Skocz do zawartości

Grudnioweczki 2012 :) | Forum o ciąży

anitek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
basia89 moze wystaw ciuchy swoje i w zamian oczekuj pampersow itp. ja tak zrobie ale to jak ogarne swoja szafe 😉 moje sa ciuchy zadbane idealne wrecz mam pelno siat ciuchow za malych na mnie.. hmm nie wiem co.. ale te kartki to dobra sprawa;D jak masz dryg do tego to cemu nie 😜 😜 😜

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paula dryg jest 🤪 ale tego na prawde pełno na allegro i innych stronkach :/ ale z tymi ciuchami to trafiłaś moze faktycznie by to strzeliło 😁 tylko to nie bardzo na allegro bo jak cene wystawic ? :/ mozna by spróbowac w sumie, albo jakis blog założyć i rozpowszechnic 😁

• Mamusia
ania92[ wiem nie kazdy dzien jest taki jakby sie chcialo. Ja dzis nie mam humoru caly dzien, ale dzis nie wyzywalam sie na R mowie dam biedakowi luz 😜 😜
basia dokladnie zaszalej na tablica.pl naprawde mozna nawet tu kupic fajne ciuszki dla dzieci itp 😜

ej wiecie coo? 🤔 🤔ide spac, do jutra rana 😘 😘 dobranoc 😁 😁

• Mamusia
Przejrzałam ta tablica.pl no i faktycznie fajne opcje sa z zamiana , wczesniej ogladałam ta stronke ale nie zwracalam na to uwagi 😁

no nic ja tez uciekam spac chociaz mała jeszcze troszke podskakuje 😁 ale jak pisałam jakos szczególnie mi to nie przeszkadza jesli tak lekko co innego jak zacznie kopac jak szalona hehe 🙂 🙂 🙂

do jutra w sumie do dzisiaj kobitki 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzień dobry!
Musiałam włączyć kompa od samego rana, to zajrzałam. A tu hihihi, wywołałam wilka z lasu.

Basiu - nie mam dla Ciebie bardzo konkretnych propozycji, raczej chciałam podsunąć Ci pomysł, podzielić się nim. Po tym co napisałaś widzę takie opcje:
- Sprzedaż na Allegro wyszukanych przez Ciebie wcześniej ciuszków.
- Sprzedaż biżuterii, ale niekoniecznie na Allegro, bo tego dużo, tylko z próbą podpisania umowy z portalem sprzedającym wyroby własne - np. Pakamera.pl.
- Jak słusznie zauważyłaś - założenie bloga, wrzucanie zdjęć i sprzedaż swoich produktów biżuteryjnych lub dekoracyjnych (ramki).
Widzę Twoją pracę głównie internetowo, ale można też przejść się lub podjechać do większych kwiaciarni albo galerii w okolicy swojej lub okolicznych miast i zaproponować np. ramki czy inne ozdoby. To wszystko zależy tylko od Ciebie. 🙂
Lecę zaraz działać, a niewyspana jestem, bo zasiedzieliśmy się wczoraj u znajomych. Było tak miło, że żal wychodzić. Zajrzę później.

• Mamusia
Dzień Dobry Dziewczyny 🙂

wikarynka no widzisz jaka dyskusje wzburzyłas hehe 😁 no pomyśle nad tym wszystkim 🙃 🙃 🙃 hmmm moze ramki dla dzieci właśnie ? 🤪 takie słodziutkie jakies mmmm 😁 😁 😁
pomysły sa wykonanie tez było by super tylko zabrac sie za to hehe 😁 ale mysle ze cos dam rade zrobić 😁

ja wstałam i na dzien dobry cooo ? precelek ☺️ 🙃 🙃 🙃 kawusia i szperam po necie na dzxien dobry hehe 😁

dzis kolejne 2 tury prasowania mam ale spoko spoko Basia da rade hehehe wszystko bedzie zrobione 😁 😁 😁

mała niuni moja przecudowna od samego rana plac zabaw sobie urządza z mojego brzusia hehe : niech szaelje dupka moja mała a cooo 😁 🙃 😁 🙃

• Mamusia
Dzien Dobry
Jakas taka nie w humorze bo sie z M. poklocilam wczoraj 😉
No ale coz...
Widze temat robotek recznych 🙂 Basia dziewczyny maja racje kombinuj jak masz talent bo po co go marnowac 🙂
Motylek trzymam mocno kciuki za glukoze kiedy masz wyniki? dzisiaj? daj znac 🙂 bedzie dobrze 🙂
Emilia powodzenia aby Bianka juz zechciala wyjsc 😉 mowia ze im bardziej sie stara o to zeby sie porod zaczal tym bardziej sie to opoznia heh 🙂 wiec moze nie gwalc juz sutkow 😉
Ifyouliftmeup jakos dacie rade! A jak sie sytuacja finansowa poprawi to wtedy uciekniecie na swoje 🙂
Co do 3trymestru to u mnie w ksiaze o ciazy jest wlasnie od 28tyg jak i te suwaczki ktore mamy ciazowe rowniez mowia ze od 28tyg wiec tak sie trzymam 🙂
Paula jak tam R,? daje rade 😉 klotni widze nie ma wiec tak trzymac 🙂
Ania jak samopoczucie dzisiaj?
Wikarynka a u Ciebie jak z cisnieniem? tak do konca ciazy musisz je mierzyc?
Perverete to no sobie znalazl miejsce na zadlenie 🤢 mojego Tate uzadlil w sam czubek nosa! caly opuchniety pojechal na pogotowie Mama mowila ze az ledwo uszy bylo widac! no i teraz musi uwazac bo lekarz powiedzial ze od tamtego uczulenia juz moze byc uczulony niestety.
Ale mowil ze zadlo jak szpilka takie dlugie i grube! brrrrrr 🤢
Co do zwolnienia to sie wcale nie dziwie! tym bardziej przedszkole! same zarazki!!! a wiadomo sa tez choroby ktorych nalezy unikac w ciazy!
Wiec uwazam ze to dobry pomysl!

• Mamusia
A u nas dzis dziwnie z ruchami bylo bo normalnie w nocy sie rusza jak ja sie przekrecam albo jak ide do wc i jak rano sie budze a tu cisza byla,. Aby po 4tej jak szlam do wc i sie polozylam pozniej to taki tyci kopniaczek jeden ze nie wiedzialam czy to dzidzi czy jelita. Az tak jakos dziwnie bo odkad sie rusza to kopal w nocy, no ale wlasnie ma czkawke i kopie sobie wlasnie chyba jakis spokojnieszy okres mial, albo wie ze noc i trzeba spac ha!!! wolalalbym ta druga opcje 😉

• Mamusia
witajcie!
basia89 jasne,ze sa zamiany tylko trzeba sie dogadac z osoba wystawiajaca i tyle 😁 😁
Widze Ty tez od rana samego juz na nogach 😜 Kopa prasowanka Cię czeka, no coz.. mnie całosc prasowania mnie czeka, nie tylko czesc, jakos nie moge sie za to zabrac:P
Wikarynka dobre pomysły Ci podsuneła 🤪 🤪
anitek uu 🤔 🤔 coś poważnego,ze kłotnia z mezem i brak humorku 😞??
Rzadko sie zdarza,ze Tobie on nie dopisuje.. Dziękuje,ze zapytałaś co z R moim niegrzecznym mezczyzna 😜 no jest dobrze. Krótko mineło od kłótni, ale naprawde jest różnica. Mam nadzieje,ze juz tak zostanie 🙂 Dziś nawet zaproponował,ze będzie nocował u mnie 😜 szok 😮 😮
Ja jak wstaje w nocy czy nad ranem do wc to mały zawsze sie rusza! Jak sie na bok przewróce to tez 😜 Moze Twój maluch chciał poprostu pospać sobie i mamie jednoczesnie tez dac odpcząc 🤔?? Ja tez mialam taki jeden dzien, ogolnie martwiłam się,ze mały sie nie rusza, bo seriooo nie ruszał się wcale, moze na cała dobe ze 3 kopniaczki 😞 i mowie cos jest nie tak, odczekałam, rano juz kopniak za kopniakiem i brzuch faluje mały tanczy w nim 😁 😁 poprostumiał nygusa 😜 😜

Ojczym mój przyniosł chinola <3 mniam 🤪 🤪 spadam szamać 🙂 pozniej ogar mieszkanka ( niestety przy 3ce dzieci jest co sprzatac 😜 😜 😜 😜) haha;D buziaki mileeeego wtoreczku 😘 😘 😘

• Mamusia
dzień dobry...
Ja dzisiaj kolejny dzień bez humoru. Źle spałam jakoś. W nocy co chwile do kibelka wstawałam albo się napić później od 5 co chwilę telefony do mojego bo na 5 miał być w pracy a wstał o 7 dopiero i wydzwaniali. No i do mojej siostry o 11 kolezanka przyszla i muzyke na całyu głos puszczają... No oszaleć idzie tutaj czasami.

basia popieram dziewczyny jak masz talent to wykorzystaj to 🙂) Ja np moim 2 sąsiadką zawsze ozdoby slodkie robie i sprzedaję....

Hejka ja juz po badaniu cukru ufff ale ulga jednak niemam cukrzycy. a glukoza ta.miemiecka do picia przed badaniem bardzo smaczne w smaku jak soczek. niewoem czym was w pl faszeruka ze tak narzekaja wszyscy. teraz ide na zakupy papa

• Mamusia
Elo Elo 🙂 to ja, dawno mnie nie bylo.
Bylam wczoraj na tej ochydnej glukozie 🙂 Powiem wam, lubie slodkie, uwielbiam, ale to to jak dla mnie smakowalo jak z 30 lyzeczek cukru rozpuszczonych w malym kubeczku jeszcze cieplej (fuj) wody. Ale najgorsze to siedzenie te 2 godz....czas sie ciagle okropnie, mimo ze mialam ze soba cos do czytania. Krzeselko okropnie niewygodne, wiec po 2 godz juz mnie plecy bolaly. Ale jestem juz po 😁
Wyniki beda u lekarza od ktorego dostalam skierowanie, wiec dowiem sie w poniedzialek na wizycie.
Tak czytam te wasze posty i czytam....i ja to chyba nie mam zadnego talentu do niczego....
IF YOU : my tez z moim jestesmy swiezymi malzonkami a tez rzadziej sie kochamy, raz ze tez sie boje zeby cos nie stalo, a dwa jest mi okropnie ciezko z tym brzuchem, ani sie za bardzo przekrecic ani poskakac 😁 to az mi sie nie chce 😁
Zamowilam wczoraj kolejne rzeczy na allegro dla malego i dla mnie, wiec jak przyjdzie paczka to cykne jakies fotki wrzuce, chociaz nic specjalnego tam nie bedzie 🙂
Obiadku nie musze dzisiaj gotowac bo mam dostac bigos od tesciowej 🙂 a potem jade na wiosek do babci, i przez cale popoludnie bede juz nianczyc 3 tygodniowego kotka 😁 Slodki jest, a ja kocia mama 🙂 Moj jak mnie wczoraj widzial z tym kotem to stwierdzil ze mam zryty beret 😁 I ze mam go nie ruszac bo jestem w ciazy. Ale ja tam do kotow jestem przyzwyczajona od malego, a poza tym wyniki z taksoplazmozy mam ok, wiec nie widze powodu takiej przesady 😁
PAULA : fajne ze z R wszystko ku dobrej drodze 🙂naprawde sie ciesze. Ja z moim w sobote mialam mega spiecie, w klotni wyrzucalismy z siebie wszystko, potem ja wyszlam a on szukal mnie po calym miescie autem glupek 🙂 a to dlatego ze w niczym mi nie pomaga, cale mieszkanie musialam sama posprzatac, bo on ciagle mial cos ciekawszego do zrobienia, ale jak juz wycieralam na kolanach podloge ostatkiem sil i jeszcze zaslanialam mu telewizor to juz nie wytrzymalam.....grrrr
Pozniej byl mily do konca dnia, a teraz znowu bez zmian, w domu nie robi nic i robi z siebie blazna.
No nic, nie moze byc caly czas dobrze nie? 🙂
Milego dnia brzucholki :*

• Mamusia
Paula - no wleciał mi pod sukienkę jak byłam na balkonie i użądlił mnie. Ukąszenie osy to przy tym pikuś 🙂 Co do mojej choroby to biorę leki: dodatkowe hormony aby wspomóc tarczycę i jod. Pilnuję dokładnie wyników tarczycy i co miesiąc jestem na wizycie u endokrynolog. Na maluszka ma ogromny wpływ ale na szczęście mam dobrego lekarza. Dziś właśnie byłam zrobić wyniki i babeczka, która pobierała mi krew mówi: "Pani w ciąży i choruje na tarczycę?" na to ja , że tak, a ona : "wie pani, że ta ciąża mogła się nie utrzymać?"... Wiem o tym i zdaję sobie z tego sprawę ale inaczej się to odbiera jak ktoś powie to głośno. Więc skutki nieleczonej tarczycy w ciąży mogą być ogromne. Staraliśmy się o dzidziusia ponad rok czasu, testów ciążowych kupowałam masę -często je robiłam bo wiedziałam czym u mnie grozi nieświadomość tego, że jestem w ciąży (poronienie, rozszczep kręgosłupa, nieprawidłowo rozwinięty mózg i układ nerwowy...). Na wizycie u endokrynolog od razu dostałam podwójną dawkę leku i dziękować Bogu wszystko jest w porządku. Mała rozwija się prawidłowo z czego ogromnie się cieszę 🙂 🙂, a co do L4 to jutro idę po nie( ciekawe na ile mi wystawi) będę chciała potem je przedłużać ale mój gin jakiś dziwny się zrobił i niechętnie wystawia zwolnienia. No zobaczymy jak to będzie najwyżej będę musiała zmienić lekarza.
A co do robótek... próbowałyście papierowej wikliny? Uwielbiam robić różne rzeczy z gazecianych rurek 🙂 Miłego dnia Wam życzę 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny ja na chwilkę tylko 🙂 zaraz wracam do łóżka ale musiałam zajrzeć na chwilę bo nuda jak cholera no i boli wszystko.
Paula ciesze się że z R wszystko się układa oby tak dalej 🙂
Basia z tymi ramkami fajny pomysł ..wszystko dla dzieci dobrze się sprzedaje jeśli jest ładnie wykonane a że siedząc w domu mamy duuuuuużo czasu to wszystko można dopracować.
Ja robię biżu z sutaszu i różne rzeczy z filcu . Jak skończę to zrobię zdjęcia ozdób do pokoju synka które teraz dziergam ale mam radochy przy tym 🙂
Biologia nie przejmuj się mój też raczej za sprzątaniem nie przepada jak weszłam po trzech dniach leżenia do kuchni to sie popłakałam...nie wyobrażacie sobie jaki tam był syf 😮

Zmykam może później do was zajżę 🙂

• Mamusia
Witajcie ponownie.
Uff, dopiero wróciłam do domu, ale... mamy już ustalone biuro nieruchomości do sprzedaży mieszkania, jutro podpiszemy umowę. Jutro spotykam się też z jednym z pracodawców, który jest dobrze nastawiony i myślę, ze nasza współpraca potrwa. Załatwiłam sprawy księgowe, żeby dostać w końcu jakiś grosz za swoją robotę przy kompie w domu nad papierami itede, itepe, bo Was zanudzę. Piszę o tym, bo bardzo się cieszę, że tyle pchnięte. 🙂
Myślałam, że wcześniej zacznę jakieś zakupy dla dziecka, ale chyba jednak będzie to po 26 tygodniu. Po pierwsze nie mam kiedy, a po drugie - wróci moja koleżanka zza granicy i będziemy chodziły razem, bo ona jest 2 tygodnie niżej w ciąży ode mnie i też jeszcze nic nie ma. 🙂
Anitek - kłótnie sie zdarzają, wiadomo. Wydaje mi się jednak, że rozłąka związana z pracą męża dobrze Wam zrobi i zaraz zatęsknicie za sobą. 🙂
Niestety ciśnienie mierzę cały czas, dwa razy dziennie i biorę po jednej tabletce. A poza tym mam mieć znowu założonego Holtera pod koniec tego miesiąca. Podobno ciśnienie lubi rosnąć pod koniec II trymestru, a na początku III, więc kontrola Holterem jest potrzebna.
Motylek - jupi! Super, ze nie masz cukrzycy. Bardzo się cieszę. Ja miałam iść na badanie jutro, ale z racji innych obowiązków (patrz wyżej) pójdę w czwartek. Boję się, ale trzeba.
Perverte - to rzeczywiście super, że ciąża się utrzymała i niech mała rośnie jak najlepiej! Dodam od siebie, ze mam 3 koleżanki z chorą tarczycą. Jedna z niedoczynnością, jedna z nadczynnością, a jedna z guzkiem - wszystkie zaszły w ciążę, dwie już urodziły, a jedna się przymierza. Tobie też się wszystko uda! 🙂
Zmykam znowu, tym razem zająć się domkiem. Do wieczora!

• Mamusia
Hello kobitki 😉 jakos po malu ogarnelam troszke w domku chociaz zaje.... mi sie nie chcialo hehe 😜 😜 😜
obiadek tez zrobiony i zjedzony- wzieło mnie znowu na ogórkową mniammmm kocham ten kwas hahahaha 😁 😁 😁 a teraz czas na odpoczynek 😁 poloze sie chwilke odpoczne bo jakas ciezka sie wydaje 😮

do pozniej kobitki 😘 😘 😘

• Mamusia
A co tu taka ciszaaa :P albo mi sie cos popsuło i nie widze postów hahahaha 😜

moj poszedł na nocke a ja pomimo tego ze przespałam sie w dzien godzinke chce mi sie spac :d wiec poszperam jeszcze w necie i ide spac heh 😉

odzywac sie kobitkiiii 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
witajcie;D
motylek dobrze,ze wszystko ok i nie masz cukrzycy 😉
moja dawka cukru do wypicia smakowala jak lemoniada o samku cytrynowym 😜
biologiaaa ja tez nie mam do niczego talentu z takich bajer jak basia nasza 😜
Dziekuje, ja tez sie ciesze,ze z R dobrze 😉 ale zmartwiło mnie to Twoje wyjscie z domu i klotnia... 😞 no nic nie poradzisz, facet to facet, do sprzatania sie nie garna cos wiem o tym.. mnoze z casem zrozumie Ciebie i Ci bedzie pomagał, tego Ci ztcze 😘 😘 😘 bedzie dobrze 🙂
perverete no patrz 😮 gdzie tam Ci wleciał mały gryzon i tak Cię załatwił, masakra!!
Dobrze ze udalo sie zajsc w ciaze 😉 przy staraniach to najwazniejsze,ze sie udalo i ze maluch sie utrzymał,ze niedlugo bedzie z wami 🙂 🙂 dobrze,ze sie dowiedziałas w miare szybko, robiąc te testy itp. A moge zapytac w ktorym tyg sie dowiedzialas,ze jestes? ja np sie dowiedzialam w 8tygodniu, zaluje,ze nie wczesniej. Nie dbalam o siebie, mało piłam wody, pracowałam w ciezkich naprawde warunkach bo kolorowo nie bylo;/ chodzilam na silke bigalam na jednym sprzecie ponad 1h;/ paliłam fajki i chodzilam na saune. Ale dzieki Bogu, wszystko jest dobrze i mały sie dobrze rozwija! Najwazniejsze by dzieciaczki był zdrowe i sie rozwijały w brzuszkach prawidlowo 🙂
Tobie rowniez zycze wytrwalosci i sily 🙂 caluje 😘 😘
wikarynkaaa bardzo sie ciesze,ze załatwiliście biuro nieruchomosci,ze podpisujecie umowe i ze bedzie to pewne 😁 jedna rzecz z glowy.. 🙂 🙂
Co do zakupów dla maluszka to dobrze,ze bedziesz miała kompanke 🙂 🙂 fajnie fajnie, nie bedziesz sama chodzic po sklepach 😁 a jedziecie na tych samych wozkach wiec razem razniej 😁
basia89 mówisz maz na nocke wymaaszerował? no ładnie.. Ja swojego mam na szczescie dzis obok 😜 😜 chrapie co mnie drazni ale idzie przezyc 😜 😜 Spokojnej nocy wariatko 🙂 😘 😘

Weszlam zajrzec co u Was 😁 mój R chrapie na całego 🙂 a ja spać nie moge 🙂 mały tez nie szaleje, jest cisza.. \'wie,ze tatus obok to spokojny\' 😁 haha;D moi dwaj rycerze!! haha;D
Spadam spac u boku Rafcia 😘 😘
Milej nocy i do juterka 🙂 🙂 dobraaanoc 😘 😘

• Mamusia
Paula przytulaj sie przytulaj póki mozesz , bo pozniej bedziesz taka okraglutka ze nie dosiegniesz hahahahahaahah 🤪 🤪 🤪 z reszta jak kazda z nas 🙃 🙃 🙃 ja juz mam problemy z blizszymi kontaktami a gdzie tu dalej hahahaha 😮 😁 😁 😁

Tez uciekam spac z moja psina, meza nie ma to chociaz do pieska sie przytule hahahaha 😜 😜 😜

Dobranoc moje brzuszki, spokojnej nocyyy 🙂 🙂 🙂