Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mi na samą myśl o porodzie organizm się oczyszcza 🙃 Radzia Ty nie stresuj 😉 dziewczyny to naprawdę już tak blisko, a ja już bym bardzo chciała mieć moje maleństwo, a tak cholernie się boję porodu że aż mnie na samą myśl na płacz zbiera 🤢

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A mnie jakoś po tym męża penne przeczyszcza, 😞 ☺️ czuję jak tam rewolucja w jelitach, mężol już powyczyszczał samochód i po szedł jeszcze do kolegi po chlebek prosto z piekarni 🙂 kolacji chyba nie jem bo jeszcze jakoś mnie przy wpuście żołądka dusi coś 🥴
A czemu Magda.Z coś się nie odzywa???? wczoraj też chyba jej nie było? 🥴

• Mamusia
Pszczołka to nie moja rodzina nie mam siostry Asi 🙂 A Wieczorków jest duzo takie dosyc pospolite nazwisko.
Ja własnie zjadłam pyszna kolacje kanapki pietrowe jak ja to nazywam 🙂 Z polędwicoa sopocka na to jajko na twardo, majonez, pomidor i cebulka 🙂 Było takie dobre ze az 4 kanapki przez chleb wsunęłam ☺️ Teraz czas na kąpiel i jakis filmik sobie wrzucimy. Pewnie i tak zasne na nim bo ostatnio szybko odpadam i wczesnie wstaje, ale to dobrze bo jak Oliwka sie urodzi to trzeba bedzie jeszcze wczesniej wstawac. Chyba juz sie pomału organizm przestawia 😉

• Mamusia
Cześć , jeszcze wczorej sie odzywałam Łajsoka ale miło że zauważyłaś moja nie obecność 🙂 a zamilkłam bo mój męzol wczorej spawał i naświetlił oczka ale to pikuś -wieczorem pojechał na pogotowie i okazało się że ma opiłki metalu w oku ,cała noc przecierpiał a rano szwagier zawiózł go do szpitala w mieście obok gdzie robią takie zabiegi i usuneli dwa kawałki metalu z oka, odsypiałam z nim całą wczorajszą noc bo oboje nie spalismy , cieszę się bo udało mi się załatwić mu dzień wolnego w pracy.Juz po woli mu schodzi opuchlizna ale wygląda bardzo zle , a mi z tych nerw znów chyba pokazała się ta woda i od 14 godz. miałam takie skurcze że szok ale przeszły- jutro mam wizytę i znów powiem o tej wodzie bo dla mnie to woda i już, zobaczę co mi powie .Dobranoc dziewczynki 😘

• Mamusia
o matko ja tez ostatnio mam wieczorna faze na lody- mcFlurry lion mniam 😉
Radzia trzymam kciuki za to, zeby wszystko poszlo dobrze, niewykluczone, ze juz sie mogla akcja zaczac 🙂 pochwal sie od razu w razie czego!
Magda zycze zdrowia mezowi, bo chore oko to przechlapane jeszcze pare dni niestety 😞 a facetowi jak juz cos dolega to masakra, wiec i Tobie cierpliwosci zycze 😆
dobrej nocki,
dzis mialam kiepski dzien i idziemy spac!

• Mamusia
A ja znów nie spię 😠 wszystkie kosci mnie bolą jak cholera , no i Jasiowi jest ciasno bo kazby jego ruch jest dla mnie bolesny. Martwię się też tymi oczami Daniela ale w nocy wstawałam i dogladałam jak to wygląda,pytałam czy go już czasem nic tam nie "kuje" mówi że nie. A już raz takie zdarzenie było . W noc przed porodem kuby też tak naświetlił oczy , szedł w nocy do apteki no a ja przezywałam tak jak teraz 😮 rano złapały mnie bóle i trafiłam do szpitala w mieście oddalone od mojego o 35km. no a zaraz za mną Daniel z tymi opuchnietymi oczyma .Już po akcji porodowej dali dziecko ojcu a mi przynieśli zupę i mówia tak" JAKI TEN OJCIEC SZCZĘSLIWY A PRZEJETY JAK MAŁO KTÓRY A ZPŁAKANY ŻE LEDWO NA OCZY WIDZI " a ja myślałam że uduszę się ze śmiechu tą ogórkową .Wspominamy to do dziś ŻE TAKI BYŁ ZPŁAKANY 😉chociaż łudzę się że szczerze chociaż z jedna ta łezka poleciała mu na widok Kubusia ha ha . I jak teraz zobaczyłam te oczy to się wystraszyłam że ja znów zacznę rodzić a on mi w niczym nie pomoże ☺️ Ale jakos tą razo wytrzymałam haha. Idę coś chyba zjem bo taki burczy ,nie wiem czy to Jasiek do mnie przemawia czy to mój żołądek 😉. A pro po tej mojej wizyty- nie wiem ale dzis to jej konkretnie spytam jak ja mam sie przygotować do tego porodu bo: mam łozysko bardzo nisko, pojawia sie moim zdaniem woda, bóle są też prawie każdego dnia a jej szpital jest dosyc daleko, boje sie też jak cos się zacznie dziać to czy te łozysko nie przeszkodzi w normalnej akcji porodowej? bo moim zdaniem to ja powinnam ostatnie dni byc pod obserwacją tak żeby w razie czegoś zdązyli podjąc jakies decyzje. Powiem jej jak ja to widzę i tyle zastrzegę że mogę się mylić bo sie na tym nie znam ale ona musi wziąść moje obawy tez pod uwagę, bo mimo że jest fajna i na prawde ma podejście do kobiety to mi nie wystarcza juz na chwile obecną. Żarty się po woli kończą. Ale jestem dzis nastawiona do świata AGRESYWNIE 😠 .Ale mam rację. Oklepałam Was z rana , odezwę się zanim pojade na wizytę pa. 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Madzia - na wstępie dostałaś oklaska na poprawę humoru, co by tak agresywnie dnia nie zaczynać 😁 zresztą zaraz poklaszczę reszcie bo już chyba czas minął 😜
Uważaj na tego swojego Męża żeby teraz przez te oczy nie zrobił sobie jeszcze większej krzywdy, jak taki opuchnięty i "zapłakany" 😜
Nie tylko Ty nie możesz spać 🤢 ja jak otworzyłam oczy o 2:30 tak mi już zostało do teraz 😞 do 4 próbowałam zasnąć ale nie było mi to dane 😠 włączyłam tv żeby wymęczyć oczy i myślałam że pomoże, ale gdzie o tej godzinie nie ma co oglądać... i wymęczyłam się aż do teraz 😞 przed 6 wstałam już i zaczęłam się po domu kręcić, bo stwierdziłam ze nie ma co tak leżeć. Jak mi się zachce spać to wtedy się zdrzemnę 😜
Rano natrafiłam jeszcze na powtórkę wczorajszych "rozmów.." przeraziła mnie ta pustota tych kobiet - masakra jakaś. Nie dotrwałam do końca i poszłam pod prysznic bo nie dało się ich słuchać 😮

• Mamusia
Ja też się z rana melduję 🙂
Nie śpię od 5 ale leżałam i czytałam" Mamo to ja" też chciałam oko wymęczyć. Złapał mnie skurcz jak tak sobie czytałam i aż powiedziałam na głoś "ała ała" a Mariusz usiadł i pyta "co już się zaczęło" 😁 😁 i wrócił do leżenia, to raczej przez sen bo coś mu odpowiedziałam a ten chrapnął tylko 😁 Ale przynajmniej jest jako takiej w gotowości 😉
Nie wiem czemu ale od wczoraj mam jakiś taki lęk w sobie, taki stres jak przed egzaminem, Jakoś tak leżę patrzę w sufit i rozmyślam, ale czuję że coś mi na sercu leży 🤢
Wogule to dziś zaczynamy 38 tydzień 🤪 Może ten kamień na serduchu to przez to że to już naprawdę blisko 🥴 ehh...mam ochotę na kakao idę sobię zrobię na pocieszenie 😉

• Mamusia
Dzieki za klapsa 😁
Jak kakao? smakowało? 😜 ja właśnie kończę śniadanko i chyba mnie coś zaczyna mulić to będę korzystać z okazji bo to może sen nadchodzi 🤪
Mój Grześ to jak Twój Mariusz, Łajsoka 🙂 wczoraj dosyć często skurcze mnie łapały i biedny patrzył z przerażeniem na mnie i pytał "czy to już" 🙂 biedny tak się martwi... 🙂
Ja myślę że to jeszcze nie teraz, ale dobrze wiedzieć, że jest czujny 😉

• Mamusia
To chyba każdy z nich pyta jak słyszy te "ał ałał' czy już jedziemy-Daniel mimo że wczorej zle się czół to pytał tak kilka razy 😜 ale ja powiedziałam że pojadę jak już bedą bóle co kilka minutek ale obeszło się. Ja już gotuję obiad- dziś fasolka po bretońsku dla moich panów i jeszcze nie mam pomysłu na coś jeszcze.Ale zdąrze cos tam wymędrkować 🙂 .Pogoda sie poprawiła tylko jeszcze zimno ale słonko świeci .Lecę do kuchni na razie.

• Mamusia
Dzień dobry Kochane!

Po pierwsze muszę niapisać żeby Aga tu już żadnych tytułów książek nie wymieniała bo tak mnie pochłonęła lektura Zaginionego Symbolu że niec z tego co sobie zaplanowałam do zrobienia nie zrobiłam tylko czytałam i czytałam 🤢 nawet na brzuszku nie byłam ☺️

No a poza tym to Magda mam nadzieję że z mężem już ok i na wizycie też już się wyjaśni z tymi wodami. Dobrze gdyby Cię jednak już zostawili na oddziale bo wiadomno że jak będziesz w domu to będziesz się stresować i denerwować a to nie dobre dla Jasia

Łajsoka ja też kakao pije 🙂 dzisiaj na śniadanie miałam grzanki Kubusia Puchatka - a co tam i tak gabarytami już go przypominam 😉

Mój mąż jak mówił mi żebym przechodziła ciążę do 10 maja - do naszej rocznicy - tak teraz mówi że możebym na weekendzie już urodziła 😁 a to pewnie przez to że strasznie jestem upierdliwa i wszystko normalnie mnie z równowagi wyprowadza 😁 pytał się mnie nawet ostatnio gdzie jest jego żona i żebym mu ją oddała ☺️

Monia pytałaś ostatnio o Palmersa na rozstępy. Od początku ciąży stosowałam Bio Oil i Palmersa właśnie bo słyszałam że to dwa najlepsze specyfiki na rozstępy i nie wiem czy wiesz ale byłam pierwszą na forum któej się rozstępy pojawiły 😠 mam nadzieję że w Twoim przypadku będzie inaczej. Mi się wydaję że jak ktoś ma mieć rozstępy to żadne kremy ni9e pomogą 😞

PS musiałam posta kopiować bo mi do sierpniówek wkleiło 🤢

• Mamusia
Czesc laski
Ale sie wyspałam znowu 🙂Chyba nie powinnam głosno mowic bo niektore bidolki nie moga spac. Sniadanko zjedzone, słoneczko swieci, a mi sie nic nie chce 🥴 A musze jechac zawiesc samochod tesciowi zeby zajrzał bo cos ostatnio szwankuje przy odpalaniu. A my musimy miec sprawną bryke z Oliwia 🙂

• Mamusia
Izulka ja od początku smarowałam brzuszek oliwką, ziajką i jeszcze jakimś takim z rossmanna na rozstępy i nie dalej jak dwa tygodnie temu pojawiły się pod pępkiem, a teraz mam już takie wilkie sznyty że patrzeć nie mogę 🤢 i już zastanawiam się czym smarować żeby jakoś je trochę zmniejszyć albo żeby wyblakły bo zniknąć nie znikną 🥴

• Mamusia
Hej 🙂

Magda ale to musiało boleć Twojego męża. Ałć takie opiłki w oku 🥴

Izullka jak Cię nie było to podejrzewałam, że z powodu tej książki 😜 Agga też się nie odzywa, pewnie z tego samego powodu 😆

Mój Szymon już na moje skurcze nie reaguje, zdążył się przyzwyczaić od stycznia 🤔 🤔

Współczuję Wam tego niewyspania 🤨 A ja wstałam taaaka wypoczęta. Oczywiście budzę się tak jak Wy np o 5 rano, ale staram się nie rozbudzać i twardo zamykam oczy. A na siku to wstaję już po 5 razy 😮

Coś czuję, że Radzia rodzi 🤪

• Mamusia
Pszczółka pytałam położną i lekarza jak to jest z tym L4 to do dnia porodu wypisują L4 i zakład pracy nie ma nic do tego - czyli tak jak pisałaś. ALE jeśli przenoszą ciążę, to macierzyński będzie liczył się już od daty terminu porodu wyznaczonego na początku ciąży i wpisanego w kartę ciąży. Uważam, że to też jest niesprawiedliwe. Często kobiety mają nieregularne miesiączki i np ciąża jest młodsza niż wg ostatniej miesiączki.

• Mamusia
Cześć...
Oczywiście żadne oczyszczanie organizmu ani w ogóle nic nowego... radzia nadal nie rodzi...
Jedyne co sie zmieniło to to, że wczoraj pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie miałam zgagi ani w dzien, ani w nocy... i lepiej mi sie oddycha... w lustrze jakoś tego nie widze, ale może ten brzuszek się już troszkę obniżył... albo zgaga robi mnie w konia...
Jak wiekszość z Was miałam dzisiaj ciężką noc... tzn do 4 jako tako spałam, ale potem sie obudziłam i juz tylko lezałam... o 6 już jadłam sniadanie....
Z rozstepami się zgadzam, jak ktos ma ich nie miec to wystarczy zwykłe nawilżanie... ja przez całą ciążę stosowałam tylko oliwke Bambino i do tej pory rozstępy się nie pojawiły a wierzcie mi, że ja ogólnie mam tendencję do takich atrakcji... widocznie akurat w tej kwestii los mnie oszczędził... lepiej żebym szybko urodziła zanim mi jakiś niedobitek wyskoczy... 😁
Magda daj szybko znac co po lekarzu bo mi się wydaje że mi też wody uciekają ale mój lekarz ciągle to lekcewazy jak mu mówię... w poniedziałek idę znowu...