Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emaleth napisał(a):
Marylu a nie masz tej karty dla ciężarnych?Na nią powinnaś mieć dentystę za darmo,ja tak miałam kanałowo leczony ząb za znieczuleniem i nic nie płaciłam?Może w twoim rejonie inaczej ale z tego co wiem w ciąży wszystkie leki i dentysta za darmo powinnaś mieć.

Mam karte, ale nawet na infolini NHS powiedzieli, że w całym mieście nie ma dentysty nhs do którego mogę pójść. teraz jak mam już ząbek z opatrunkiem, to nawet wolę poczekać na wyjazd do pl.

• Mamusia
Jakos sie zle czuje.. tak jakby mnie telepie.. 😞 moze od nadmiaru tego cholernego slonca... dziwnbie.. raz po raz taki dreszcz mi przechodzi.. Heh..

A zaraz kuzyn w gosci ma przyjsc, ale panowie i tak beda pic, wiec chyba ich przeprosze i pojde do wyra.. choc tam nie ma swiatla a choc bym ksiazke poczytala

• Mamusia
Witam się wieczorkiem 🙂 Doczytałam wreszcie 😁
Jak to jest, że w ciągu dnia energia mnie rozpiera a wieczór czuję się jakby mnie walec rozjechał??? Zaczęłam miewać skurcze Braxtona-Hicksa, cały brzuch mi się napina i twardniej ito bez względu na to czy się czymś zmęczę czy nie. Trzeba chyba zwiększyć dawkę magnezu choć po nim strasznie chce mi się wymiotować 😞
Do tego jeszcze zrobił mi się żylak tam gdzie być go nie powinno, a przecież nie mam zaparć od dłuższego czasu już :/

Marylu czkawkę najłatwiej poznać właśnie po regularnym pulsowaniu. Nie da się powiedzieć czy to będzie w jednym miejscu czy cały brzuch bo to zależy od ułożenia Dzidzi. W późniejszej ciąży na pewno będzie cały brzuch skakał.

Natalko udanej majówki 🙂