Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Andzia Twój Alanek ma już 4 miesiące!!! 🤪 🤪 🤪 Czas płynie bardzo szybko.
Fabianek gratulujmy pierwszego siusiu na nocniczek 🙂
Muszę się pochwalić, że wczoraj u nas była pierwsze kupka do nocniczka! 🤪 😜 Dumna jestem mega normalnie. Co prawda to ja przyfilowałam moment i wiedziałam, że należy Lenkę posadzić na nocniczku, ale efekt jest 🙂 A dzisiaj przybiegła do mnie do kuchni i mówi: "Mama ee ee" 😁 😁 😁 ale niestety efekt końcowy był już w pieluszce 🙃
U nas generalnie przygotowania do żłobka, gdyż Lenka już w ostatnim tygodniu marca będzie tam uczęszczać. A ja od kwietnia do pracy.
A co u Was Dziewczyny???

AGA CZY U CIEBIE JEST WSZYSTKO W PORZĄDKU????

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej Mamusie 🙂

Andziucha, jak dobrze, że jesteście zdrowi 🙂 oby tak dalej 🙂

Lence i Fabiankowi gratuluję sukcesów nocnikowych 🙂
u nas podobnie, Maksio już pierwsze siku i kupkę też zaliczył 🙂
ale pokazuje po fakcie, że zrobił do pieluchy, zamiast przed 😁

• Mamusia
Woow Zośka Maksiu jest szybki 😁 U nas pół roku temu nie było mowy o kupce do nocniczka 😁 ale siusiu owszem, chociaż z oporami.
Widzę, że Lenka jednak woli na kibelek także jak będę w jakimś markecie to kupę tę nakładkę może się sprawdzi 🙂

• Mamusia
dzien dobry!
Lence tez Gratulujemy sukcesow na nocniczku 🙂
ja tez zakupilam sobie ta nakladke na kibelek dla Fabiana i stopien ale jego jakos to nie przekonuje do tego zeby zrobic cos na kibelek woli jednak na nocnik ale narazie go nie mecze bo choroba nas nie oszczedzila 😞
byl jakis taki markotny wiec trzeba bylo zmierzyc mu temperature a tam sie pokazalo 40 stopni tak wiec wizyta lekarza w domu bo nie bede go ciagnac do przychodni do chorych:/
nie obeszlo sie bez antybiotyku ale juz dochodzi do siebie chce mu sie juz po malu broic wiec jest juz dobrze 🙂
wiec Fabian siedzi w domu a mnie czeka spacerek z Alankiem trzeba go przewietrzyc 🙂
🤪juz 4 miesiace minely a niedawno czekalam jak na bombie kiedy to sie wszystko zacznie a to juz 4 miesiace 🙂jak ten czas szybko leci!
a co tam u Was??jak dzieci???
duzo zdrowka 🙂

• Mamusia
dzien dobry!
No to i mi Alanek dwa dni goraczkowal ale juz mu przeszlo nie wiem czy to przeziebienie czy tez zeby bo strasznie sie slini 🥴
mozna powiedziec ze u mnie tez przeszlo chorobsko przez wszystkich domownikow bo mnie cos czuje tez rozbiera cos 🤪 😁 w sumie dlugo sie utrzymalismy bez chorowania ale trzeba to przejsc niestety!
Fabian juz lepiej tylko do tego calego przeziebienia doszly zeby i jakis paskudny kaszel musze z nim podjechac do lekarza!
wiec zdrowka mamuski i dzieciaczki na te zimne wietrzne dni! 🤢
gdzie jest to slonce???a juz bylo tak ladnie i przyjemnie i sie wszystko popsulo 😠
ja chce juz lata!!!!!

• Mamusia
hejka!
pogoda fatalna! i końca nie widać!
Maksio śpi, ciągle jeszcze ma kaszel, już się powoli zastanawiam, czy to faktycznie może tak długo trwać po tym szczepieniu, ale w sumie nic mu nie jest, tylko czasem zakaszlnie, 7-10 razy na dobę, głównie jak śpi

zdrowiejcie choruski!

• Mamusia
Gratulacje dla Alanka za ząbki 🙂 Skoro jest więcej ślinek to zębole id.a jak nic. 😉

Fabianek i Maksio zdrowiejcie.
Fakt u Lenki też kaszel długo się utrzymywał. Ale kupiliśmy w końcu inhalator i zdecydowanie się poprawiło. Oczywiście syrop również mieliśmy zapisany przez lekarza.

Andzia dzięki za troskę. Nie pisze bo nie chce Wam marudzić. Lenka już od poniedziałku idzie do przedszkola i jest mnie bardzo smutno z tego powodu. Nie myślałam, że aż tak to przeżyje. Te kilka godzin spędzone z dzieckiem po pracy to tak naprawdę nic i współczuje tym Mamom, które zaraz po macierzyńskim idą do pracy.
Ech... ogólnie mam doła. Wychodzi jednak na to, że za długo siedziałam w domu stałam się matką kwoką i teraz nie chce opuścić swojego Dziecka 😁

• Mamusia
Aska jak mozesz tak pisac to wlasnie tu jest to miejsce zeby sie wyrzalic my tu wszystkie jestemy zeby cie wysluchac czasem warto ponarzekac zeby bylo lzej na duszy 🙂kazda jak ma problem/dola niech pisze!!
wiec narzekaj narzekaj 🙂
ja nie chce myslec jak to bedzie jak ja bede szla do pracy moje serce tez tego nie wytrzyma:/tej rozlaki ale co nic na to nie poradzimy niestety jak chce sie miec troche kasiorki to trzeba isc do pracy 🥴
ale Aska glowa do gory!matko kwoko 🙂(zarcik)
ach taki nasz ciezki los matek polek 🙂

• Mamusia
Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia 😘

Wiem Zosiu, że na pewno masz rację - ale jak sobie pomyślę, że nie będziemy już celebrować wspólnych śniadań, że nie będziemy już spacerować po 2 godziny i opowiadać sobie tego co widzimy, że wszystko będzie się odbywało w mega pośpiechu i ciągłej frustracji, iż nie zdążę na odpowiednią godzinę do pracy - to mnie ogarnia strach i panika.
Mam nadzieję, że wszystko wyolbrzymiam i będzie jednak dobrze.
Pewnie, że jestem matką kwoką i tak już pozostanie 😁 😁 😁

• Mamusia
dzien dobry!
Aska-to ze masz teraz natlok mysli i panikujesz to swiadczy tylko o tym jaka dobra co ja pisze jaka swietna jestes mama i ze dla ciebie jest wazne co robi twoje dziecko wiec glowa do gory mamusko bedzie dobrze trzymam kciuki zeby Lence sie podobalo wsrod dzieci a Ty zebys sie tak nie zamartwiala tym wszystkim a kazdy wolny czas bedziecie spedzac razem!
ach mamuski doceniaja kazda chwile spedzona z dzieckiem!

• Mamusia
To prawda, że z namaszczeniem będziemy celebrować weekend i każdą wolną chwilkę będę spędzać z Lenką - nawet wówczas kiedy będę miała gotować obiad 🙂 Uważam, że Dziecko ważniejsze 🙂
Może jednak powinnam przedłużyć wychowawczy jeszcze o rok? W końcu jak mają mnie wyrzucić to tak czy siak to zrobią czy w tym roku czy też w następnym... 🤨
Trudno zdecydowałam i tyle. W poniedziałek Lenka idzie pierwszy dzień do żłobka.
Dziękuję Dziewczyny WAM bardzo za otuchę 😘

• Mamusia
dzien dobry!
Mamusie musza sie wspierac 🙂

Fabian juz w pelni zdrowy chodz zostal mu jeszcze taki sporadyczny kaszel wiec spacery sobie odpuscimy narazie!Alanek tez zdrowiutki tylko mnie cos lamie i do tego mam dziwny bol w lewym oku chyba juz sie sypie 🤪 😁 😁
mieszkanko ogarnelam obiadek sie gotuje to teraz chwila relaksu na kanapie bo dzieci spia!
milego weekendu mamuski i dzieciaczki!

• Mamusia
Andzia jak samopoczucie? Mam nadzieje, że przeziębienie odpuściło?
Podobnie jak Fabiankowy kaszel. No i Maksiowy też 🙂

Dziewczyny powiem Wam, że nie myślałam, iż rozłąka z własnym Dzieckiem AŻ tak będzie bolała 😞 Zostawiając Lenke w szatni rozrywało mi sercei chciałam zabrać Ją do domu i nikomu nie oddać 🥴
Z tym, że Lenka była bardziej dzielna ode mnie i bez najmniejszej łezki poszła do sali robiąc mamie na do widzenia "papa" 🙂 Starałam się trzymać dzielnie i nie pokazywać, że jestem na skaju masakrycznego płaczu. Kiedy już wróciłam do domu wyłam jak bóbr.
Dobrze, że za godzinę już Ją będę miała w swoich ramionach 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Najlepsze życzenia urodzinowe dla OLIWKI!!! Bądź zawsze mądrą, sympatyczną, przebojową dziewczynką z tysiącem marzeń i nieograniczoną radością 4-latki 😘 😘 😘

Aga szczerze powiedziawszy to nie jestem pewna na 100%, że akurat dzisiaj Oliwka ma urodziny, chociaż kojarzy mnie się, że dwa dni wcześniej niż Lenka. 😁 😜

Lenka w przedszkolu naprawdę zachowuje się super. Jest grzeczna i usłuchana, ale problem następuje wówczas kiedy jest pora spania. Lenka płacze nie miłosiernie i pewnikiem ze zmęczenia pada. Pomimo tego, że z domku codziennie daje Jej smoka, pieluchę i lalkę z którą śpi w domku.
Natomiast problem nr 2 to alergia... I tego się najbardziej obawiałam (oprócz chorób). Nie do końca wiemy jakie pokarmy wywołują reakcje alergiczne i już wczoraj były dość mocne objawy alergii 😞 W domku niekiedy się to też zdarzało, ale nie z takim natężeniem jak wczoraj...
Serce mnie się kraje, ale trudno podjęłam decyzję i muszę się dostosować...

• Mamusia
dzien dobry!
spoznione ale szczere zyczenia dla OLIWCI 😘 😘

U nas przeziebienie odpuscilo wszyscy zdrowi!
teraz starszy synus pomaga mi w kuchni wiecej przeszkadza niz pomaga ale jaka w dziecku jest radosc 🙂
mi zostal tylko bol okropny kregoslupa po swiatecznych porzadkach 🥴
GRATULUJE Lence ze jest taka dzielna i mamusi ze sobie radzi z rozlaka!
i zycze duzo zdrowka dla niej zeby szybko bylo wiadomo od czego jest alergia i zeby mozna bylo szybko ulzyc w tym!
a dla wszystkich:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/689/71633433.jpg/][IMG]http://img689.imageshack.us/img689/7907/71633433.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/600/pobraneyi.jpg/][IMG]http://img600.imageshack.us/img600/5791/pobraneyi.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Pogodnych, rodzinnych, wesołych Świąt życzymy

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/853/kartka1mini.jpg/][IMG]http://img853.imageshack.us/img853/1696/kartka1mini.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
dzien dobry!
swieta swieta i po swietach 😁 nie ma to jak w lany poniedzialek rzucac sie sniezkami 🤪 😁 😁
przez ta pogode dostaje depresji 🥴 ile jeszcze bedzie ta zima???idz sobie stad zimo 😞
ja chce juz sloneczko i ciepelko 🙂
a ja sobie sprawilam na zajeca pieska hehe rasy shih tzu!
za malo mam obowiazkow 😁 😁 🤪 jeszcze pieska mi brakowalo tak to jest jak ktos ma bzika na tym punkcie!
u nas swieta przebiegly w milym towarzystwie i dosc szybko tylko pogoda nie za bardzo!
a jak tam u Was mamuski??a dzieci odwiedzil zajaczek??
u mnie dzieci zdrowe!tylko meza cos rozklada nie dobrze 🤢