Skocz do zawartości

Witam wrocławskie mamusie! | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
W zasadzie to... no trochę tak. 🙃 Póki co przyjęli mnie pod dach rodzice. Tzn. do nich zwaliliśmy wszystkie rzeczy, meble, itd. (wciąż mam u nich mój pokój). Trochę to wszystko przez to, że sami nie potrafimy zdecydować czego chcemy tzn. czy wynajmować, czy kupować mieszkanie i jeżeli tak to gdzie, itd. ...

• Mamusia
laaf napisał(a):
ciekawe jak tam elunia 😉

Witam
Mam się dobrze, doszłam już do siebie na tyle że moge już sama być bez pomocy babci Lenki.
Chciałam troche na spacerek wyjść i małe zakupki a tu pogoda nie pozwala nam na to, może później będzie lepiej.

Witam, pustki tu ostatnio...

Melduję, ze mam wyznaczony termin cesarki na 10 sierpnia 🙂 Mały niestety nie zechciał się obrócić, a mam już bardzo mało wód płodowych, więc nie ma na co czekać. Proszę mi tu trzymać kciuki 😉 bo od jutra zacznę pewnie fiksować ze strachu hehe

pozdrawiam serdecznie

Dziewczyny, a kiedy jest pierwsza wizyta u padiatry? ile dni/ tygodni po porodzie? czy pierwsza jest w szpitalu, w którym się rodziło czy juz na własną rękę? pytam, bo nie wiem czy juz mam coś załatwiać

• Mamusia
Dokładnie tak ellie. Lekarka nie byla do konca przekonana czy jest oki ale postanowilismy pojsc. U neurologa okazalo sie wszystko oki i skierowala nas na usg glowki ze jej zdaniem niby wszystkie dzieci powinny miec zrobione...jeszcze nie bylismy. Za wszystko placi sie ogromne pieniadze a jak chcesz czekac an specjaliste na nfz to miesiacami. Ta neurolog bierze 80 zl.
Na bioderkach tez bylismy prywatnie 100 za wizyte z usg. Na kolejne badanie bioderek umowilismy sie juz na nfz we wrzesniu.

Ika ja bylam u pediatry 2 tygodnie po porodzie, w miedzy czasie przychodzi polozna i sprawdza czy wszystko jest w porzadku 🙂

laaf napisał(a):

Ika ja bylam u pediatry 2 tygodnie po porodzie, w miedzy czasie przychodzi polozna i sprawdza czy wszystko jest w porzadku 🙂

a ta położna to ze szpitala, czy z przychodni do której zapisze się dziecko, co oznaczałoby ze muszę zapisać gdzieś maluszka zaraz po porodzie? sorry, że moze zadaję głupie pytania, ale jestem zielona na razie

• Mamusia
Ika, tak, po porodzie zapisujesz maluszka do przychodni, ale powiem Ci szczerze że nie wiem czy położna jest z Twojej przychodni czy z dziecka. Ja jestem zapisana do tej samej z synem więc nie było problemu. Najlepiej zadzwoń jutro do swojej przychodni albo do przychodni gdzie chcesz zapisać maluszka i oni Ci wszystko powiedzą.
Ja byłam u pediatry po 3 tygodniach.
Laaf, my już byliśmy na usg główki przezciemiączkowym. Wszystko jest ok. Teraz idziemy do neurologa we wtorek na konsultację. Udało nam się zapisać do Promyka, bo tam mam skierowanie ze swojej przychodni.

• Mamusia
Ika potwierdzam co napisalaa ellie. najprosciej w przychodnie tam gdzie Ty jestes zarejestrowana. ja z moja polozna mialam kontakt juz wczesniej bo czesto w ciazy dopadala mnie infekcja uszu i zatok, tak wiec znalysmy sie. A po za tym ona prauje rowniez w szpitalu w ktorym rodzilam ale nie na poloznictwie (wlasciwie nie wiem co tam robi 😉).
Dowiedz sie juz teraz hmmm masz dwa dni to moze za malo ale jutro mozesz sie dowiedziec. Czasami sa problemy z tymi poloznymi wiec lepiej sprawdz 🙂

• Mamusia
My po wakacjach nad morzem! 😎 Ale było super! Mały się wypływał, wychlapał w morzu, wygrillował z nami... Cały czas hasał na świeżym powietrzu!... I wrócił z 5ątym zębem! 😉 Szybko nam zleciało...

Ika79 10 sierpnia już jutro! Trzymam kciuki! 🙂
Co do pediatry to tak jakoś 2-3 tygodnie po porodzie (my byliśmy 3). Ale to jeszcze myślę, że powiedzą Ci w szpitalu. 🙂 Położna powinna przyjść z tej (chyba?) przychodni, do której zapiszesz dziecko (a najlepiej do tej, do której jest się samemu zapisanym 😉).

Laaf słodkie zdjęcie faceta z dzieciątkiem. 🙂 Uwielbiam takie, też mam swoich trochę na stanie (zwłaszcza jak razem śpią 😁). A teraz do kolekcji doszły nam wspólne fotki taty i synka znad morza. 🙂

Ellie zajrzałam na Twój wątek o skazie białkowej i podrzuciłam Ci linka do innego, starszego jeszcze wątku, gdzie dużo znajdziesz na ten temat. 🙂