Skocz do zawartości

Tabelka Sierpniówek 2012 | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
U mnie sie zgadza w tabelce...tylko z imieniem to sama nie wiem. Moj Luke mowi, ze sie nie decyduje na nic jeszcze...a ALex mi sie wciaz podoba, ale jak sprawdzalam listy z imionami, to poszedl w gore....i duzo tych Alexow moze ganiac. Mi sie podoba Milo. No i Adam, wiadomo. Ale moja polowka nie ma zdania. I sie wkurzam, bo on tylko krytykuje moje wybory a swoich nie zaproponuje....

• Odpowiedzi 208
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
D-brycz no nie wiem czy z imieniem dla dziewczynki jest łatwiej, my z mężem zawsze mówiliśmy że jak będziemy mieć córcie to będzie Alicja ale mój brat w ubiegłym roku dał swojej córeczce tak na imię i nie chcę się powtarzać więc z imieniem dla dziewczynki był większy dylemat no i w sumie nadal mamy dwa do wyboru: Gabrysia i Emilka. Ale mąż od początku mówi że będzie syn i ja też coś tak ostatnio czuję, ale czy te przeczucia się sprawdzą to się okaże 🙂

• Mamusia
Dla mnie dużo ciężej byłoby z imionami dla chłopca, bo z mężem średnio się przy czymkolwiek zgadzaliśmy :P A Helenka tak od razu do serca przylgnęła i już nie puściła 🙂 A teraz mi wszystkie koleżanki gadają, że to one chcą mieć Helenkę itp itd...to im powiedziałam: Helenka piękne imię to sobie miejcie...przecież nie będę się z nimi lać ani zmieniać imienia ze względu na nie! OMG! :P

• Mamusia
Tak patrze na tabelke i narazie po zmianie Moni to ciut wiecej chlopcow...zobaczymy jeszcze po usg w tym tygodniu, bo zostala nam Gaja i nasze nowe mamusie 4nula, Amelia, Sylka..to Maiha hurtem pewnie wpisze i zmieni tez Moni na chlopaczka 🙂 A sosna czy sylka do na jeszcze zajrza?

• Mamusia
Czesc dziewczyny:-) jestem tu nowa, chcialam do Was dolaczyc:-) nazywam sie magda, jestem w mojej pierwszej upragnionej ciazy, wstępny termin 18.08.2012 (dzień po moich urodzinach) i w 10 rocznice z moim lubym:-) to będzie synus:-) pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!!

• Mamusia
Jeszcze tesciowa podpowiada imie Samuel, hmm, tak srednio Samuel ale Sammy juz ladniej. No ale nie wiem. To jakies rodzinne i moj maz Lucas mial byc Samuel, ale ktos tak nazwal dziecko wczesniej i zostal Lucas. No i co wy myslicie? W ogole, to ktos czyta ten watek? Halo? Powazne sprawy tutaj, imiona 😁

• Mamusia
akinimod napisał(a):
hmm to ja się wypowiem, że w Twojej sytuacji to ja dałabym pewnie imię takie polsko - amerykańskie chyba
a tak to musicie z mężem do jakiegoś konsensusu dojść sami 🙂
chyba za bardzo nie pomogłam 😮 ☺️

Hehe. No wlasnie, i ten Sammy to troche za bardzo tutejszy 😉 Ja obsluchana w tych wszystkich dziwacznych i mnie dziwacznych imionach, wiec sama nie wiem czy jestem wciaz obiektywna w tym temacie...

• Mamusia
magdaluke napisał(a):
Dziewczyny, to moja lista imion, poki co...ciagle cos -a moze....mi do glowy wpada. No i co myslicie? Bo ja juz glupieje....Acha, no i mama ma liste, a tata? Nie ma, oczywiscie, ze nie ma 😠

Alexander
Adam
Leon
Henry
Hugo
Patrick
Milo
Zachary
Arthur
Emil

Magdaluke Wy to macie ciężki orzech do zgryzienia aby imię pasowało w obu krajach, a z Twoich propozycji to ja bym wybrała imię Alexander albo Adam dla synusia 🙂

• Mamusia
magdaluke napisał(a):
Dziewczyny, to moja lista imion, poki co...ciagle cos -a moze....mi do glowy wpada. No i co myslicie? Bo ja juz glupieje....Acha, no i mama ma liste, a tata? Nie ma, oczywiscie, ze nie ma 😠

Alexander
Adam
Leon
Henry
Hugo
Patrick
Milo
Zachary
Arthur
Emil

Też bym chyba dała takie imię polsko-amerykańskie. A tak ogólnie z Twojej listy podoba mi się Adam albo Arthur.

• Mamusia
Madzia strasznie ciężko wybrać imię, bo zupełnie inaczej funkcjonują w Polsce niż u was - z podejściem polskim podoba mi się Arthur, a z amerykańskim Milo brzmi intrygująco - Ella i Milo pasuje 🙂

• Mamusia
dodi napisał(a):
Madzia strasznie ciężko wybrać imię, bo zupełnie inaczej funkcjonują w Polsce niż u was - z podejściem polskim podoba mi się Arthur, a z amerykańskim Milo brzmi intrygująco - Ella i Milo pasuje 🙂

No mi tez Milo sie podoba i Miles w sumie tez, ale jakby to w Polsce przeszlo. Babcia moja nie wymowi. Na Lukea mowi Lukasz... 😜