Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
My też zaraz idziemy na spacer. Właściwie to idziemy do Kościoła pogadać z księdzem o chrzcinach. Mam nadzieję że wszystko się uda tak jak zaplanowaliśmy, bo moja siostra przyjeżdża na trzy tygodnie i jak nie wyjdzie to pewnie będziemy musieli ochrzcić Maję dopiero w czerwcu w Polsce.
Zaraz Maja wstanie i trzeba się zacząć zbierać.
Kasia jak piszesz franca to mi się to tylko z forfiterem kojarzy 😁 😁 😁 nie wiem czy widziałyście ale ja już kilka miesięcy mam z tego ubaw 😁 zarówno wersja oryginalna jak i teledysk cezika doprowadza mnie do płaczu 🙂 oczywiście ze śmiechu 😁 http://www.youtube.com/watch?v=wzCaowoZg_A http://www.youtube.com/watch?v=1b0uomM9z0g 😁 😁 😁
Łajsoka ja się teraz zastanawiam czy masz jakiegoś normalnego sąsiada 😮 😁 a ta baba naprawdę głupia 😠
Zajrzymy do Was później 😘

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej!!!
Izulka może jestem zacofana ale wczesniej tego filmu nie widziałam... i tej piosenki też... najpierw posłuchałam piosenki i pomyslałam, że dziwna, ale jak obejrzała filmik to myslałam że spadnę z krzesła... 😁
Kasia to Emka ostro "kokodżambo i do przodu" hehe... Mateusz dzisiaj nauczył się wstawać... złapał sie przewijaka na łóżeczku i hop dupcia do góry... stoi i się chwieje ale stoi, jak Oli... mój mąż jak go zobaczył jak mu sie dupka trzęsie to powiedział "patrz, stoi jak ja w Sylwestra" 😉
Łajsoka te sąsiadki to jakies nawiedzone są hehe... oby jej Mikołaj prezentów nie przynosił za głupie gadanie 😁 Niech poczeka aż Oli zacznie tuptać, będzie rwała włosy z głowy... 😁
A dzisiaj mamy gości, nareszcie mały Mikuś z rodzicami nas odwiedzi 🙂

• Mamusia
witam,wszystkiego najlepszego w nowym roku.U nas w sylwestra zosie obudzily petardy,strasznie sie przestraszyla i plakala,ale potem ogladalam sztuczne gonie i urzedowala z nami do 2.W nowy rok bylismy z Babcia na spacerze i kawie w Wisle,sanki sie super sprawdzaja.Dzisiaj dalszyc ciag spacerow sankowych,Zosia super spala,a oto pare zdjec

• Mamusia
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

Niestey i nas dopadlo choróbsko.....Oliwia od Sylwestra męczy sie z katarem... 😞 Impreza była u nas,Żabka początkowo czula się dobrze,ale nie chciala zasnąć,jak zansęla po 23ej to obudziły ją fajerwerki,i się zaczęło...dusiła się,bo wodnisty katar ja męczyli tak do 3-ej,więc honory domu pelnił sam mój Marcin....A w ogole to pechowy ten Sylwester... 😞 ,bo przy kolacji moja mama dala Małej kostkę od kurczaka,i nic tam nie było,a Oliwia cos jednak sobie oderwała,wyglądalo jak mały kawałeczek chrząstki i zaczęła mi się dusić na kolanach.... 😞 Wszystkich zamurowało,bo nawet nie było słychać i widać,że cos się dzieje,aż dziwnie zaczęła mi sztywnieć,to szybko obróciłam ją do góry nogami,poklepałam mocno po pleckach i zwymiotowala ta część kostki...Jezu,jak się przeraziłam,Marcin aż miał zły w oczach i potem miał wyrzuty,że nic nie zauważył... 😞 🤢 Takiego Sylwestra do dupy jeszcze nie było....Oliwka nic nie spała,ja położyłam się po 4-ej,Żabka wstała już o 7ej,z pobudkami w nocy bo oddychać nie mogła...Wczoraj kupiłam jej Olbas,ale nic nie pomaga,jedynie smarowanie noska maścia majerankową troszkę pomaga...jestem zmęczona,nie wyspana...od jutra wziełam sobie urlop,ale nie wiem,czy nie pójdę do lekarza i nie wezmę opieki nad Oliwią.

Ale się napisałam....przepraszam za mega posta... ☺️

• Mamusia
A jeszcze się Wam wyżale,bo jak pisałam kiedyś Oliwki piluje moja mama,ale pomaga jej ta ciotka z Katowic...i jak w Sylwka wróciłam z pracy to slyszalam coś jak ona mówiła do mamy,że gardło ją boli,ale rozmawiałam w tym czasie z Marcinem i potem już nie byłam pewna,czy ona to mówiła,czy nie.A w Nowy Rok zadzwoniła do nas jaks ie czuje Oliwia,i mówi mi,że on atez ma katar i mocno gardlo ją boli,że przełykac nie może...więc ja na to:"to wszystko jasne skąd Mała ma katar",a ciotka do mnie: "ale to Oliwia mnie zaraziła,bo ona pierwsza byla chora...."

Zostawiam bez komentarza.... 😮

• Mamusia
Wow Mati i Oli już sami wstają 🤪 extra

Izulllka nawet na to nie wpadłam "To ci franca" 😁 😁 😁 a filmik mi znany 😁

Łajsoka co za idiotka z sąsiadki. Pod nami mieszkają ludzie którzy mi podpadli podczas naszego remontu więc Emilka może szurać zaqbawkami po panelach 😁 a to akurat uwielbia 😁 kij z tym, ze panele pewnie szybko beda do wymiany

Anita Zosia jest śliczniutka... i tak grzecznie siedzi na sankach? Nie wyrywa sie? Nie marudzi? Widzę, że tez lubicie ciuszki z tesco 😜 🙃
Ah przejechalabym sie do Wisły na szarlotke i kawe do "Janeczki"

Gabiś jejku byłabym tak samo przerażona jak Wy! Dobrze, ze zachowalas zimna krew i obrocilas Oliwke do gory nogami. Straszne. A tak w ogóle to nie boicie sie dawac jej wlasnie takiej kosteczki od kurczaka, wlasnie ze wzgledu zaksztuszenia? 🤢
A kataru współćzuje serdecznie, przechodzilismy przez to...

Agata jestem ciekawa (pewnie jak wszystkie) fotek z Mikołajem 😁 Opowiadaj co tam potrafi kuzynek Matiego 😉

Magda.z czemu do nas nie zaglądasz? 🤨

A Wysa pewnie nie sprawila sobie lapka

Jutro do roboty i pierwszy dzien niani - stresuje sie 🤢

• Mamusia
śliczna Zosiulka i ząbki widać 🤪 🤪 super ja się tak nie mogę doczekać ząbków Oliwiera 🙃 chyba sie popłacze jak mu wyjdzie choć jeden 😁
jutro przyjeżdża po nas Mariusz i wracamy juz do Międzyrzecz 🙂
Pszczółko juz nowy rok a my się nie spotkaliśmy 😮 teraz trzeba będzie coś zgrać 🥴 nasze maluszki sporo się zmieniły od ostatniego spotkania 😆 nawet Mariusz już się pytał czy coś sie zgadywałyśmy 😜mam nadzieje że uda nam się spotkać już nie długo 😉
pisałam dziś do Magdy na gg ale akurat Kuba mi odpisł bo grał 😁
a wysulka pewnie jeszcze nie zakupiła laptopa 🥴 ciekawe jak Kacperek? może ma już ząbki 😆
będziemy z siorką oglądać film na laptopie więc już mówię Dobranoc 😉

• Mamusia
Anita śliczna jest ta Twoja Zosia :o)
Gabiś zdrówka dla Oliwki... kurcze z tą kościa to nieciekawie, musze moją mame uczulić bo ona mnie ciągle namawia żebym dała Mateuszowi kość i raz nawet mu dałam ale nie chciał jej do reki wziąć... stweirdziła wtedy że naprawde jest inny niż większośc dzieci bo wszsytkie to lubią a on nie... może i lepiej... ale na wszelki wypadek powiem jej o Twoim przypadku bo jeszcze kiedyś jej sie uda mu wcisnąć ta kośc... nawet nie pomyślałam że cos takiego mogłoby sie przydarzyć...
Szarlotka i kawa u Janeczki? Mniam... w ogóle lubię Wisłę :o)
No więc był u nas mały Mikołaj... pamietam jak chłopcy mieli po 3 miesiące to róznica między nimi była kolosalna, teraz sie jakby zatarła choć nadal jest spora, bo Mateusz wazy 8 kg i nosi ciuszki na 68 cm a Mikołaj waży 12 kg i ubranka ma na 80 cm... poza tym wtedy Magda (mama Mikiego) nie mogła się nadziwić jaki Mateusz jest spokojny i jak fajnie spał w kościele i na chrzicnach Mikołaja, a teraz to ja nie mogłam sie nadziwić jak Mikołaj ładnie sie bawi, nie płacze, nie denerwuje się, jest usmiechnięty... przy nim Mateusz wyszedł na mamlasa, beksę i bałego gburka... w ogóle w pierwszym momencie na widok Mikołaja Mateusz się rozryczał i nie można go było uspokoić, ale potem się oswoił i bawili sie na kocu, każdy swoimi zabawkami, nawet w szoku byłam że Mati tyle wytrzymał... ale już jak Mikuś chciał mateuszka ukochać, to Mateusz go szczypał i szarpał... tak jakby z obawy że tamten jest wiekszy i ma więcej siły i od razu chciał atakowac.. wiecie co jest najlepsza obroną... 😉 no i wyszło na to, że Mateusz jest mały ale zadziorny, a Mikołaj duży ale łagodny i spokojny jak mały baranek...

Poza tym Mikołaj jest bardzo grzeczny, sam siada, kładzie się, wstaje, obraca, siada na dupke i na dupce sie przemieszcza... ponoć tez raczkuje ale na panelach u nas się ślizgał i mu nie wychodziło... ogólnie jest silny, twardo stoi ale jak go chciałam podnieść to się zdziwiłam... kawał klocka z niego... za to taki przytulny, wzięłam go, bawiłam się z nim to siedział a Mateusz to sie wyrywa, ucieka... taka pchła ruchliwa przy Mikołaju...

• Mamusia
😁 😁 😁
Agata w zasadzie to nie wiem czemu ale się potwornie uśmiałam 😁 😁 😁
No po prostu Mati jest rozbrajający na tych zdjeciach i jeszcze to Twoje opowiadanie... już sobie do każdego zdjęcia wyobraziłam scenkę 😁
I faktycznie nie wiem czemu ale pomimo tego, ze Mati wyglada jak Aniolek to jednak cos w jego wygladzie jest z rozrabiaki 😁 a Mikołaj i na zdjęciach wygląda spokojnie 😁
Jezu nawet teraz jak pisze tego posta to sie chichram jak głupia 😁

• Mamusia
Magda mi dzisiaj odpisała na gg... że wszystko u niej w porzadku ale ma troche problemów i nie chce nas nimi zanudzać... 😞 Madziu widzisz, tęsknimy za Tobą...
A tu po wizycie gości, przed kapielą moje dziecko zmęczone

A tak dzisiaj zasnął

Ach i zapomniała... Mikołaj ma 7 zębów i wychodziły mu mniej w ięcej w takim samym czasie jak mateuszowi... ostatni kilka dni temu tak jak Matusiowi, a pierwszy jak miał 4 m-ce czyli tak samo 🙂

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂
Widać że Zosia uwielbia sanki 🙂
Gabiś całe szczęście że w porę zareagowaliście 😲 szok normalnie! 😲
O rany 🤪 ale Mikołaj duży 🤪 ale jaki śliczny 🤪 super razem wyglądają 🙂 ja już się nie mogę doczekać jak przyjedzie moja siostra i będziemy dziewczynom zdęcia pstrykać 😜
No właśnie ciekawe czego Magda się nie odzywa 🥴
My już mamy załatwiony Chrzest 30 stycznia o 14 🙂 powiem Wam że ksiądz poprostu rewelacja! tak się z nim super rozmawiało, normalnie zero porównania do polskich księży (przynajmniej tych których ja w swoim życiu spotkałam 🤢 ) wypełniłam mały formularz - dane Mai i rodziców chrzestnych i tyle. Ma zadzwonić do mnie i przyjść któregoś popołudnia na herbatę, żeby porozmawiać o sakramencie chrztu w ramach kursu dla rodziców. Żadnych dokumentów nie trzeba, żadnych zaświadczeń od rodziców chrzestnych, ani żadnych świstków ze spowiedzi (to chyba w polskim kościele taka biurokracja 😠 ) normalnie powiem Wam że było tak miło, że stwierdziliśmy z Henrykiem, że do kościoła będziemy chodzić tylko na angielskie msze 🙂
No to się rozpisałam 😜
Kasia trzymam kciuki za jutrzejszy dzień 🙂 będzie dobrze 🙂
Dobranoc wszystkim 🙂