Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
lemurek1 suknie mam z gorsetem w całości już nie mogę się doczekać tego dnia ☺️
Mi kupuje teściowa warzywa w Murowanej na rynku bo nie są pryskane u takiego pana ale ja i tak na razie marchewkę ziemniaka brokuła bananka i zupke jarzynową dałam konsti lubi warzywka 🙂
Na dworze jest Meksyk za duży skok temperatury od razu kupiłam małej parasolkę bo nie miałam i jak leży w gondoli to biednej świeci w oczka ..
Dzisiaj jedziemy do znajomych 60km za poznan dobrze ze mamy klimatyzacje w aucie bo bym chyba umarła 😆
a wczoraj byliśmy u rodziny rozwieść zaproszenia i codziennie w trasie .. 🙂
Niestety tatuś nasz wraca do pracy w środę po 3 miesiącach bo nie wiem czy wam pisałam ale był w szpitalu 2 razy bo mój M ma przewlekłe zapalenie kłębuszkowe nerek 😞 i tego już się niestety nie da wyleczyć.. ale spoko niedługo nasz ślub to znowu będzie z nami w domku i przed i po 🙂
Miłego dnia pyrki 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hallo 🙂
Gotuję się w pracy 😞 A jak wyjdę za chwilę na zewnątrz, to ugotuję się do reszty 😞 Udanej majówki Pyrki 🙂 Pogoda piękna, oby tak się utrzymało, a nie że majówka ukradnie nam lato.
Pammat - ślub jest fajny, trochę stresu, ale jeden z najpiękniejszych dni w życiu, najgorsze były ostatnie dni przed, bo bałam się, czy aby napewno wszystko załatwiłam 😉
Co do warzyw, to też kupuję w sklepie, a mięsko kupuje w słoiczku Gerber - indyka albo kurczaka i dodaję do obiadków.
Tyssiiaa - dziecko uczy cierpliwości, juz w brzuszku he he 🙂 A jak się zacznie, to będziesz wołała, żeby się skończyło 😉

• Mamusia
witam się dopiero teraz bo już rano myślałam ,ze zaraz na porodówkę pojadę.
ale się troszkę uspokoiło od 4-8 walczyłam ze skurczami i bólem brzucha wzięłam nospę i jakoś lepiej się czułam potem znów było to samo jak 3 raz się powtórzy to pojadę ale postanowiłam ,że jeszcze przeczekam nawet jakby mieli zatrzymać na obserwacji dzień dwa to wole sobie poleżeć w domu i w razie większej konieczności dopiero jechać tym bardziej ,że lekarz powiedział razem z ciotką ,że jak czuje ruchy małego normalnie i nie ma krwawienia to nie ma co panikować i tak też zrobiłam poczekałam aż się uspokoi nie uśmiecha mi się w takim upale jechać do szpitala po to ,żeby zbadali i po chwili wracać do domu bez sensu... klusiaczek wciąż się wierci ale obawiam się czy nie zmienił położenia bo brzuch mam od rana w kwadracie i tylko czuje jkby kolanka mi wypychał po lewej stronie troszkę to boli... mam straszne bóle krzyżowe obawiam się ,że poród również będzie krzyżowy wymiotowałam nawet bo w buzi mi się taka gorycz zrobiła ,że nie ogarnęłam tego wciąż mam taki gorzki smak w buzi i nie smaczne to jest... wypiłam już prawie 5 litrów wody a smak wciąż ten sam w razie wyższej konieczności odwiedze tą izbę ale narazie nie panikuje to pewnie jakiś zwiastun jak w filmach ale przygotowana jestem... 🤨 🤨

• Mamusia
Tysia to chyba znak, że już naprawdę lada chwilka i będziesz rozpakowana!!! 🙂 🙂 🙂

Życzę miłego weekendu!!!!

my od wczoraj odpoczywamy u moich rodziców-dom z ogrodem!!! Raj na ziemi!!!

Miłego leniuchowania!!! 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzień dobry a my od dzisiaj same jesteśmy w domu tata poszedł do pracy... 😞 🙂
Agamu tylko pozazdrościć wam takiego leniuchowania 🙂
my oglądamy właśnie bajeczki mała wstała o 7 więc zaraz znowu pójdzie spać a mama chyba z nią bo i obiad na dzisiaj mam zrobiony pranie prasowanie zrobione posprzątanie i nie mam co robic 😉
Miałyśmy iść na nasze 3 szczepienie dzisiaj i nie ma szczepionki 🤨 będzie na początku czerwca .. bez komentarza 🙂
MIŁEGO DNIA 😘

• Mamusia
Bry 🙂
Tysisiiaa - ileż atrakcji, pod koniec to faktycznie sam niepokój o malucha nakręca człowieka, ale tuż tuż i rozpakujesz się Kochana.
Pammat i Agamu - sielanka na całego, Majówka udana jak doczytałam.
Ja zapuszczam korzenie w pracy i tylko czekam aż wybije 15 i czmychnę do Synka.
Wczoraj zwiedzaliśmy Biskupin, świetna sprawa i polecam, jest gdzie spacerować, jedyne, co nas trochę odstraszało, to mnóstwo owadów w słomie, która kryje dachy chat i jedzenia w Karczmie Biskup. - BLE!!!!!!
Awatarki macie przepiękne. Miłej dalszej części weekendu, buziak

• Mamusia
Witam się!!!!

weekend minął nam baaaaaaaaaaardzo szybko, wczoraj znów mąż do pracy, a my same w domku.

Gabi raczkuje, jak opętana, motorek w dupie trzeba mieć, żeby za nią nadążyć, od soboty staje na nóżkach 🤪 🤪, niestety wiąże się to z tym, że cały czas trzeba być przy niej, bo chwilę postoi, próbuje iść i gleba...Prawdopodobnie potwierdzą się więc slowa pediatry, że zacznie chodzić, a później nauczy się siadać dopiero heeheh 🤪

Zapowiada się ładny dzień!!
Tyssiiaa jak tam???

Buziaki Pyreczki duże, małe i te w brzuszkach 😘 😘:kiss
:

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
no to Gabi postępy robi!! 😁 super! 😁

my nadal w dwupaku 😁 ale jeszcze troszkę i myślę ,że królewicz wyjdzie 😁

pewnie, że wyjdzie!!
a te skurcze się uspokoiły??? Chociaż mogłyby się nasilać po mału, żeby Adaśko jak najszybciej był po drugiej stronie brzucha!!! 🤪 🤪

• Mamusia
Hej 🙂
Agamu - to Ci Gabi, a mój Skarb zaczyna z pozycji na czworaka siadać, ale nadal wygrywa bujanie na czworakach w przód i tył.
Tyssiiaa - zamknięcie na 4 spusty nie jest wykładnikiem niczego 🙂 Ja byłam zamknieta, zero rozwarcia, ani skurczyku najmniejszego, nadszedł wyznaczony termin, odeszły wody i cała akcja ruszyła sama 🙂 Każda z nas przechodzi to po swojemu, ale już nie mogę się doczekać Adaśka. Wychodź do nas Szkrabie 🙂
A tak dodatkowo - wkurza mnie ta akcja, że mama może wrócić do pracy i nie musi siedzieć w domu....hmmm chyba, że ktoś uwielbia sobie dodawać obowiązków, bo szczerze - pogodzenie pracy i obowiązków domowych, czas dla dziecka....to wszystko razem, nawet przy ogromnej pomocy Tatusia - jak dla mnie HARD CORE, codziennie padam na pyszczek.
Buziaki Pyrki :*

• Mamusia
to prawda lemurku mimo pomocy najbliższych to i tak pogodzenie wszystkiego wymaga nie lada sporego wysiłku ja póki co ciesze się tym stanem w którym jestem ale wiadomo jak Adaś wyskoczy to świat obróci się do góry nogami 😁 mam nadzieje ,że na wszystko będzie czas 🙂 też się doczekać go nie mogę!! ☺️ ☺️

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 Miłego dnia Dziewczyny 🙂
Tyssiiaa, to już na prawdę końcówka, ciesz się każdą chwilą. Może świat nie wywraca się do góry nogami, ale wszystko jest inne i Ty stajesz się innym człowiekiem. Mimo różnych zawirowań, to czas spędzony z Synkiem to najpiękniejszy czas w moim życiu, od chwili, kiedy wzięłam go w ramiona pierwszy raz.

• Mamusia
Hejka!!
Tyssiiaa tak CI zazdroszczę,że tak nie wiele Tobie zostało i już za chwilę weźmiesz swojego Skarba w ramiona 🙂 🙂 ja muszę jeszcze czekać i czekać...
a swoją drogą w jakim szpitalu masz zamiar rodzić??

Tyssia podobno zaczęła rodzić. Czytałam w majówkach!!!
Trzymam za nią kciuki!!! Oby szybko poszło 🙂 🙂