Skocz do zawartości

Witam wrocławskie mamusie! | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Laaf ja wychodzę, kiedy zdecydowanie muszę w ciągu dnia. A tak to staram się wychodzić na spacery dopiero po 16, hm, nawet później - po 18 - kiedy upał jest choć odrobinę bardziej miłosierny. Mały ubrany w same body lub rampersa, posmarowany kremem, z czapką na głowie i rozłożoną budką od wózka. I koniecznie picie dla niego pod ręką.

Nie powiem, teraz się cieszę z tego, że u mnie w mieszkaniu, które wynajmuję we Wro jest... chłodno. W nocy nawet zimno. Ale za to jaka przy tych upałach ulga, jak się wraca z zewnątrz. 😉

• Mamusia
Sathi domyslam sie ze to stare budownictwo a to jest blogoslawienstwo w takie upaly 😉 moj brat ma takie normalnie naturalna klimatyzacja... 🙂
ja mieszkam w wielkiej plycie na 4p. i papa od gory to sobie pomysl jaka parowa jest u mnie...ale t i tak lepiej niz na dworze 😉

• Mamusia
Laaf czy stare? Blok, jak blok. 😉 Z tym, że to parter, gdzie z żadnej strony nie dochodzi do nas przez okna światło słońca... Z jednej strony trochę żal i gdy chłodniej to go brak, bo tak ponuro... Ale w upały idealnie. 😉

Elunia no to faktycznie tuż, tuż!... 🙂

• Mamusia
jezu a u mnie w domu to nie idzie wytrzymac!!! masakra ja cala mokra a co chwile spryskuje sie mgiełką 😲 a z malym wychodze rano przed 9, w dzien tak jak Sathi jak musze i popoludniu ok 17 i tez obowiazkowo picie 🙂
Elunia to juz tylko 4 dni 🤪 pewnie beda Ci sie dluzyc 🙂

• Mamusia
ojej Sathi, to zazdroszczę takiego mieszkanka w upały 🙂
Moje jest usytuowane na kierunki pn- pd więc w jednym mam słońce przez kilka godzin i jest tam niezła parówa. Akurat jest to nasza i Tymka sypialnia więc teraz mały leniuchuje na balkonie w cieniu. Na spacer raczej się nie wybierzemy bo ta temperatura to do 20-21 się utrzymuje 😞 Tragedia jakaś 😲

• Mamusia
Witam Wrocławianki
Byłam po odbiór wyników w laboratorium i ledwo do domu doczłapałam a co dopiero jak mam się na ktg do lekarza wybrać, a na dodatek to jest kawałek drogi tramwajem o tyle dobrze że tylko jednym pojade ale trzeba jeszcze kawalindek podejść.

• Mamusia
Ellie no właśnie najgorsze, że te upały tyle trwają, żeby to chociaż odpuszczało na wieczór... a tu nie bardzo. 😞

Elunia rany, strasznie współczuję Ci takiej wyprawy teraz i to z brzuszkiem! 😞 Weź ze sobą koniecznie wodę! No i mam nadzieję, że miejsca w tramwaju nikt Ci nie poskąpi... 🤨

• Mamusia
Elunia72 no to dobrze. 🙂 Czasem niestety, jak jeszcze jeździłam tramwajami/autobusami to widziałam, że fakt, że ciężarna potrzebowałaby raczej usiąść nie dla wszystkich jest oczywisty...

Ellie a ja właśnie tam ją kupiłam... A jakimi sposobami innymi ją dorwałaś, można wiedzieć? 😉 Zamówiłaś z tej stronki? Bo może chciałabym w przyszłości nabyć płyty innych zespołów tak przerobione. 🙂 I jak w ogóle wrażenia, super nie? Mnie i mojemu facetowi strasznie się podoba - nie wspominając już o naszym Witku. 🙂

u mnie wszystkie pomieszczenia mają okna na tą samą stronę- południowy zachód- słonko jak wpada z rańca tak do romantycznego zachodu trzyma 🙂 ale jakoś daje radę 🙂 nawet na godzinke wychodzę z książką na balkon i opalam buźke 🙂 choć dziś mam juz kryzys bo duszno nieziemsko

grrr, to moja część wrocławia odcięta od wody :/ a co się stało? wczoraj cały dzień byłam poza zasiegiem informacji i myślałąm ze to moje osiedle tylko. Rano wody brak, wróciła o północy, a dziś od rana znów pustki w kranie :/ Dobrze, że rodzice blisko mieszkają, przynajmniej mogłam się u nich wykąpać. ale ani zmywary włączyć, ani prania nastawić, o opłukaniu się w te upały nie wspomnę ech
wczoraj byłam u gin- mały tym razem ułożony główką do góry :/

elunia, a ty jeszcze w dwupaku? 😉