Skocz do zawartości

Ciąża w Anglii. | Forum o ciąży

LadyP

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marylu, ja prowadzę ciążę właśnie w Wellingborough i bardzo polecam tamtejszego lekarza! Jestem bardzo zadowolona z tego, jak się mną zajmuje.
Co do plamień, ja miałam w 6-7 tygodniu jakoś. Byłam akurat w Polsce i dostałam Luteinę. Przeszło. Wszystko jest w normie. Nie wiem jak to wygląda tutaj, czy dostaje się jakieś leki na podtrzymanie ciąży, ale na pewno dostaniesz je w polskiej przychodni (receptę).
Jak się w ogóle czujesz? Lepiej?
Pozdrawiam przyszłe Mamusie!

• Odpowiedzi 711
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej Mamuski 🙂 czy ktoras z dziewczyn ktora juz urodzila moze mi powiedziec co zabrac do szpitala??
tzn ile sztuk czego bo pakuje wlasnie torbe i nie wie ile pampersow wziac czy spioszkow ??
i co ja mam dla siebie zabrac ?? nie chcialabym wziac za malo badz tez za duzo rzeczy...

sie dzis z moim synkiem bawie w lapanie go za stopki 🙂 smieszne uczucie 🙂
buziaki

• Mamusia
Dla ciebie
-koszula nocna/pizama
-zel pod prysznic
-pasta/szczoteczka do zebow
-szampon,odzywka
-balsam do ciala
-krem do twarzy
-wkladki laktacyjne
-podpaski poporodowe
-stanik
-recznik
-laczki
-mokre chusteczki
-chusteczki higieniczne
-dokumenty-dowod,zolta ksiazka
-zel do dezinfekcji rak,taki antybakteryjny
-woda mineralna niegazowana
-dezodorant
-skarpetki
-myjka
-nipple cream-do sutkow,najlepiej z Aventa,bo nie trzeba zmywac przed karmieniem
-pomadka do ust-koniecznie!
-majtki,ja kupilam czarne 5 par z primarka,zeby je potem wyrzucic,bo sie mocno krwawi...

Dla dziecka:
-smoczek
-butelki na mleko
-bephanten badz inny krem na odpazenia
-kocyk
-ubranka 4 razy bodziaki dlugie,4 spiochy,4 skarpetki,
-czapeczka
rekawiczki niedrapki-koniecznie
changing mat
-pieluchy tetrowe-conajmniej 5 sztuk
-waciki do podcierania pupy,bo smulke ciezko zmyc chusteczkami
-na wszelki wypadek mleko w kartoniku
-pampersy
-chusteczki nawilzane

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Dla ciebie
-koszula nocna/pizama
-zel pod prysznic
-pasta/szczoteczka do zebow
-szampon,odzywka
-balsam do ciala
-krem do twarzy
-wkladki laktacyjne
-podpaski poporodowe
-stanik
-recznik
-laczki
-mokre chusteczki
-chusteczki higieniczne
-dokumenty-dowod,zolta ksiazka
-zel do dezinfekcji rak,taki antybakteryjny
-woda mineralna niegazowana
-dezodorant
-skarpetki
-myjka
-nipple cream-do sutkow,najlepiej z Aventa,bo nie trzeba zmywac przed karmieniem
-pomadka do ust-koniecznie!
-majtki,ja kupilam czarne 5 par z primarka,zeby je potem wyrzucic,bo sie mocno krwawi...

Dla dziecka:
-smoczek
-butelki na mleko
-bephanten badz inny krem na odpazenia
-kocyk
-ubranka 4 razy bodziaki dlugie,4 spiochy,4 skarpetki,
-czapeczka
rekawiczki niedrapki-koniecznie
changing mat
-pieluchy tetrowe-conajmniej 5 sztuk
-waciki do podcierania pupy,bo smulke ciezko zmyc chusteczkami
-na wszelki wypadek mleko w kartoniku
-pampersy
-chusteczki nawilzane

wielkie dzieki

• Mamusia
Ja rowniez dziekuje za liste, bo juz powolutku zaczynam sie szykowac.
Wczoraj weszlam do MOTHERCARE i zupelnie zdziczalam. Nie wiem co potrzebuje i ile tego. Nie wie co mam kupic, wiec chodzilam po sklepie jak ta nawiedzona i zastanawialam sie co do czego i z czym sie je. 🤪 🤪 🤪 Totalna panika!!! Dzis z kolei od rana bol glowy bo wiem, ze mnie to nie ominie i musze juz zaczac kupowac szpargaly dla synka i dla siebie. Cieszylabym sie jakby ktos rozbil to za mnie, bo chyba takie zakupy nie beda sprawiac mi przyjemnosci... 😞 😞 za duzo decyzji. 😞 😞

• Mamusia
A ja już się nie mogę doczekać, kiedy zacznę robić jakieś zakupy :-) Na razie się wstrzymuję. Chcę zacząć koło 30 tygodnia.
Ja już teraz się zastanawiam co Nam będzie potrzebne i nie mam pojęcia :P Dobrze, że mam jeszcze troszkę czasu.
A jak u Was z zakupami? A samopoczucie? Mam nadzieję, że zagraniczne dziewczyny mają się dobrze!
Pozdrawiam!

• Mamusia
No musze sie pochwalic, ze czesciowo juz zrobione. Mam juz wszystko do lozeczka (lozeczka jeszcze nie 😉 ), kocyki, butelki dla noworodkow (w razie co - w szpitalu chca), changing mat, reczniczki kapielowe z kaptyrkiem, pieluszki tetrowe i te te dla dziecka tez 🙂 Zostalo jeszcze troche rzeczy do kupienia, ale w ogole to sie ciesze, ze jest jakis postep. Teraz jeszcze lozeczko, mebelki i wozek zostal 😆 Bedzie dobrze 🙂

• Mamusia
hejka 🙂
Z sentymentu zajrzalam na brzuszek i widze ze kolejne brzuchatki szykuja sie do rozwiazania 🙂
Dziewczyny porodem sie nie przejmujcie-pod tym wzgledem tu maja zdrowe podejscie typu nic co ludzkie nie jest nam obce-wiec zadnych lewatyw,a w trakcie porodu to nawet jesc kaza 😁

• Mamusia
Witam brzuchatki 🙂Dawno nie zagladalam do was,bo moja kochana tesciowa byla i nie mialam kiedy.Wczoraj niestety juz wyjechala 😞Jak sie czujecie?Ktora pierwsza do porodu hahaha?Widze,ze reszta babeczek z dawnego watku tez tu zalukala 😁 No to ktora pierwsza do porodu? 😁

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
hhha 🙂
dziewczyny, po rozwiazaniu wpadajcie do nas na mamuski 🙂 kiedy to bylo jak na brzuszku siedzialysmy 🤪

Hahaha dawno temu i nie prawda 😁 Zrob rodzenstwo Marylce i wroc na stare smieci hahahaha 😁 😁 A tak powaznie,to czesto jeszcze na nas stary watek zagladam..ostatnio wlasnie czytalam wpisy,jak sie Julcia urodzila 😁

• Mamusia
Nie ma za co 🙂Ja tez mialam male ADHD w brzuszku,potem 4 miesiace po porodzie byla spokojna,ale to przez wymeczenie a potem pokazala rozki i tak juz jej zostalo.Nawet na sekunde nie mozna jej z oka spuscic,bo ma niesamowite pomysly 🙂Juz niedugo i wy bedziecie biegac za swoimi malenstwami 🙂I dobrze wam radze,wyspijcie sie w ciazy.Ja juz od ok 2 miesiecy prawie nie spie i zyje glownie miloscia do Julci i meza 😁 😁 No,ale w koncu jest nadzieja,ze problem sie rozwiaze i bedzie lepiej.Oby diagnoza sie sprawdzila i pomogla