Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karusia83 napisał(a):
ja dzis caly dzien przespalam testujac nowa kanape, wiec jest wporzo skoro na niej 3 razy usnelam 🙂
ciekawe czy teraz zasne? wybralismy sie jeszcze na hiszpanskie jedzonko-jestem tak objedzona ze szok, myslalam ze od stolu nie wstane...a teraz mysle sobie jak to milo...mam rzed soba dokladnie 2 miesiace nic nie robienia...lezenia, czytania itd....jak milo 🙂

Karusia masz racje poki możesz odpoczywaj, nie wiadomo czy bedzie czas jak sie malenstwo w domu pojawi 🙂 Wszystkie bedziemy zalatane i zaabsorbowane zajmowaniem sie noworodkiem 🙂 Ja też spie ile wlezie teraz 🙂 bo nie wiadomo kiedy znow bedzie okazja 🙂 a ja uwielbiam pospac sobie dłuzej.

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hello
ja juz odprowadziłam Kari do przedszkola, zawiozłamkupę kasy naszemu majstrowi budowy, chciałabym dzis isc do gina, ale dopiero za tydzien 😞
u nas piękna pogoda, ja dzis n 10.00 fryzjer, na 17.00 mam koraski, Grzesia do jutra nie ma...moze to i dobrze...trochę odreagujemy

• Mamusia
Witam, my po wczorajszym bierzmowaniu i kinie-nie zeby film mnie rozczarowal, ale myslalam, ze sie bardziej wzrusze. Gdzies wyczytalam o bavarii i zapragnelam sprobowac-nigdy wicej tego nie kupie, smaku piwa nie przypopmina za grosz-zwykla jablkowa gazowana oranzada. Dzis szkola rodzenia i dentysta-ide za waszym przykladem i oboje z K robimy porzadek w jamie gebowej 🙂 przed przyjsciem malucha.

• Mamusia
Gosiaczek-to wspolczuje ale i zarazem to masakra i glupota siedziec przed godzine i słuchać głupot w zimnie w dodatku bo oni nie pomysla ze kobieta w ciazy może się przez takie siedzenie w zimnie przeziębić a to nie wskazane i ze z brzuchem to tez nie jest wygodnie ale co zrobisz jak u was SA takie reguly to tylko współczuć.A co do pobolewania to chyba mam to samo jak to mój maz nazwal jak mu powiedziałam ze tam mnie boli a on gdzie a ja ze tu a on no to mow ze ciebie cipna kosc boli i chyba faktycznie cipna kosc mala pewnie Glowa się opiera czy cos i takie dziwne uczucie ale w srode mam wizyte to się dopytam Gina czy to cipna czy nie cipna kosc 😉

Karusia-spij i odpoczywaj ja tez z tych dobroci korzystam ile mogę a kanapa fakt przetestowana czyli jest ok. 😉

Megan-a zauważyłaś ze my zawsze mamy Gina w tym samym czasie albo ja 2 dni wczesniej albo ty hihiih

Edithd-a co będziesz czynic z wloskami?bo ja tez się zamierzam ale chyba bliżej porodu zrobic ze soba porządek bo pozniej to będzie ciezko się wyrwac

A ja dzis porzadkowo-mama ma urlop tydzień czasu wiec super obiadki mam z Glowy bo nie ma jak mama zrobi a ona uwielbia pichcic już mi nawet obiecala zrobic jej pycha ciasto takie z brzoskwiniami mniam mniam wiec ja zaraz ogarne u siebie biore psa pod pache i zmykam na dol do rodzicow bo i porzadki mamy w planach no ja pewnie nie zawiele ale zawsze troche firany pościąga mama okana troche ja pomoge nie zawiele żeby rak do gory nie podnosic bo jeszczem i Lenki jakos witac się nie chce niech sobie siedzi w brzuszku 😉 tak wiec pewnie odezwe się popołudniu albo wieczorkiem.Ciekawe czy nasza Baiser dzisiaj wychodzi ze szpitala?Jak do Wieczorka się nie odezwie napisze do niej ale pewnie się pojawi tutaj nadrobic zaleglosci 😉

• Mamusia
Wiki spała jak suseł całą noc. Rano obudziłą się jak Jurek hałasował i przyszła do mnie i w 5 sekund zasnęła a to się jej nie zdaża.... jak wstaje to wstaje a nie jakieś dosypianki więc nie poszła do żłobka i spała do 9.20........ czyli w sumie 15 godzin 🙂 ale nic jej nie jest 🙂 jak wstała to pierwsze co poleciała robić przyjęcie dla lalek 🙂 teraz ogląda bajki bo ja sie troche gorzej poczułam i musze poleżec

• Mamusia
Anula u mnie to nie kość, tą kość 🙂 też czułam jakiś czas temu że sie rozchodzi i bolało ale już widocznie sie rozszerzyła ile miała i jest ok. To mnie łapały takie nagłe silne bóle własnie jakby szyjki samej w srodku. Ale dziś jak narazie jest ok. Wiec sie troche uspokoiłam. Za tydzien mam dopiero wizyte u swojej gin wiec powiem jej o tych dolegliwościach to sprawdzi dokładnie co z tą szyjką sie dzieje. Niestety nie bede miała Usg... nie wiem jak ja wytrzymam do 23 paźdz. zeby zobaczyc malucha. U położnej jedynie posłucham serducha. Bo nie ma w gabinecie aparatu usg.

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Dziewczyny macie może jakies opinie na temat niani el. Fisher Price? Któras z was ma, uzywała? Bo zastanawiam sie jaką kupić i nie mam glowy 🙂 niby chciałam aventa ale cenowo drozej niz fisher wiec sie zastanawiam...

ja mam avent i jestem zadowolona i tą mogę polecić 🙂

• Mamusia
aallicee napisał(a):
gosiaczek83 napisał(a):
Dziewczyny macie może jakies opinie na temat niani el. Fisher Price? Któras z was ma, uzywała? Bo zastanawiam sie jaką kupić i nie mam glowy 🙂 niby chciałam aventa ale cenowo drozej niz fisher wiec sie zastanawiam...

Jaki model aventu masz? taka zwykłą analogową czy jakis z "bajerami" typu termometry wyswietlaze itp?

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
aallicee napisał(a):
gosiaczek83 napisał(a):

Jaki model aventu masz? taka zwykłą analogową czy jakis z "bajerami" typu termometry wyswietlaze itp?

ja mam taka http://allegro.pl/niania-elektroniczna-philips-avent-scd470-00-i2643810370.html

czasem przydałaby sie z kamerką ale to chyba szkoda kaski 🙂

• Mamusia
Hej kobietki!!!
Jak samopoczucie dzisiaj? U mnie pogoda typowo barowa wiec nic mi sie nie chce. W planach nie zawiele bo ledwo sie ruszam i na dodatek mam strasznie napiety i twardy brzuch (nospa i lezenie nie pomaga) a jak siedze to znowu boli mnie kregoslup. Mnie osobiscie kosc lonowa nie boli ale za to bola mnie potwornie biodra przez co mam problem ze zchylaniem sie i kucaniem a lezac musze czesto zmieniac pozycje bo mi biodra dretwieja .
Gosiaczek ja niani elektronicznej nie kupuje bo mamy male mieszkanie wiec nie jest mi potrzebna a jak stwierdzimy ze moze jednak to kupimy na eBay'u jakas urzywana.W tej chwili ja to choruje na lezaczek GRACO SWEETPEACE
http://www.ebay.co.uk/itm/Graco-Sweetpeace-baby-swing-/251156446511?pt=UK_Baby_BabyActivities_SwingsBouncers_GL&hash=item3a7a173d2f

• Mamusia
anulka, podciełam szopę, bo mi strznie włosy sie 'pyrzą;' musze prostowac po myciu, na szczescie nie rpzetłuszzcają sie więc 2x w tyg wystarczy 🙂 tak więc mam nieco ugładzoyfryz
idę jeszcze na pasemka za 3 tyg, mysle ze zdąże... a wśrdoe zafundowałam sobie pielęgncję stóp (zluszczenie pięt bo mam okrone) plus henna. a co tam, odchamię się...raz w roku można 🙂
ja chyba powinnam zacząc bardziej myslec o sobie, bo u mnie kosmetyczka jak raz na rok to duuuzzzo. nie ciepie leżec ne tym łózku, nie potrafię odpoczywac i sie zrelaxowac jak mi pyszczek klepie.... szkoda mi czasu, kasy, ale chyba czas zmienic nastawienie...w moim wieku 🙂

• Mamusia
edithd napisał(a):
anulka, podciełam szopę, bo mi strznie włosy sie 'pyrzą;' musze prostowac po myciu, na szczescie nie rpzetłuszzcają sie więc 2x w tyg wystarczy 🙂 tak więc mam nieco ugładzoyfryz
idę jeszcze na pasemka za 3 tyg, mysle ze zdąże... a wśrdoe zafundowałam sobie pielęgncję stóp (zluszczenie pięt bo mam okrone) plus henna. a co tam, odchamię się...raz w roku można 🙂
ja chyba powinnam zacząc bardziej myslec o sobie, bo u mnie kosmetyczka jak raz na rok to duuuzzzo. nie ciepie leżec ne tym łózku, nie potrafię odpoczywac i sie zrelaxowac jak mi pyszczek klepie.... szkoda mi czasu, kasy, ale chyba czas zmienic nastawienie...w moim wieku 🙂

rety edith to ile ty masz lat?? !! bo może i ja powinnam sięogarnąć 🙂

• Mamusia
aallicee napisał(a):
edithd napisał(a):

Własnie.... !!! Edyta jestesmy chyba podobnie wiekowo a ja jeszcze jakos specjalnie staro sie nie czuje 🙂 ale fakt faktem kremy przeciwzmarszczkowe juz od dawna uzywam 🙂 i siwe włosy tez są... wiec moze tylko sie łudze ze nie jest ze mna zle 🙂 a tu faktycznie w "moim wieku" heheh trzeba jakos specjalnie dla pan dojrzałych zabiegi

• Mamusia
aallicee napisał(a):
edithd napisał(a):

stara jestem juz 🙂

• Mamusia
co do leżaczka to fajny ale chyba wole to co ja mam....... czyli taki mega zwykły który mogłam sobie z łatwolścią przestawiać i brać np do łazienki i krzesełko do karmienia które można używaż od 4 m-ąca http://allegro.pl/krzeselko-lezaczek-chicco-polly-magic-3w1-od-reki-i2622561362.html a potem dokupiłam jeszcze używana hustawke chyba za 30 zł bo nikt nie licytował...... a staan jak nówka
🙂 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2640520598&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=74

• Mamusia
Ja to wogole wygladam jakbym jeszcze 20stki nie skonczyla bez dowodu sie nie moge ruszac bo wszedzie mnie o wiek pytaja wiec teraz wygladam jak nastolatka z brzuszkiem. W anglii to nie taki wielki szok ale w polsce to nie mam pojecia co by bylo. Edytko masz racje chyba czas zaczac wiecej dbac o siebie bo latka leca niestety ja musze odczekac do czwartku bo mam wizyte u poloznej i musze z nia pogadac na temat tego mojego twardniejacego i obolalego brzucha moze cos doradzi a pozniej moge sie umawiac na wizyty upiekszajace 🙂
Alice fajne to krzeselko i lerzaczek. Ja choruje na to graco ale nie jest powiedziane ze kupimy bo widzialam jeszcze pare innych fajnych np takie ktore imituja jazde samochodem 🙂 i sa bardziej poreczne bo niestety ten troche wazy i ciezko by mi bylo toto przenosic