Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Karolka, z tego co ja wiem, to moja księgowa mówiła, że za 30 dni zwolnienia w ciągu roku płaci pracodawca, a kolejne zus. I właśnie że niekoniecznie ciągiem, tylko ogólnie jak się uzbiera 30 dni. Bo patrząc od strony pracodawcy, to właśnie jakby ktoś chodził tydzień do pracy a później trzy tygodnie chorował, to musiałby mu płacić za chorowanie. I z tego co onam i tłumaczyłą to nawet jak chorejusz pojedyncze dni (ale masz na to zwolnienie) to wszystko się sumuje i po upływie 30 dnni dalej płaci zus. Ale może Danusia ma rację, nie wiem piszę tylko, co mówiła moja księgowa, bo też się o zwolnienie dowiadywaałam, jak to jest...

• Mamusia
Cześć dziewczyny.Od rana wydzwaniam po lekarzach...pech trudno się dostać,praktycznie wszyscy dopiero po świętach proponują mi wizytę,ale znalazłam dopiero takiego który jutro mnie przyjmie na 13.20 🙂 Wybieram się właśnie na miasto rachunki opłacić,włożyłam swoje ulubione jeansy bo brzydka i zimna pogoda a tu klap...ciasne są w pupie i udach...dziwne bo mało przecież jem a już przytyłam? 😮ni z gruszki ni z pietruszki rano dopadł mnie okropny głód(zjadłam 6 krokietów) 🤢

• Mamusia
ja też siętak staram, ale mój lubi wszysstko mocno doprawione, efekt jest taki, że gotuję "jałowo' bo baardzo też oszczędnie używam soli, a on sobie doprawia dopiero na talerzu. Sos ze słoika to pewnie sama chemia, ale dzisiaj naprawdę sięśspieszęz tym obiadkiem...

• Mamusia
Ale mieszam...ale zadzwoniłąm do mojej siostry, która jest młodąniedoświadczoną, ale jednak księgową, onaa zapytała u siebie w pracy kadrówki i ta powiedziała, że dokładnie za 34 dni (sumowane) w roku zapłaci pracodawca, a resztę zus.Nie musi być ciągiem. Stwierdziła, że na 100% (ta kaadrówka) tak jest.