Skocz do zawartości

Wygląd w ciąży, jak się czujemy i jak wyglądamy ?? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej 🙂
Teraz to się czuję dobrze chociaż na początku ciąży tak 7-12 tydzień to mnie strasznie bolał dół brzucha ale teraz to minęło. Nie miałam problemów z twarzą jedyne co mi doskwierało to przetłuszczanie się włosów ale już minęło. Teraz kolejny etap przede mną a mianowicie drętwienie rąk w nocy, który się wiążę z ogromnym bólem, mam cichą nadzieję, że i to minie.

Pozdrawiam 🙂

• Odpowiedzi 113
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja mam poki co tylko 11 kg wiecej a juz coraz blizej konca 🙂 na poczatku tez mialam problem z cera, teraz mam problem ze skurczami w nogach i nie tylko bo i skurcze przepowiadajace tez juz sie pojawily i nie mozna sie wyspac, Bo wszedzie cisnie, i nie wygodnie jest 🙂 ale juz niedlugo to minie gora 5 tyg.

• Mamusia
ja poki co to 23 kg na plusie 😮 😮 🤢
dokuczaja mi plecy - i to bardzo 🤢
skurczy u mnie brak - nawet tych przygotowujacych... 🤔 brzusio czasem boli jak syn porzadnie kopnie...od dwoch dni bardzo tez puchna mi stopy,ale z rekami nie mam takich problemow

• Mamusia
U mnie ok 10 kg do przodu no i co najważniejsze prawie 50 cm w pasie więcej 😜 Żadnych większych dolegliwości nie miałam, teraz tylko szybko się męczę, czasem brak mi tchu, kręgosłup nie boli, ale za to żebra - masakra...jakby mi je ktoś od wewnątrz cały czas rozpychał a jak zjem to niewyróbka 🙂 Spanie i leżenie tylko na boku z poduchą pod brzuchem i nogą zarzuconą na męża (bidak 😁 ) A no i może jeszcze tylko to ciągłe uczucie "suszy" w nosie i gardle 🙂
Pozdrowionka brzuchate 😜

• Mamusia
mi najlepiej jest spac na plecach bo na boku to maly uciska na pecherz i co chwile nocy go lazienki latam. a ja nie zasne jak tez nie zarzuce nogi na swojego w nocy, czasem jak jeszcze nie ide spac tylko leze to sie dopomina zebym mu noge zalozyla na swoja bo sie przyzwyczail ;p

ja mam ta fajna poduche dla kobiet w ciazy ale teraz w szpitalu to raczej jej nie wezme ciekawe jak bez niej bede lezec 😞 a jak zasne bez mojego meza jak ja bez niego to jak bez przytulanki taka cvzuje sie naga 🙂 jak bez reki.

musze dac 🙂 tyle sie wytrzymalo bez komplikacji to i teraz dam rade 🙂 musze ladowarke od tela znalezc 🙂 bo gdzies przewalilam hih a spakowac musze 🙂 jak bede weczorkiem to odezwe sie do was dziewczynki 🙂

• Mamusia
Ja się czuje bardzo dobrze tylko sennie i rozleniwiona jestem, chociaż to 18 tydzien tu już znajomi mówią ze mam brzuszek okrągły jak pszczółka, nie wymiotowałam wcale. Tylko nie wchodzę w wiele ciuchów! Każdego dnia oglądam swój brzusio przed lustrem i puszczam pozytywkę maleństwu, która tatuś kupił mu pod choinkę, zaczynam czuć już ruchy - to uczycie jest bardzo magiczne 😁

• Mamusia
U mnie 18 kg na plusie 😞 Ostatnio okropnie zaczęłam puchnąć - moje nogi wyglądają jak dwie kłody 😞 Opuchlizna nie schodzi mi nawet po nocy 😞 Do tego wszystkiego zaczęły mi się jazdy ze skokami ciśnienia i muszę brać proszki 😞 Pomyśleć ,że praktycznie całą ciążę przeszłam bez większych problemów i teraz w samej końcówce musiało mi się to wszystko przytrafić 😞 Pocieszam się ,że już bliżej niż dalej i ten ostatni miesiąc szybciutko zleci 🙂

• Mamusia
Ja to chyba lepiej wyglądam niż się czuję 🙂 teraz humor mi dopisuje, ale generalnie szybko się męczę i jestem senna... ostatnio jak się ważyłam (chyba 2 dni temu) to się okazało, że schudłam pół kilo... czyli od początku ciąży przytyłam jakieś 2,5 kg 🙂 brzucholek mam jak piłka 🙂 a Dzidzia potrafi kopać cały dzień 🙂

Pozdrawiam 😘

• Mamusia
malgos84444 nie łam się, ja też miałam doła z powodu tego, że tyje, że brzuch mi wystaje, że nie mieszczę się w kolejny ulubiony ciuszek... nawet zapomniałam, czy miałam płaski brzuch przed ciążą 😉 ale jak sobie pomyślę o tej małej istotce, która rośnie (co widać po moim brzuchu) to od razu mi lepiej 🙂 bo wiem, że ona jest teraz najważniejsza a nie mój płaski brzuch 🙂 Jeszcze jeden plus widocznego brzuszka to taki (przynajmniej dla mnie), że wszyscy są mili, a znajomi i rodzina ciągle próbują mi dogodzić, czy chociażby pogłaskać po tej "piłeczce" 🙃 haha niestety jak na razie Dzidzia tylko mnie kopie, a jak ktoś inny dotyka brzucha to przestaje 🤪 😁 🤪
Głowa do góry!! Jeszcze będziemy szczupłe i piękne 😉

• Mamusia
Muszę przyznać, że dawno się sobie tak nie podobałam jak teraz, dosłownie promienieje 🙂 każdy, kto mnie spotyka mówi tak samo 🙂 tak też się czuje wiec jest naprawdę fantastycznie haha 🙂 już nie mogę się doczekać następnej ciąży 🙂

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
haha ja to raz się sobie podobam a raz na siebie patrzeć nie mogę 🤢 jakieś powrotu trądziku młodzieńczego mam od czasu do czasu i wtedy nie patrze w lustro żeby się nie dołować 😉 a co do reszty mnie, oprócz twarzy to mam seksi brzuszek, jak piłeczkę 😁 🤪 😁 więc nie mam co narzekać 😉

Pozdrawiam cieplutko 😘

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
hmmm tak patrze co pisałam 2 miesiące temu i należy napisać sprostowanie, chodzę jak kaczuszka, puchną mi stopy, brzuch mam jak piłka dmuchana, taka duża plażowa 🙂 buzia zrobiła mi się też okrągła... przytyłam 14kg i jest mi ciężko 🙂 Czasami łapię doły psychiczne, i męczę Mojego R. pytaniami czy na pewno mu się podobam dalej, czy dalej mnie kocha i takie tam.... chociaż zasypuje mnie komplementami i widać nadal ten błysk w jego oczach gdy na mnie patrzy... biedny on ze mną teraz 😁 haha ale tryskam dobrym humorem co jest najważniejsze 🙂

Pozdrawiam 🙂

ja zazwyczaj czuje sie strasznie;/ choc wszyscy mnie komplementują i mówią że wyładniałam w ciąży? 😮 to jaka ja musiałam być brzydka przed? 😲 a czasami czuje sie bardzo dobrze i seksownie z brzusiem 😉. niestety więcej tych ,,czarnych dni"

• 1 miesiąc później...
Witam ja jestem tu nowa jestem w 13 tyg ciąży i wcześniej martwiłam się że nie rośnie nic brzuszek i że się nic nie zmienia a teraz jestem szczęśliwa mam już widoczny brzuszek i jest super!!!!

jestem w 22 tc, mam calkiem niezly brzusio, lapę jak pudzian, tylek wielki jak J.Lopez, a moim cycem wykarmilabym pol Afryki. W lustrze wygladam karykaturalnie, mala - z duza pupa i wielkimi boobsami. dlatego staram sie nie przegladac, ani w lustrze, ani w wystawach lol
nie mieszcze sie juz w swoje ubrania, musialam dokupic staniki namioty, generalnie jak jeszcze bede bardziej tyla i rosla, to nie wiem czy mi rozmiarowki nie braknie.
Jak na razie mam 8 kg do przodu, co napawa mnie rozpacza. pozdrawiam

szuwartyna napisał(a):
jestem w 22 tc, mam calkiem niezly brzusio, lapę jak pudzian, tylek wielki jak J.Lopez, a moim cycem wykarmilabym pol Afryki. W lustrze wygladam karykaturalnie, mala - z duza pupa i wielkimi boobsami. dlatego staram sie nie przegladac, ani w lustrze, ani w wystawach lol
nie mieszcze sie juz w swoje ubrania, musialam dokupic staniki namioty, generalnie jak jeszcze bede bardziej tyla i rosla, to nie wiem czy mi rozmiarowki nie braknie.
Jak na razie mam 8 kg do przodu, co napawa mnie rozpacza. pozdrawiam

ch7yba trochę przesadzasz... 😮
na avku wyglądasz na bardzo zgrabniutka i żadne 8kg tego nie zmieni 😉 🤪