Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nacudja napisał(a):
Kopytka w sensie, że takie z ziemniaków do sosu? A jak nazywacie kluski jak kopytka, tylko że z ziemniakami i serem białym? U nas to leniwe 🙂 Bo słyszałam na oba rodzaje klusek nazwę kopytka.

u mnie tez leniwe 🙂 pychota!!! 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Nacudja napisał(a):
Kopytka w sensie, że takie z ziemniaków do sosu? A jak nazywacie kluski jak kopytka, tylko że z ziemniakami i serem białym? U nas to leniwe 🙂 Bo słyszałam na oba rodzaje klusek nazwę kopytka.

u mnie tez leniwe 🙂 pychota!!! 😁

u nas kopytka

• Mamusia
Nacudja napisał(a):
U mnie pyzy to kluski ziemniaczane z mięsnym farszem, a knedle to kluski ziemniaczane z owocowym farszem 🙂 A kluski śląskie faktycznie robi sie prościutko i szybciutko 😉

Czeskie knedle to taka jakby bulka partyska w ksztalcie, robi sie na parze jak kluski, je sie z sosem lub na slodko, knedle sa bez nadzienia, podaje sie pokrojonwe w plastry z sosem

• Mamusia
Nacudja napisał(a):
U mnie pyzy to kluski ziemniaczane z mięsnym farszem, a knedle to kluski ziemniaczane z owocowym farszem 🙂 A kluski śląskie faktycznie robi sie prościutko i szybciutko 😉

a tu z nowu knedle to te z nadzieniem i owocowym i miesnym, wszystko jedno, a pyzy to takie bulki drozdzowe ktore robi sie na parze 😁 i je albo z miechem lub tez na słodko z jakimis owocami 🙂

• Mamusia
bułki a kluski na parze to też u nas to samo 😜 mogą być suche w środku albo z nadieleniem owocowym 😜 moja bbabcia miałą zawsze fantazję i robiłą kluski na parze np. z truskawkami i do tego sos z mięsem...nigdy nnie mogłam tego przełknąć...

• Mamusia
Emma23 napisał(a):
CześćAndziucha !!!!! zasadzam się dzisiaj na fryzjera 🤪

Osz Ty 🙂 😁 😁
ja jednak zapuszczam 🙂 bylam wtedy zeby mi wyrownala tego irokeza bo tak smiesznie odrastaly a teraz zabieram sie za zapuszczanie!to moja ostatnia szansa 🙂