Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej mamuśki, długo się nie odzywałam, ale jakoś tak wyszło byłam 4 dni temu w szpitalu u gin bo przez święta znów plamiła, ale wszystko jest w porządku i co się okazało było widać pleć moje maleństwa będzie SYNEK. W prawdzie bardzo chciałam dziewczynę i troszkę było mi smutno ale najważniejsze żeby było zdrowe za parę lat pewnie pomyśle o dziewczynce znowu pozdrawiam 🙂 A WY JUŻ WIECIE BO JA JESTEM W SZOKU ŻE W 12 TYG. SIĘ DOWIEDZIAŁAM :d

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
widzee teraz dużo chłopaków a szkoda chciała bym dziewczynke może dlatego że sie boje ze u mój ma 3 braci i żadnej córki jego mama niemiała a ja pragne córeczki ale ciesze sie i już nawet byłam na zakupach tylko ciągle w oko wpadał mi rózowy kolor hahaha a myślałyście nad imionami ? 😁
co myśliczie o MARTINIE lub GABRIELU ? może macie inne propzycje imion chciała bym znalejść orginalne imie takie inne ale nigdzie niewidze ładnego znalazłam dla dziewczynki podobno składa sie z trzech imion naraz niepamietam jakiego jest pochodzenia ale jest piekne Amigabimarietta 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 a ja niedawno wrocilam do domu - dzis robilismy objazdówke po moich dwóch siostrach, kazda ma dwojke dzieci, wiec niezle nas wymeczyly...padam... a wieczorem znajomi do nas przychodza...
Co do imion, to ja nie lubie takich wymyslnych, ani jakis zagranicznych spolszczonych - do polskiego nazwiska brzmia smiesznie 😮 😮

• Mamusia
Mi dla chlopca podoba sie Mieszko, lub Mieszko Aleksander, mojemu mezowi tez, ale raczej na pierwsze nie damy bo sie beda dzieci z niego smiac- to tez trzeba brac pod uwage, wiec my wybierzemy jakies zwyczajne imie choc niekoniecznie popularne. No i raczej polskie, slowianskie albo jakies neutralne bo Jessica Kowalska brzmi smiesznie.Po co dziecku krzywde robic na samym starcie 😲 Podoba mi sie Olga i Laura, no ale dopiero sie zastanowimy jak wszystko bedzie dobrze i poznamy plec.

• Mamusia
Karolka, mi Filip tez sie podoba ale jakos moj maz nie jest przekonany, a Szymona juz mamy- synek mojej siostrzyczki 🙂 Moj maz namawia na Grzegorza ale nie ma mowy, wiec moze ja go namowie

Z ekstrawaganckich imion to ma moj zolw- nazywa sie Heliodor, no ale on tak moze miec bo nie ma kolegow i pracy tez nie musi szukac wiec smieszne imie nie przeszkadza mu- wrecz przeciwnie- jest bardzo szczesliwym stworzeniem 😆

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂
W czwartek miałam robione usg i test pappa. Nie mam do niego żadnych wskazań, ale że to w klinice przyjaciółki to zajęli się mną kompleksowo. Dzidzia jest zdrowa, ma rączki i nóżki i wszystkie organy, które w tym tygodniu powinny już być są 🙂 Bardzo się cieszę, że wszystko ok 🙂 Znów się popłakałam jak usłyszałam bicie serca mojego dziecka. Niestety nie wiem jakiej jest płci, pan doktor nie chciał zdradzić tajemnicy. Następne usg mam 11 czerwca i wtedy już pewnie będzie wiadomo 🙂 Czekamy na dziewczynkę, ale z synka też będziemy się cieszyć.
Dzidzia była taka grzeczna i spokojna i ładnie pozowała do zdjęć i pierwszego rodzinnego filmu 🙂
Mój mąż pierwszy raz był ze mną przy badaniu usg. Potem się przyznał, że myślał, że to będzie nuda i zobaczy ciemne i jasne plamy, ale był bardzo szczęśliwy że się pomylił. Widocznie jeśli chodzi o swoje dziecko zmienia się zupełnie postrzeganie 🙂
Miłej niedzieli Mamuśki - my dziś wybieramy się na występ kabaretu Ani Mru Mru, więc mam nadzieję, że się dobrze wyśmiejemy 😁

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂
Nacudja, świetne wieści 🙂
Danusia, a u Twojego szkraba też napewno wszystko będzie w porządku 🙂 Ja dostałam ostatnio wykład od mojego gin. na temat odziaływania stresu na dziecko, więc zabraniam Ci się stresować !! 🙂
Wczoraj mieliśmy wolną niedzielę, pierwszy raz od niepamiętnych czasów, a tu taka pogoda jesienna 😮 😮 pojechaliśmy więc do centrum handlowego, a co najlepsze kupiłam sobie tylko miękką szczoteczkę do zębów bo krwawią mi dziąsła,a poza tym nic. Albo mi się jakoś gust wypaczył przez ciążę i jestem baaardzo wybredna, albo nie wiem, w tych sklepach jakoś nic ciekawego nie ma. Już nie wspomnę o rzeczach dla maluszka. Body identyczne jak w Pepco po 7zł, tam 25zł 🤢 🤢 i żeby chociaż z lepszego materiału były, a to dosłownie jedno i to samo...W sumie to się złaziłam i nie kupiłam nic, a wieczorem nie mogłam wytrzymać z bólu- myślałam, że mi łydki rozerwie i pół nocy przez to nie mogłam zasnąć 🤢 a dzisiaj na 6 trzeba było znowu do pracy wstać, a tu taka jesień dalej za oknem!!
A jak Wam minął weekend, Mamusie?