam na maxa, cały dzień chodziłam, odwiedziłam oczywiście też Pepko 🙂. I sprawdziłam też tę butelkę, którą kupiłam na allegro za 7 zł i niczym się nie różni od tej ze sklepu więc wydaje mi się, że jest originalna. 😁
Zabieram się za czytanie co wy tutaj tyle nawypisywałyście jak mnie nie było. 😉

• Mamusia
"Skurcze, o których piszesz są tzw. skurczami Braxtona-Hicksa. Mogą się pojawić po 20 tygodniu ciąży. Macica w ten sposób „ćwiczy” przed porodem. Nie powinny one budzić niepokoju, o ile nie są regularne i bolesne.
Oszczędzaj się, dużo leż, szczególnie w momencie pojawiania się skurczów. Ból w dole brzucha może być też spowodowany pociąganiem więzadeł, na których zawieszona jest macica, a które narażone są na rozciąganie wraz ze wzrostem dziecka w brzuszku.Gdyby ból przypominający dolegliwości miesiączkowe nasilał się i przybrał formę regularnych skurczów, zgłoś się niezwłocznie do swojego lekarza prowadzącego lub na izbę przyjęć oddziału położniczego. "

• Mamusia
zobacz czy to się będzie regularnie powtarzać czy tylko dzisiaj 😘 ale mi lekarz zalecił 2 razy dziennie nospę forte brać rano i wieczorem przed snem ,żeby w nocy brzusio odpoczął ja też z tym problemem byłam w 28 tygodniu na izbie na szczescie szyjka się nie skracała a twardy brzuch czasem moze o tym świadczyć ,że zaczyna się skracać szyjka wiec nie bagatelizuj w razie czego tego 😘

• Mamusia
Emila dbaj o siebie,wiem co mówię,bo sama 2 tyg temu leżałam z powodu skurczów w szpitalu i już do 37 tygodnia pojadę na tabletkach,które i tak chyba nic nie dają 😮 mnie na początku troszkę bolało,ale ignorowałąm i wylądowałam na izbie zwijając się z bólu,a skurcze jak się pojawiły to nie chcą ustąpić 😮
więc dbaj o siebie i jeszcze raz dbaj,bo pewnie gdybym ja od początku się tymi skurczami przejęła to nie byłoby teraz tak kiepsko 🥴 a widzisz,jestem w ciąży troszkę wyżej od Ciebie i dzidzia już ma ogromne szanse,ale jednak lekarze kazali mi do połowy maja wytrzymać,więc przede mną 3-4 tygodnie strachu czy się uda,a u Ciebie trochę dłużej,więc trzymaj się i odpoczywaj dużo 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
zobacz czy to się będzie regularnie powtarzać czy tylko dzisiaj 😘 ale mi lekarz zalecił 2 razy dziennie nospę forte brać rano i wieczorem przed snem ,żeby w nocy brzusio odpoczął ja też z tym problemem byłam w 28 tygodniu na izbie na szczescie szyjka się nie skracała a twardy brzuch czasem moze o tym świadczyć ,że zaczyna się skracać szyjka wiec nie bagatelizuj w razie czego tego 😘

ja dzisiaj chodzę przez 90% dnia z kamieniem a nie brzuchem 😮