Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dobry, dobry - chociaż pogoda mogłaby być lepsza 😉 U nas weekend minął bardzo szybko, ale przyjemnie. Co prawda nie obchodziliśmy jeszcze Dnia Dziecka ale zamierzamy to nadrobić w przyszły weekend, gdyż pogoda ma być lepsza a chcieliśmy pojechać do mini zoo w myślu 🙂 A jak u Was? 🙂
Andzia wszystko w porządku?

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry 🙂
a ja caly czas zabiegana bo trzeba troche ogarnac mieszkanie na powrot mamy 🙂

a u nas weekend licho maly mial goraczke 39,8 myslalam ze zwarjuje 🥴
pojechalismy do przychodni calodobowej a tam byla tak nieuprzejma lekarka ze myslalam ze z tych nerwow powiem jej pare slow 🥴

• Mamusia
Andzia Lenka też miała gorączkę 39,5 stopnia, więc wybrałyśmy się do lekarza. Ten Ją zbadał i stwierdził, iż gardło ok, kataru nie ma, osłuchowo też dobrze, więc otrzymałyśmy tylko syrop na zbicie gorączki. Tak było ok. 2 dni a później wybiły się dwie dolne 4 a za kilka dni górne. Tak więc myślę, że jeżeli Fabianek nie ma jeszcze 4 to pewnie "idą" 😉
Środa za pasem i Mama będzie w domku - super 🙂 Też bym sprzątała aby wiedziała, że wraca do domu 🙂

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Andzia Lenka też miała gorączkę 39,5 stopnia, więc wybrałyśmy się do lekarza. Ten Ją zbadał i stwierdził, iż gardło ok, kataru nie ma, osłuchowo też dobrze, więc otrzymałyśmy tylko syrop na zbicie gorączki. Tak było ok. 2 dni a później wybiły się dwie dolne 4 a za kilka dni górne. Tak więc myślę, że jeżeli Fabianek nie ma jeszcze 4 to pewnie "idą" 😉
Środa za pasem i Mama będzie w domku - super 🙂 Też bym sprzątała aby wiedziała, że wraca do domu 🙂

dzien dobry 🙂
Fabian ma juz 4 i jedna 3 wiec moze ida kolejne 3 🙂
tez mi sie zdaje ze to na zeby bo niby tylko goraczke mial a kataru kaszlu nie mial!
No to jutro ruszam na Gdansk mama juz dzwonila ze jutro mamy juz byc po nia 🙂

• Mamusia
S U P E R!!!!! Naprawdę cieszę się Andzia razem z Tobą!
Też myślę, że ta gorączka spowodowana jest zębami - chociaż jak Lenka wówczas miała 39,5 to lekarz stwierdził, że tak dużej gorączki to dzieci na zęby raczej nie mają - w naszym przypadku pomylił się w 100% 🙂
A powiedz jak po szczepieniu MMR. Oprócz gorączki nic więcej nie wystąpiło?

• Mamusia
Jasia napisał(a):
S U P E R!!!!! Naprawdę cieszę się Andzia razem z Tobą!
Też myślę, że ta gorączka spowodowana jest zębami - chociaż jak Lenka wówczas miała 39,5 to lekarz stwierdził, że tak dużej gorączki to dzieci na zęby raczej nie mają - w naszym przypadku pomylił się w 100% 🙂
A powiedz jak po szczepieniu MMR. Oprócz gorączki nic więcej nie wystąpiło?

on nie goraczkowal nawet po szczepieniu 🙂
Ci lekarze to naprawde sie nie znaja jeden mowi tak drugi tak 🥴 mi lekarz przepisal antybiotyk dla dziecka tylko dlatego ze mial goraczke 😮 zero innych objawow ale na szczescie zbijalam mu ja nurofenem i antybiotyku nie dostal 🥴

• Mamusia
No tak bo lekarze zapisują antybiotyki "na wszelki" wypadek - i Mama na zdecydować czy podawać lub nie. Ja nie mogę złego słowa powiedzieć na tego naszego lekarza od tzw. chorych dzieci - jest w marę kompetentny i nie zapisuje nic na "zapas" 😉

• Mamusia
Jasia napisał(a):
No tak bo lekarze zapisują antybiotyki "na wszelki" wypadek - i Mama na zdecydować czy podawać lub nie. Ja nie mogę złego słowa powiedzieć na tego naszego lekarza od tzw. chorych dzieci - jest w marę kompetentny i nie zapisuje nic na "zapas" 😉

ja pojechalam do tej przychodni calodobowej do bydgoszczy na ul.krolowej jadwigi bo u mnie przychodnia byla nieczynna ale trafilam na pozal sie boze lekarza 🥴 🥴

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Podziwiam 🙂
Jejku u nas znowu pada 🤢 A ponoć miała być temp. ok. 30 stopni - gdzie ja się pytam, gdzie? 😜

tak juz mam dosc tej pogody bo jestesmy skazani na siedzenie w domu ale ile mozna w tych czterech scianach siedziec 🥴
z ta pogoda tez widze sie myla 😠

• Mamusia
Moje dziecko ostatnio na moich oczach pobilo mlodsza kolezanke o 2 tygodnie 😮 🤪
zaczelo sie od tego ze zabrala a raczej wyrwala mu z reki stary telefon i on wpadl w szal dusil ja potem ja popchnal a na koniec jak lezala i plakala to ja bil a ja szybko zareagowalam ale juz bylo i tak po wszystkim

• Mamusia
Oooo matko skąd takie pomysły rodzą się dzieciaczkom? Lenka uwielbia ciągnąć za włosy, gryźć, ale uderzyć też potrafi ☺️ I niestety nie wiem gdzie Ona takie zachowania podpatrzyła. I oczywiście nie słucha jak mówię, że nie wolno itp. 🤢

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

Jestem z okolic Torunia ale mam do Was takie pytanie czy orientujecie się może w jakiej cenie są badania Genetyczne w Poradni Genetycznej w Bydgoszczy ?

Lekarz powiedział, że jak chce mogę sobie je zrobić ale zapewniał, że wszystko z dzidzia jest ok więc na razie tak tylko z ciekawości pytam 😉

Z góry dziękuję za odpowiedz 🙂

Pozdrawiam brzuszki :*

• Mamusia
Basiu w moim przekonaniu skoro wszystko z Dzidziusiem jest ok to nie ma potrzeby wykonywać badań prenatalnych 🙂 Z tego co ja się orientuję to owe badania robi szpital Biziel i są one bezpłatne - z tym, że ginekolog musi wypisać skierowanie. Nie chce być przemądrzałą, ale widziałam załamane mamy, którym wynik owych badań wyszedł zły o nie wiedziały co robić dalej, także jeśli nie trzeba to radziłabym aby nie wykonywać tego badania 🙂

• Mamusia
Życzę Basiu aby ciąża przebiegała bez problemów i w konsekwencji łatwego porodu 🙂 Zaglądaj tutaj do nas bo w końcu okolice Torunia są blisko Bydgoszczy 😉 A jak się teraz czujesz? Dolegliwości I trymestru ominęły Ciebie?

• Mamusia
heh dzieki dzieki bede zagladać bo na forum torunia bida jakaś cisza straszna...

Co do dolegliwości to nie miałam żadnych oprócz slinotoku od 4do5 tygodnia no w każdym bądź razie kilka dni... i nic innego, teraz zaczęły sie bóle głowy musze cisnieniomirz kupić i kontrolowac to :/

A tak czuję się świetnie maleństwo rośnie a ja przytyłam 2 kg. 🙂

Więc wszystko w jak najlepszym porządku 😁

• Mamusia
Basiu wszystko wskazuje na to, że Dzidziuś rośnie 😜 😜 😜
Andzia no mówię jak nie ma Ciebie i mnie to cisza jak makiem zasiał 😜 ale ja już jestem 😉
Jak się czuje Twoja Mama? Nerka podjęła pracę? Mama chodzi czy leży w łóżku?

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Basiu wszystko wskazuje na to, że Dzidziuś rośnie 😜 😜 😜
Andzia no mówię jak nie ma Ciebie i mnie to cisza jak makiem zasiał 😜 ale ja już jestem 😉
Jak się czuje Twoja Mama? Nerka podjęła pracę? Mama chodzi czy leży w łóżku?

ach to tak my napedzamy ten watek 🙂
mama czuje sie dobrze tylko ta rana ja troche boli ale to wiadomo po operacji nerka dziala jest juz w domku i chodzimy juz na spacerki 🙂
w srode jedziemy do gdanska na kontrole i zobaczymy czy nadal z wynikami jest dobrze 🙂