Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć dziewczny,
Muszę wam powiedzieć, że koszmar przeżyłam związany z bólem zęba. W czwartek w nocy do szpitala musiałam jechać, a w UK nie ma żadnych denstystów na pogotowiu 😞 obdzwoniłam też wszystkich prywatnych i w całym mieście nikt mnie przyjąć nie mógł 😞 Najgorsze, że podali mi codeinę, po której myślałam, że serce mi wybuchnie a ból i tak nie przeszedł. Dziś już dochodze do siebie, ale wrażenia mam okropne 😞
zaraz sprobóje wstawić moje zdjecię do drugiego wątku i będe nadganiać forum 🙂
Widze tylko, że u was ładnie było i opalone jesteście a u mnie już 3 tyg deszcz 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marylu to wspolczuje, nie cierpie tego bólu 😞 ja mam teraz opatrunek na zebie, ktory po malu zaczyna mi sie kruszyc, a dentystę mam dopiero 8.05 🤪 jak zostane z otwarym zebem to chyba wykituje z bolu. Najgorsze, ze wyjezdzamy i w razie czego nie bede miala gdzie isc 😮 no ale mam nadzieje, ze az tak zle nie bedzie...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Marylu to wspolczuje, nie cierpie tego bólu 😞 ja mam teraz opatrunek na zebie, ktory po malu zaczyna mi sie kruszyc, a dentystę mam dopiero 8.05 🤪 jak zostane z otwarym zebem to chyba wykituje z bolu. Najgorsze, ze wyjezdzamy i w razie czego nie bede miala gdzie isc 😮 no ale mam nadzieje, ze az tak zle nie bedzie...

Też teraz mam opatrunek, i zastanawiam się ile on wytrzyma? bilety do pl mam na 18maja, ale może będe musiałą przyjechać szybciej :|
Właśnie tak jak piszesz najgorzej jak jest się daleko od swojego dentysty. tutaj za sam opatrunek dałam 160funtow- nie chce wiedzieć ile kosztuje kanał 😁

• Mamusia
ja poszlam do dentystki, a ona zaproponowala, zebym przyszla w godzinach przyjmowania na nfz, to bede miala leczenie za darmo, kanałówke tez, bo jestem w ciazy 🙂 no wiec poszlam i elegancko mi leczy , znieczulenie tez dostalam fajne, tylko za plombe zaplace, zawsze to juz cos 🙂

• Mamusia
jakbym nie była w takim bólu, w życiu bym tutaj do dentysty nie poszła 😞 najgorsze jak ten cały ból i stres oddziaływał na Dzidizulka- kopał mnie tak mocno jak nigdy 😞 i nie wiem jaki wpływ ma ta codeina 😞
Mam tylko nadzieję, że wytrzymam do przyjazdu. 🥴
a wiesz karolka jak to jest z znieczuleniami, są bezpieczne?

• Mamusia
Z tego co mi mowila, to sa bezpieczne, a dla kobiet w ciazy stosuje sie takie bez adrenaliny. ja takie znieczulenie ostatnio mialam i bylo ok 🙂 czytalam, ze podobno jest slabsze, ale wg mnie tak nie jest, bo ja jestem straszna panikara jesli chodzi o dentyste a normalnie wysiedzialam bez bólu 😉

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie/leki_z_kategorii_c_tylko_w_razie_koniecznosci.html

Dzięki za link. Właśnie na ulotce podobno jest napisane, żeby nie stosować w ciąży 😞 Lekarze mi dali bo już nie było wyjścia- ale trochę będzie mnie to teraz dręczyć. Najgorsze, że na mnie ta codeina działała pare godzin. Ale wiem, że u Dziecka będzie siedzieć znacznie dłużej 😞

• Mamusia
Masz rację trzeba pozytywnie myśleć. Bo każdy stres, ból, niepokój z hormonami wędruję do dzidzi! Miałam przykład przez ostatnie kilka dni- nie wiedziałam, że dziecko może aż tak reagować. Teraz już jest spokojne i oby tak zostało 🙂
A w środe usg- i może wreszcie się dowiemy kto tam się kryje 🙂 Ty Karolka już wiesz?

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Juz blizej niz dalej, bo tylko 1h 15 minut ci zostalo 😁

Na szczescie! nogi mi spuchly od tego siedzenia, ze butow nie moge zalozyc 🤨 dzis sie obijam, bo oprocz mnie i mojego M. nikogo w biurze nie ma 🙂
Marylu jakby to miala byc dziewczynka to mamy dwa imiona do wyboru: Ula albo Laura, ale raczej to pierwsze imie 🙂

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Śliczne imiona 🙂 Dla dziewczynki jeszcze nie jesteśmy zdecydowani, bo mój M, jakiś wybrendy jest. A dla chłopca mamy, i jest to imię mojego M i jego Taty 😮

Dzieki 🙂 nie chcemy jakis wymyslnych dziwnych imion, tylko proste, daletgo przewage ma jednak Ula 🙂

o rany czyli imie przekazuja kazdemu pokoleniu 😁
U nas chlopiec ma sie nazywac Filip 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
marylu345 napisał(a):
Śliczne imiona 🙂 Dla dziewczynki jeszcze nie jesteśmy zdecydowani, bo mój M, jakiś wybrendy jest. A dla chłopca mamy, i jest to imię mojego M i jego Taty 😮

Dzieki 🙂 nie chcemy jakis wymyslnych dziwnych imion, tylko proste, daletgo przewage ma jednak Ula 🙂

o rany czyli imie przekazuja kazdemu pokoleniu 😁
U nas chlopiec ma sie nazywac Filip 🙂

Na początku byłam przerażona, że imię będzie takie samo. Ale od zawsze powtarzał że syenk będzie miał jego imię, więc jakoś już się do tej myśli przyzwyczaiłam. A imię ładne- Krzyś 🙂