Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kajtucha, nic mi nie mów o konkursie :P:P Pewnie znacie temat 😉 Bo trudno nie było zauważyć na brzuszkach wczorajszej wymiany zdań 😞

Ja też rodziłam w Raszei i też razem z mężem będziemy polecac ten szpital...nie załapałam się na nową porodówkę ani na salę z wanną ale i tak było super. Dwie młode położne sie mna zajmowały ( nadmienię, że nie miałam ich opłaconych).

Gabi nadal ma podwyższona temperaturę ale żadnych innych objawów przeziębienia...

Fajnie to wygląda-nie tak jak w starych szpitalach, naprawdę "zachęcająco" 😉 a czy aby rodzić na Raszei trzeba jakoś wcześniej się "zapisać" czy wystarczy akurat tam pojechać w dniu porodu? Mam termin na koniec sierpnia i słyszałam że dużo porodów jest wtedy..Mi niezmiernie zależy na pozytywnej opiece i krótkim pobycie po narodzinach..

• Mamusia
Oli ja tez rodziłam pod koniec sierpnia i nie było problemu z wolnym miejscem...tyle, że chodziłam do lekarza który pracuje w tamtym szpitalu.

Nie trzeba się zapisywać - wystarczy, że pojedziesz w dniu porodu. Możesz również wcześniej sobie jechac oglądnąć porodówkę, jeśli oczywiście chcesz to wszystko zobaczyć. Przy tym szpitalu działa też szkoła rodzenia.

• Mamusia
Milka, na Lutyckiej jest za darmo rodzinny, maleństwo dosrajesz zaraz po porodzie, potem je badają i zaraz po tym od razu przynoszą mamusi.
Na Poolnej kosztuje 150zł ale nie wiem jak tam z dzieckiem, pewnie dają, moja kuzynka rodizła 2 lata temu i dawali. Z resztą myślę, że jeśli poród jest bez komplikacji to oni dają wszędzie dzidzię od razu mamusi bo mają jedno mniej do opieki i jest im to na rękę
Na Engla- św. rodziny kosztuje 300zł ale możęśz napisać podanie o bezpłatny poród rodzinny i uzasadnić prośbę. I tam z tego co wiem nie dają od razu dziecka, dają mamie odpocząć

• Mamusia
Witamy 🙂
Dzis o niebo lepiej 🙂 Moge usiąść 😁 :P
he he nie wiedzialam ze takie proste czynnosci moga przyniesc taka ulge 🙂

Maluda dziś pobil samego siebie bo spal od 12 stej z mała przerwą na przebranie o 3 ciej - cycka nie chcial i spał aż do 6 na chwile sie przebudził i dalej kimonko 🙂

ja polecam Raszeje 🙂

• Mamusia
U nas juz dobrze 🙂 Gorączka minęła...ufff...oby już nie przyszła, bo troszkę sie tym martwiłam.

Klaudia jeszcze troszkę i nie będziesz w ogóle odczówała bólu...ja tez byłam mocno pozszywana więc wiem co to znaczy nie móc usiąść na d...e 😉 A próbowałaś koła do pływania dla dzieci?? Ponoć rewelacja...moje koleżanki mi polecały ale jakoś dawałam radę ale im uratowało to życie 🙂 Siadasz po prostu na takim kole a tyłeczek jest w tym wolnym miejscu :P

• Mamusia
Cześć Kobietki.
Poczytałam co tam u Was i widzę,że wszystko w najlepszym porządku. Oby tak dalej.
Nie mogę jakoś ostatnio wysiedzieć przy kompie i teraz też uciekam. Musze sie ogarnąc z przygotowywaniem ciuszków dla Małego... 🙂
Czekam na marzec i swój termin 🙂
Wizytę u gina mam 3 marca, zobaczymy co powie, bo na razie szykuję się na 15.03 i ani dzień wcześniej :laugh:

Pozdrawiam wszystkie pyrkowe Mamusie i Brzusie 🙂

• Mamusia
Myśle, i myslem bo naczytałam sie na innych forach ze polna najgorsza 😞, i co ja mam teraz zorbic 😞, juz zmneniac nieche szpitala zobaczymy jak urodze jak bedzie, juz sie doczekac malenstwa niemoge:P .... ale jeszcze troche i bedzie ze mną:]...eHeee.... juz wszystko poszykowane.... ale czas sie dłuży i dłuży mi chyba przez to ze jestem naszykowana 😁 hehe a jak wy sie czujecie 😁

• Mamusia
Witaj Natalucha 🙂 Pisałam do Ciebie na marcówkach, mam nadzieję, że widziałaś i dlatego trafiłas tutaj do nas. 😉 Moje dziecko też jest pierwsze.
Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi? :P
Jak się czujesz w ogóle?
Torbę masz juz spakowaną? 🙂

• Mamusia
Natalucha, na kiedy masz termin, bo inny podaję Twój suwaczek, a inny masz na awatarku... wg avatarka obie jesteśmy w 38 tyg., ale wg suwaczka to jestem tydzień do przodu 😉

Ja się nastawiłam na Lutycką i tez już nie kombinuję. Mam nadzieję,że przeżyję jakoś... Choć Dziewczyny tutaj bardzo chwalą sobie szpital im. Raszei.

Trudno, najwyzej drugie tam będę rodzić :laugh:

• Mamusia
Cześć Karka 🙂, hehe według co ja sama licze to jestem rowna z tobą może o 2 dni jestem młodsza z ciąza 😁 ehe,to super:], na Lutyckiej duzo słyszlalam ze jest miło i wogule zanjoma tam rodziła 😁 :], to życze dobrego i miłego rozwiązania:] ja ogolnie licze ze juz mam 38 tydzień 2 dni w tą czy w tamtą:P hehe ......
Czuję się dobrze 🙂 od samego poczatku ciagle sie dobrze czuje, ale jest jeden mały problemik nie sypiam juz w nocy 😞, masz tak samo? ze dzidzia ci sie wierci kopie daje popalic 😞 nawet jak głaskam juz nie skutkuje 😞 i czasmi nie spie juz po 8 godz. 😞 i popoludniu odsypiam;(, ale mam nadzieje ze juz niedługo bede nosic na rączkach 🙂 a wstawanie i nakarmienie to juz bedzie czysta przyjemność 🙂.... teraz to dlamnie koszmar 🙂 , spakowana jestem od 36 tyg. ciązy bo juz mialam dziwne rzeczy i lekarz kazał mi sie spakowac na przypadek 🙂 ale tak to super dlamnie bo na szybcika nie musze sie pakowac 🙂 hehe a Ty jak przeszlas ciąze cała??