Skocz do zawarto艣ci

Warszawa | Forum o ci膮偶y

klapoucha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 259
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusia
hejka ja niedawno sie wyprowadzilam ze Stolicy ale w sumie niedaleko, dalej w Wawie pracuje i sie ucze i tu mam swoja rodzinke no i oczywiscie sentyment. 馃檪 co do szpitala to ja szykuje sie na Madalinskiego. Szpital jest w trakcie remontu ale widzialam porodowke i wrazenie sprawia niesamowite. Sale porodowe sa 1os tylko jedna sala jest 2os. Kazda sala ma inna nazwe np: CYNAMONOWA, Malinowa, cytrynowa i w srodku jest na taki kolor pomalowana.
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
Witam wszystkie Warszawianki 馃檪
Ja r贸wnie偶 jak leniuch chce rodzi膰 na Madali艅skiego. Mam stamt膮d lekarza, ale chodz臋 do niego prywatnie, bo pa艅stwowo, to si臋 dosta膰 nie mog艂am, kazano mi przyj艣膰 za 2 miesi膮ce.
Ja jestem z Mokotowa.
A jak ze szko艂膮 rodzenia? Macie zamiar tam chodzi膰? Ja r贸wnie偶 na Madali艅skiego si臋 zapisa艂am i pierwsze zaj臋cia mam pod koniec listopada.
Pozdrawiam 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ja chodzilam tam na szkole rodzenia i goraco polecam! Swietne prowadzace i mila atmosfera. Grupy sa stosunkowo nieduze i to dla mnie tez byl plus. Jakos w zeszlym tygodniu mialam ostatnie zajecia. Najsmieszniejsz bylo to ze po skonczonych zajeciach dokladnie tydzien temu jednej dziewczynie z mojej grupy odeszly wody plodowe i odrazu polozna zaprowadzila ja na oddzial! fajne zakonczenie szkoly rodzenia. Dziewczyna byla wtedy w 35tc.
Na Madalinskiego porod rodzinny jest za darmo, znieczulenie kosztuje 700zl, indywidualna opieka poloznej 1200zl. Szczegolowy cennik jest na stronie www tego szpitala no i jest tam jeszcze do sciagniecia lista rzeczy ktore trzeba zabrac do szpitala (dla siebie i dla dziecka).
Slyszalam tez ze w Brodnowskim (w zeszym roku) znieczulenie bylo za darmo.
Natomiast na Karowej kosztuje 400zl.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
czesc dziewczyny , ja juz jestem mamusia z woli 馃檪 rodzilam na inflanckiej i nie polecam 馃槥 mimo ze ja z domu wyjechalam o 1 w nocy w szpitalu bylam 1:30 a tosia na swiecie o 1:40 porod sn , ale lakarz mi sie trafil katastrofa lyzeczkowal mnie bez znieczulenia gdzie tak nie wolno robic , i pozszywal tak ze teraz mam zgrubienia , jak poszlam na sciagniecie szwow do swojej gin to powiedziala co to za krawiec mnie pozszywal bo to byla masakra , nie mogla mi tych szwow zdjac tak je poplatal w dodatku mialam ich 9 , moje kolezanki rodzily w bielanskim i sobie chwala 馃檪

zycze powodzenia i szybkich rozwiazan 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Na pocz膮tek chc臋 si臋 przywita膰 z przysz艂ymi i 艣wie偶o upieczonymi mamusiami 馃槅
Jestem z Wa-wy, mieszkam w centrum narazie bo w zwi膮zku z powi臋kszeniem rodziny planujemy powi臋kszy膰 i mieszkanie wi臋c nie wiem gdzie dok艂adnie w przysz艂o艣ci nas poniesie :laugh:
Co do szpitala, te偶 w planach szpital 艢w. Zofii.
To narazie tyle z mojej strony bior膮c pod uwag臋 moj膮 jeszcze "m艂od膮" ci膮偶臋. Wiecie: md艂o艣ci, nudno艣ci, z艂o艣ci i p艂acze. Same przyjemno艣ci 馃ゴ
Ju偶 nie mog臋 doczeka膰 si臋, kiedy sko艅czy si臋 ten I trymestr i poczuj臋 si臋 lepiej ni偶: 馃槷 , 馃槧 , 鈽猴笍 , 馃槥
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Cze艣膰 laseczki

Ja mieszkam na Goc艂awiu (praga p艂d) - ale za chwil臋 przeprowadzam si臋 do Marek, do nowego wi臋kszego mieszkanka 馃檪
Rodzi膰 b臋d臋 najprawdopodobniej w szpitalu Br贸dnowskim, a to dlatego, ze po pierwsze b臋d臋 mia艂a najbli偶ej (5 min. samochodem) po drugie pracuje tam m贸j lekarz, po trzecie po艂o偶n膮 jest tam mama mojego znjomego - wi臋c b臋d臋 liczy膰 na profity. No i w por贸wnaniu do innych szpitali s膮 inne koszta.
Nie zale偶y mi na tym aby tam by艂 all exclusive 馃槈 tylko dobrzy lekarze i mi艂e wsparcie podczas porodu.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witam Wszystkie Mamusie 馃檪

Pochodze z Trojmiasta i dopiero od kilku lat mieszkam w Wawie ( na Grochowie ) takze niestety nie mam zadnych "znajomosci" w warszawskich szpitalach ( zazdroszcze Ma艂alena ) 馃檪 Nie wiem wiec jeszcze dokladnie gdzie bede rodzic. Narazie ( miedzy nudnosciami i sennoscia, ktore cale szczescie juz mi mijaja ) 馃檪 jestem w trakcie poszukiwan najlepszego szpitala. Jesli wiec, ktoras z Mam moglaby polecic jakis dobry szpital - bylabym wdzieczna 馃檪

Pozdrawiam serdecznie 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej
ja mieszkam(prawie)i pracuj臋 w Warszawie.
My艣l臋, 偶e b臋d臋 rodzi艂a w Wo艂ominie. Zale偶y mi bardzo na porodzie do wody, a wiem 偶e tam by艂y takie porody.
Nie wiem czy teraz si臋 nie zmieni艂o, ale za tydzie艅 zaczynaj膮 si臋 warsztaty dla kobiet w I i II trymestrze ci膮偶y prowadzone przez Fundacj臋 Rodzi膰 po Ludzku. Mam nadziej臋 dowiedzie膰 si臋 tam jakie warunki porod贸w s膮 w warszawskich i okolicznych szpitalach. Fundacja ma na stronie internetowej przewodnik po szpitalach 2006/2008, pisz膮 偶e nied艂ugo go uaktualni膮.
W og贸le s艂ysza艂am dobre rzeczy o tych warsztatach i samej Fundacji. Je艣li jeste艣cie zainteresowane tak膮 form膮 uzyskania informacji o ci膮偶y i porodzie (to ju偶 na szkole rodzenia)- przesy艂am link do strony o warsztatach: http://www.rodzicpoludzku.pl/Aktualnosci/zapraszamy-na-warsztaty-dla-kobiet-w-I-i-II-trymestrze-Rownowaga-na-hustawce-jak-zadbac-o-siebie-na-poczatku-ciazy.html

Pozdrawiam zimowo, bo w艂a艣nie spad艂 u nas pierwszy 艣nieg :P
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ma艂alena ja wlasnie wychowalam sie na Pradze a niedawno wyprowadzilam sie do Marek 馃檪
co do szpitali to znajome odradzaja Inflancka a jezeli chodzi o wlasnie doswiadczenie to wypowiem sie po porodzie 馃槈 moze uda mi sie rodzic na Madalinskiego to zdam Wam pozniej dziewczyny relacje
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej. Wcze艣niej ju偶 pisa艂am, ze ja mam plan rodzi膰 na 呕elaznej.
Miesi膮c temu rodzia艂a tam moja kole偶anka i bardzo sobie chwali艂a ten szpital.
Podobno trudno si臋 tam dopcha膰 i dlatego korzystam oczywi艣cie prywatnie z us艂ug ginekologa, kt贸ry tam pracuje. w ten spos贸b mam mie膰 bezproblemowy wst臋p na porod贸wk臋 馃檪
Pozdrawiam Was mamu艣ki, a ja mam jutro wa偶ny dzie艅: usg w 12 tygodniu.
Trzymajcie kciuki za moje bobo 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
leniuch napisa艂:
Ma艂alena ja wlasnie wychowalam sie na Pradze a niedawno wyprowadzilam sie do Marek 馃檪
co do szpitali to znajome odradzaja Inflancka a jezeli chodzi o wlasnie doswiadczenie to wypowiem sie po porodzie 馃槈 moze uda mi sie rodzic na Madalinskiego to zdam Wam pozniej dziewczyny relacje

leniuch a moze wiesz cos wiecej dlaczego na Inflanckiej nie ?/
moje dwie znajome tam rodzi艂y i chwali艂y wlasnie tam chyba chcia艂abym rodzic, ale jesli masz jakies informacje to chtnie poslucham 馃檪 dzieki
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej mametki 馃槈 Agatto, wszystko w porz膮dku jak najlepszym i to, co mo偶na w tym usg zobaczy膰 wysz艂o w normie.
Niesamowite s膮 jednak wra偶enia, jak widzi si臋 dzidzi臋, kt贸ra tam sobie 偶yje i mo艣ci si臋 na ca艂ego w macicy - taki lokator ca艂膮 g臋b膮 :laugh: , jak Shrek na swoim bagnie :P .
Oczywi艣cie nie musz臋 pisa膰, 偶e kamie艅 spad艂 mi z serca, bo tak si臋 stresowa艂am, 偶e szkoda gada膰. Mam powody: m贸j wiek i pora偶enie m贸zgowe u bratanka wi臋c chyba jasne, 偶e stres mi towarzyszy od samego pocz膮tku.
Agatto, nie martw si臋, na pewno czujesz w g艂臋bi serca, ze wszystko w porz膮dku (ja tak czu艂am - mimo mojego pesymizmu).
B臋d臋 trzma膰 kciuki za Twoje male艅stwo.
Najlepsze jest to, jak dzidzia z nami si臋 po偶egna艂a i wystawi艂a 艂apk臋 tak jakby chcia艂a przybi膰 pi膮teczk臋. Mamy to na filmie i na fotce 馃槈
Pozdrawiam Was dziewczyny i 艣l臋 buziaki.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Dodi_W w sumie to chyba nie ma sie co sugerowac innymi bo co osoba to inne zdanie. Kiedys inflancka wszyscy sobie chwalili.. moze po prostu trafilam na takie znajome ktore mialy nieprzyjemne wspomnienia. Jedna meczyla sie 20h trzy razy dostawala znieczulenie (podobno jest tam darmowe) i wkoncu doszli do wniosku ze bedzie CC. Blizna jest dosyc spora i kiepsko zszyta (tzn brzydko). Znajoma rodzila w kwietniu tego roku (trzeba wziac pod uwage ze wtedy byl remont, nie wiem jak jest teraz). Wejdzcie sobie na strone www.rodzicpoludzku.pl i tam sa takie opowiesci porodowe i dosyc sporo jest z opowiesci z warszawskich szpitali. Sa z poprzednich lat ale znalazlam tez z tego roku, warto poczytac.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Dziewczyny w sumie to jest tak, 偶e co kobieta to inna opinia na temat szpitala. Wiele czynnik贸w si臋 na to sk艂ada, czy co艣 nam si臋 spodoba czy nie.
Ja np. s艂ysza艂am wiele dobrych opinii o Wo艂ominie, ale niedawno rodzi艂a tam 偶ona mojego brata i stwierdzi艂a, ze gdyby nie to 偶e kogo艣 tam zna艂a to nie by艂o by wcale tak fajnie. No i par臋 tyg. temu moja s膮siadka tam rodzi艂a, te偶 narzeka艂a z tym 偶e na po艂o偶ne.

Trzeba miec troch臋 szcz臋艣cia i odpowiednie podej艣cie 馃檪 tak my艣l臋.
呕elazna te偶 podobno ok. ale czasem si臋 le偶y na korytarzu.

Tak wi臋c chyba nie ma co przebiera膰, co ma by膰 i tak b臋dzie.
Wa偶ne 偶eby by艂o pozytywnie i bez komplikacji.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ot贸偶 to 馃檪

A chc膮c mie膰 perfekcyjne warunki, najlepiej skorzysta膰 z prywatnej kliniki, wtedy nawet jak komu艣 nie b臋dzie si臋 chcia艂o to i tak b臋dzie si臋 u艣miecha艂 mimo wszystko.

Ja nie mam zbyt wielkich wymaga艅, poniewa偶 nawet je艣li wybra艂abym szpital, kt贸ry wszyscy by polecali, mi mo偶e co艣 nie podpasowa膰.
Wydaje mi si臋, ze kwestia szpitala jest dla nas wa偶na na tym w艂a艣nie etapie ci膮偶y. W gruncie rzeczy przed porodem my艣li si臋 chyba o tym aby by艂o wszystko w porz膮dku z dzieckiem i sam膮 sob膮, a po porodzie aby jak najszybciej wr贸ci膰 do domu 馃檪

Tak wi臋c m贸j efekt ko艅cowy tzn. w kt贸rym szpitalu wyl膮duj臋 馃檪 stoi pod znakiem zapytania a偶 do samego rozwi膮zania. Cho膰 najprawdopodobniej b臋dzie to Szpital Br贸dnowski, bo tak jak pisa艂am wcze艣niej mam blisko, m贸j lekarz tam pracuje na porod贸wce i znajoma po艂o偶na.

Pozdrawiam
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...