Skocz do zawartości

Grudnioweczki 2012 :) | Forum o ciąży

anitek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny jestem z marcówek 2012 mam do sprzedania kilka rzeczy które mogą wam sie przydać miedzy innymi lezaczek bujaczek,nowe spodnie ciazowe,poduszke do spania dla ciezarnych,kołyske dla niemowlaka.przepraszam ze wciełam sie w watek 🙂 http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4137296

• Mamusia
Hej Brzuszki! Ja dopiero znalazlam czas zeby napisac, w dzien sprzatalam mieszkanka, potem bylismy u mojego brata i tak dzien zlecial. Tylko szkoda ze ta pogoda taka paskudna, pada i pada....
Basiu fajny pomysl z ta tabelka, podaję Ci dane : 25 lat, druga ciąża, termin 15 grudzien, a plci jezcze nie znam.[color=blue][/color]

Dobrej nocki!

• Mamusia
Dobry wieczór 😜

kolejny dzien ktory minal pod znakiem bolu :/ kregoslup na dole dajesie we znaki nie powiem ze lekko ale konkretnie :/ dzien oczywiscie nie minal bez drzemki musiala byc bo znowu bym chodzila nieprzytomna :/ uciekam spac bo muli mnie strasznie i nie za dobrze sie czuje ogolnie :/
justyna wpisalam dane jeszcze poczekam na anitke zeby wpisac jej i wetdy bedziemy juz wszystkie to dodam wypelniona do konca tabelke 🙂

do jutra brzucholki :*

o rany basia89 wspolczuje z tym kregoslupem ja narazie niema problemu ...

ja ogladala sobie meczyk , jestem pochlonieta euro emocjami i wogle pilka nozna moj ukochany sport ;D
moj mezus nie przepadal a przy mnie nauczyl sie ogaladac i zaczyna mu sie to podobac ;D huuura !
a jak bym miala synka to oczywiscie pilkarz ;DDD haha

ogolnie milo spedzilam dzionek teraz pora na sen ;D kochane

• Mamusia
Dzien dobry brzucholki 🙂

no i pospane mam obudził mnie budzik co prawda ale od samego momentu otworzenia oczu co daje sie we znaki ? oczywiscie moj kochany kregoslup :/ matko jedyna co za ból... :/

wypije kawusie poszperam cos na necie a pozniej poczytam sobie ksiazke moze 🙂

ciekawe kiedy anitek sie odezwie do nas ? no juz by mogla hehe bo nie wiadomo co tam u niej słychać 😉

miłego dzionka :*

• Mamusia
Dzien Dobry 🙂
dojechalismy do PL cali i zdrowi. Olaf podroz zniosl rewelacyjnie!zero marudzenia 🙂 wyjechalismy z promu o 12stej w poludnie i w Wawbe bylismy na drugi dzien o 7dmej rano wiec dosyc szybko udalo sie zajechac 🙂
Nie nadrabiam bo ciezko bedzie tyle stron a i czas ograniczony 😉
Pozdrawiam Was 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny!

Super Anitek, że dotarliście cali i zdrowi! 🙂 🙂 🙂 Miłego odpoczynku!

Wiesz Basia - jest taka sprawdzona pozycja przy bólach kręgosłupa - można też tak w ciązy. Oprzyj się na ziemi na kolanach i łokciach, a następnie postaraj się rozluźnić i tak zostań dłuższą chwilę. Taka pozycja świetnie odciąża kręgosłup.

Przez ostatnią dobę chodziłam ustrojona w kable, a dziś zostałam z nich uwolniona. Holter ciśnieniowy pokazał, że mam trochę podwyższone ciśnienia, są one w granicy normy, ale jednak ponad nią. Mam brać metyldopę na dzień i zrobić szybciej test obciążenia glukozą. Na szczęście inne wyniki z krwi i moczu mam OK. No cóż, to na zwolnienie przechodzę i dbam o siebie oraz dziecię. 🙂
Życzę Wam miłego dnia!

• Mamusia
Anitek potwierdzam że dobrze, że dojechaliście cali i zdrowi 😉

wikarynka spróbuje wieczorem tej pozycji moze faktycznie pomoze...

po obiadku polozylam sie oczywiscie na drzemke bo bez tego ani rusz teraz , wstalam pomaluje pazurki i ide na dwor sie przewietrzyc bo glowa boli do tego :/

miłego popołudnia brzuszki 🙂

• Mamusia
basia89 napisał(a):
Anitek potwierdzam że dobrze, że dojechaliście cali i zdrowi 😉

wikarynka spróbuje wieczorem tej pozycji moze faktycznie pomoze...

po obiadku polozylam sie oczywiscie na drzemke bo bez tego ani rusz teraz , wstalam pomaluje pazurki i ide na dwor sie przewietrzyc bo glowa boli do tego :/

miłego popołudnia brzuszki 🙂

Czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo u was.Ale ten czas leci kurcze szok 😉 co do bolow kregoslupa mnie ostatnio zaczyna nawalac jak sie nachodze i jedna jedyna opcja to lewy bok poducha miedzy nogi i moge tak cala noc spac i nawet popoludniowa drzemka mi pomaga bo plecy od razu jak nowo narodzone.Ale kazda z nas ma swoje sposoby i wie co jej najlepiej pomaga ja nawet ostatnio zaczelam spac na wyzszej poduszcze bo jak lezalam i spalam nisko to mi zoladek podchodzil do gory i od razu zle mi sie robilo a jak wyzje mam glowe to jest lepiej wiec trzeba probowac i wsluchiwac sie w swoje potrzeby

• Mamusia
Ale cisza dzisiaj u nas co sie dzieje ? 😜 dziewczyny pewnie lenia dostały i leżakują cały dzien albo przeciwnie w pogoni caly dzien za czyms hehe 🙂 jak pisalam wczesniej poszlam sie przejsc i od razu mi sie lepiej zrobilo juz taka przymulona nie jestem teraz poszperam troszke w necie pozniej sie poloze poczytam ksiazke i spacku 🙂

piszcie piszcie dziewczyny 😘

• Mamusia
heej laski ;d
anitek dobrze ze dojechalas cala i zdrowa i ze twoj kochany synus nie marudzil 🙂
a ty jak znioslas podroz na promie? meczaca? nigdy nie jechalam tzn hehe plynelam promem 😜 samolotem lecialam.. dalam rade 😉 ale wtedy nie bylam w ciazy 😜

basia89 widze ty tez z rana juz na nogach ;D hahaha witaj w klubie 😉
wstalam wczensiej by poogarniac troche w domu 😉 bo sajgon jest ostry! hahaaaa...
mileeej sobotki wam zycze;D
ja ja spedzam z moim R;D po obiadku sie widzimy 🙂 buziaki dla was;**

• Mamusia
Paula ja dopiero teraz sie ocknełam że tak powiem hehe, na poczatek oczywiscie kawusia sniadanko obczajka przy okazji neta a pozniej tez sprzatanie w domu...

z reszta tyle ile dam rade to zrobie bo nie wiem na ile mi pozwoli moj kregoslup bo boli dalej :/

równierz życze milej soboty i do pozniej brzuszki 😘

• Mamusia
Ranne ptaszki widze 😁 😁 ja też dziś wstałam wcześnie bo mój u mnie nocuje, szedł do pracy no i śniadanko trzeba było mu zrobić 😜 teraz ja wcinam bułeczke, Magnez i nospa połknięte i dalej będę leżakować bo 10 dni mam się oszczędzać 🙂 potem jakiś obiadek upichcę 🙂
No Anitek nareszcie się odezwałaś 🙂) super, że wszystko w porządku, dojechaliście bez zbędnych przygód 🙂 oby powrót też taki był 😆
Anula4ever heeej 😆 dawno Cię u nas nie było, a Ty już prawie 19 t.c to już połowa 😲 grudniówki też gonią 😁

No to uciekam na razie 🙂 miłej soboty dziewczynki 😎 do później 😘

• Mamusia
dzień dobry drogie Panie 🙂
Ja w końcu zaczynam korzystać z urlopu. Chociaż nie tak jak bym tego ciuchcia ale przynajmniej nie siedzę w domu. Wczoraj z moim siedziałam cały dzień i pol nocy w pracy bo imprezę robili i im pomagałam. No a dzisiaj dopiero się obudziłam bo za wcześnie spać nie poszłam.
Na razie sobie leże bo brzuch mnie boli. Zabrałam no spe- może zaraz przejdzie.
Później jedziemy się gdzieś 'poopalać'.
Wy widze tez z weekendu korzystacie bo cichutko tutaj.

• Mamusia
ja się trochę nudzę 🥴 mój w pracy, a ja za bardzo chodzić nie mogę bo mam leżeć, na dworze się trochę 'ochłodziło', 24 stopnie 😁 no i dużo chmurek, przynajmniej nie ma tego męczącego upału bo się wytrzymać już nie dało siedząc w domu. Idę wcinać czekoladę 😁 i piszcie coś tu kobitki 🙂

• Mamusia
a ja dzisiaj zamienilam sie z moim i on sprzata kuchnie łazienki i wyciera kurze a ja czekam az skonczy i pozamiatam chałupke i pomyje podłogi tylko pytanie czy dam rade z tym moim kregoslupem heh :/ no ale sprobuje najwyzej zostawie robote w polowie bo przeciez nie bede sie meczyc :/

a na dworku pogoda przecudowana sloneczko swieci lekki wiaterek cos pieknego tylko ja na slonce nie wychodze na dlugo bo znowu mnie dopadnie to poparzenie a kremu z filtrem jeszcze nie kupilam heh 😁

ja wczoraj mialam slaby dzien cisnienie za wysokie dzis juz fajnie sie czuje , weekendzik sie zaczal moj ma wolne wkoncu 😉 w week wiec pewnie spedzimy milo czas 😜
moze w gory na spacerek pojdziemy :P
pozdrawiam was :P

Hejka dawno nic nie pisałam, brak czasu niestety, ale czytam codziennie co u was słychać, mój brzuszek rośnie już powoli, a wieczorem to jest nawet pokaźnych rozmiarów hihi, w czwartek będę szła do gina to zobaczę dzidzie już się nie mogę doczekać, czuję się dobrze tylko kręgosłup zaczyna boleć, a i wczoraj po raz pierwszy poczułam te " bąbelki " fajne uczucie 🙃, a dzisiaj wolne to mogę nadrobić załegłości, a trochę się tego nazbierało, pozdrowionka brzuszki

• Mamusia
Dzięki Basia i Motylek 🙂 fotka troszkę podrasowana jest 🙃
Basia no trzeba kombinować, mnie się szybko zdjęcia nudzą i miałam już w sumie nieaktualny awatar bo dzidziuś już prawie 17 tydzień a zdjęcie z 11 tyg, w awku 😁 😁
Justta to dobrze, że rośnie 🙂 wieczorkiem to chyba zawsze jest wysadzony bardziej, ja też tak mam 😁 kręgosłup na szczęście nie dokucza więc nie wiem co poradzić. I fajnie macie z bąbelkami dziewczyny, mnie się wydawało jakoś w 15 tygodniu, że czuję ale teraz cisza, więc to chyba nie dzidziuś 😞 na razie się nie martwię bo to moja pierwsza ciąża i mogę poczuć nawet w 20 tygodniu. Poza tym jak wam kobietki minęła sobota 🙂 ja jakąś godzinę temu utłukłam piersi i przyszykowałam ziemniaczki do pieczenia, bo mój z pracy dopiero o 21 wraca więc to taka obiadokolacja będzie 🙂 . Dziś zaczęła mnie męczyć zgaga 🤢 cały czas popijam ale chwilowy efekt..

• Mamusia
witajcie 🙂

posprzatalam tak jak pisalam wczesniej pozniej oczywiscie nie obylo sie bez drzemki , jakis spacerek z moim pieseczkiem pozniej bra o zaklad w babingtona z moim hehe oczywiscie wygralam zrobilam kolacje przed chwilka ale jakos nie mam apetytu na jedzenie wiec wcielam tylko banana 😁

odezwe sie jeszcze przed snem brzuszki a tymczasem ide zobaczyc co w tv piszczy 🙂 😘

• Mamusia
hej kochane;D
mialam isc spac, ale mowie zajrze do was;d to jak nalog!;D
widze kazda milo spedzila weekend;D na relaxiee;D i o to chodzi 😉
ja ze swoim R bylam na spacerku i oczywiscie na jedzeniuu w KFC;D no juz tak za mna chodzil fast food,ze ogien;D a z herbaty zimnej cytrynowej( z dolewki) to wypilam z 4 kubeczki male;D no tak mi sie chcialo!!!!
teraz siedze przy soku z ananasów i pisze do was;d oczki sie lepią 😜 ide spac, dobranoc :** do jutaaa;D zajrze rano!