Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Karka, a gdzie zamierzasz rodzić?
Powiem tak: Jesli wybrałas Raszeje to nie ma co w żadne położne inwestowac. Tam jest tak reweacyjna opieka, ze nie masz co sie bać. Ja tez nie miałam ani położnej, ani nie chodziłam do szkoły rodzenia a urodziłam bez problemów!

Jednak jeśli bedziesz rodzić bez męża i jeszcze na Polnej to szczerze współczuję 🙂 Tam lepiej mieć opłacona położną bo Cię nie zleje jak reszta personelu. Nie wiem tego z własnego doświadczenia ale z doświadczenia znajomych i koleżanek. Moja szwagierke 26 godzin trzymali, dopiero jak szwagier zrobił im małą rozpierduchę widząć jak jego żona się cała dobę męczy to dopiero urodziła - zdarzyla naturalnie przed cesarką.

Zdecydowanie lepiej naturalnie rodzić chyba. Wiadomo, że ból niemiłosierny ale wszystko odchodzi w niepamięć jak się dostaje malucha na brzuch.

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziękuję Wam za wsparcie 😘

Miałam rodzić na Lutyckiej, bo położna miała stamtąd być. A teraz jak nie ma położnej, to właściwie wszystko mi jedno... 🥴 Oswajam się z myślą, że idę na żywioł. Niepotrzebnie wszystkie bliskie koleżanki i kuzynki mi od 9 miesięcy wbijały do głowy, ze koniecznie musze mieć swoją położną, bo inaczej mnie oleją i się będe męczyć godzinami. A tak to masaż szyjki zrobią, itd., itp. bez kręcenia nosem...
I jak mi wczoraj położna odmówiła to poczułam jakby mi sie grunt usuwał pod nogami 😞

Ale macie rację, dam radę. Wy dałyście, to i ja jakoś przeżyję. A potem Wam tu będe pewnie pisac jak to mnie wszystko boli, ale jaki synuś jest cudowny 🤪

• Mamusia
no karka ;] powiem ci ze opini jest wiele na kazdy szpital, a połozne kazda jest inna, wiec nie ma co sie martwic, lezymy tylko kilka dni w szpitalu, jaka bedzie opieka po co sie tym zamartwiac. Wkocu 9 miesiecy czekalismy na malenstwo i mamy sie przejmowac kilka dniami w szpitalu jak to bedzie i wogule tym nie powinymsy sie przejmowac, wazne zeby z malenstwem byc widziec go dotknąc miec pierwszy dotyk to jest najwazniejsze a wszystko potem minie ze zle traktowane bylysmy czy cos. Ja ide z myślą bedzie co bedzie wazne bedzie maleństwo 😉. Karka wiec naprawde nie przejmuj się 🙂, Ja bede miala pierwsze dziecioątko 😉 i mam 21 lat:O hehe i martwie sie ze sobie nie dam rady, ale trzeba uwierzyć w siebie 🙂. 3maj sie i rodzić to obojętnie gdzie 😉. kazdy ma wlasne opinie 🙂na temat szpitali.

• Mamusia
Czesć 🙂, slyszałyscie o szpitalu Raszei? heh ze jest wyremontowane itd. ze teraz kobiety tam rodza w luksusie. A i wiem jedno miły jest tam personel we wszystkim pomaga:]. A ja mam teraz dylemacik heh poniewaz nie wiem ktory szpital bo mam znajomoą tam kotra moze mi pomuc duzoo eheee:O

• Mamusia
O ja... Daria słodycz płynąca!!! ach tylko całować!!!

Natalia kilka- kilkanaście stron do tyłu jest mowa o szpitalach. Klaudia wstawiała zdjęcia z Raszei z nowej porodówki w której rodziła! Gdzie dokładnie to nie wiem, musisz poszukać

Ja rodziłam na Lutyckiej

• Mamusia
Dzięki Kajtucha znalazłam 😁 i nawet nawet na tej raszei i widze ze ladnie tutuaj opisują ją:], ostanie chiwle do zastanowienia 🙂.
Mam pytanie Czy kręgosłup was boli ??? ze usiedziec nie mozecie? vo to oznacza? bo strasznie mnie promieniuje 😞, i strasznie boli:/ eheee mysle martwie sie i wogule:], chciałabym jakomś z was spotkac na porodowce bylo by fajnie i razniej:] hehehe pozdrówki mamuski przyszłe i te kotre juz sa 😁

• Mamusia
Nati wg mnie to boli Cię dlatego że wszystko Ci się przestawia przygotowując ciało do porodu! Dzidzia schodzi w kanał rodny i może uciskac Ci na nerwy które właśnie promieniują i wywołują ból. Ja też tak miałam. Nic się nie martw! Przejdzie jak tylko urodzisz!

• Mamusia
Cześć Dziewczyny.
Wczoraj miałam ostatnią już chyba wizytę u lekarza...
Okazało się,że szyjka skrócona i rozwarcie 2cm.
I usłyszałam: Pani Karino, cóż, może Pani urodzić w każdej chwili. Jak pęknie pęcherz lub pojawią się bóle to kierunek szpital i tylko prosze o smsa, czy wszystko dobrze się skończyło. 🙂

JA?? Ja mam już rodzić?? Boże, ale jak???? Hehehe...

Do tego mój biedny mąż jest na jakiś mega prochach przeciwbólowych. Najpierw jemu musi minąć kolka nerkowa...

Po wizycie byliśmy tak nakręceni, że w stresie pojechaliśmy prosto do Akpolu, by kupic to co mi jeszcze brakowało. Hehe, nawet nie patrzyłam na ceny, ładowałam do koszyka wszystko co miałam na liście :laugh:

Później okazało się, że zadzwonili ze sklepu, że jest już wózek do odbioru i pojechaliśmy. Tam nas wkurzyli, bo niby miał byc cały zestaw z kolekcji 2010, a nie dowieźli nosidełek i torby... No i sprzedawca w ogóle myślał, ze ma do czynienia z jakimiś debilami i próbował nam wcisnąć fotelik i torbę z 2009. Było trochę nerwów i pyskówek. Ehh, szkoda gadać. Po raz kolejny zawiedliśmy się na sklepie MARET w Komornikach. 😞

Ale najważniejsze, że mam wkrótce rodzić. Lekarz obstawia 6 marca, a to przecież juz za 2 dni!!! Dziś o 5.15 pozbyłam się czopu. Tzn chyba to był czop. Taka duża ilość śluzu podbarwionego krwią. Wylazło jednorazowo po sikaniu, gdy się podcierałam. Później już nic więcej. Zero śluzu czy krwi...

No a synek wg wczorajszych pomiarów z usg ma 3.884g...

• Mamusia
No no Karinuś to się sypiesz 🙂 to super! Już niedługo zobaczymy Twoje maleństwo 🙂 tylko daj znać w razie co! Masz mój nr tel 785322858 i koniecznie pisz żebyśmy były na bieżąco w razie czego!:-):-):-) już nie mogę się doczekać kolejnego mieszkańca poznania :-):-):-):-)

• Mamusia
Cześć MaMuski

U Nas dzisiaj sloneczko świeci Szkoda że jeszcze z Małym wyjść nie mogę. Dał troche popalić bo zasnął o 10 tej po kąpieli obudził sie o 12 stej Do 1 wszej wojował pozniej Tatuś wziął go na łóżko i zasnął. Do 4.30 na cycka - ciągnął 40 minut a ja myślałam ze zdrętwieję No i kolejna pobóbka o 8 smej :/ To aż tak źle ? Czy mi sie wydaje ?
Teraz kima sobie słodko.A pępuszek sie ledwo trzyma ale skubaniec odpaść jeszcze nie chce

Mi dziś polozna wyciągnie szew ktorego nie zauważyla tydzien temu - IDIOTKA !
Ja juz w miarę chodzę po domku, tyłek już tak nie boli.Jedynie na WC

Na obiadek mam rosołek z lanymi kluseczkami Pyszotka jak na tą dietę

KARKA 🙂 To super 🙂 Jesli juz czop podbarwiony krwią to znaczy ze lada chwila będziesz rodzić. Przygotuj sie psychicznie :P Mi po odejsciu czopa juz na sali porodowej zeszlo jakies 7 godzin 😁 Jesli rozwarcie jest to juz masz warunki na poród 😁 Trzymam kciuki 🙂 🙂 A Synuś wcale nie taki malutki 😁
NATALUCHA ja rodziłam na Raszei i nie wyobrażam siebie rodzić gdzie indziej. Polna - masówka jakisch mało. Ale zrobisz jak uważasz 🙂

Madzia - Daria jest przeslodka 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewuszki, Dzięki Karka i życze dobrego i zdrowego rozwiązania 🙂 Ty to masz dobrze 🙂 eheee ja jeszcze sie kulam chyba ze odrazu po tobie sie rozsypie 🙂. Hehe to widze ze ladnie robilas zakupki 🙂 na szybcika ale takie sa najlepsze 🙂. Ja juz nie mam zbytnio co kupowac:P bo juz zaopatrzona jestem we wszystko 😉 hehe widze ze bylas na Kraszewskiego jak sie nie myle w tej hurtowni;p heh , szkoda ze ci z wozkiem taki numer wykręcili:/. Dlatego ja w komornikach nie kupowałam tylko przez internet:P na allegro pojechalam do sklepu i nie bylo mojego koloru heh:P wiec widzialam objechalam sklkep tym wozkiem czy jest okey i szybko allegro i wozek ze wszystkim mam:P hehe kochana odezwi sie jak poszedł ci porod 🙂 i gdzie wkocu rodzisz 😁. hehehe
Postanawiam że rodze na RASZEI 🙂 dzienki klaudia86 🙂 hehe. hehehe Dzienki dziewuszki 😉 za odp. hehehe 🙂 pozdrawiam i karka 3maj sie tam 😉 dobrze 🙂jak słysze ze ktos juz porodowke ma blisko a ja jeszcze nie to smutno mi;( hehehe bo ja juz tez chce malenstwo moje zobaczyc 🙂 .....Ehhh wczoraj moj miał urodzinki hehehe a ja mam za tydzien i mam nadzieje ze ten tydzien bede ostateczny eeee tak bardzo chialalm miec dzidzie marcową 😁 hehehe 3majscie sie dziewuszki...ja zniakm na zakupki do sklepów 😁....wkocu cos trzeba zjesc 😁

• Mamusia
ehh leze sobie tak samotnie;( wszycy w pracy:O... a ja z pieskiem w domku...eheee chce dostac szczeniaczka malego bo u nas chca wydac male szczeniaki za darmo i sa takie sliczne:O:O ale nikt mi nie pozwala ich wziasc 😞 bo w domu mamy 17 letnia suczke czyli staruszke 😞, a ja bym chciala takiego szczeniaczka;p zeby chowal sie z mym malcem :P:P 🙃 i co robic...

witam poznanianki ale mnie tu długo nie było 😠 mialam do nadrobienia niesamowita ilosc stron do czytania:laugh: kochane mam pytanko gdzie w poznaniu mozna kupis fajne i niedrogie spodnie ciazowe ???? lub jak ktoras ma do odsprzedania rozmiar 40 i rozmiar spodni 31/36 ewentualnie 31/34 albo dł nogawki wew ok 83-85cm to bym chetnie odkupiła bo w swoje juz nie wchodze dusza mi za bardzo brzuszek

pozdrowionka

• Mamusia
czesc jak wiem anycool- spodnie ciążowe mozna kupić koło polnej tam jest nie dorgi sklep ciązowy, bo na miescie to drozej zapłacisz hehe 🙂, moja siostra gdzies kupowała i zapłaciła za spodnie 190 zł:O wiec nie radze jezdzic po galeriach bo przepłacisz heh wiem ze koło polnej jest sklep dla kobiet w ciązy hehe:], ja odzidziczylam po niej sponie wiec looz a potem drugie spodnie kupiłam sobie na BEMA na półwiejskiej w tym targowisku za 90 zł heh u takiego faceta :] i mam wypasione te spodnie mialas u niego kilka wzorów i tanie miał nie wiem czy jeszcze ma ale jak chcesz to sie przejedz i zobacz 🙂 pozdrowki

• Mamusia
Anycool 😉 ja kupowałam w H&M 😉 za 90 złotych kupiłam sobie takie fajne 3/4 😉 a potem jeszcze szorty 🙂 Tam jest bardzo duży wybór 🙂( i ostatnio chyba przeceny jakieś widziałam...)

A i dział dla Mam z brzuszkiem jest na pewno w M1 🙂 bo to jeden z głównych sklepów 🙂

Dzięki dziewczynki 😉 🙃 już nie co przywykłam do Dari i nie całuję non stop 😉 ale pewnie z godzinkę w ciągu dnia 😉 🙃

A teraz uciekam herbatkę wypić z Mężem 🙃

😘 miłego! 😘

• Mamusia
Ehheee.. juz kolejny dzien sie konczy co porabiacie kobitki?? jejka jutro jade na ktg zobaczyc jak moje malenstwo reaguje ma skurcze 😁, a potem ginekolog zeby zobaczyc czy wszystko okey:] heheh juz sie doczekac nie moge jak zobacze malenstwo na monitorku 😁 hehehe chociaz bym wolała zeby bylo juz obok mnie:] 🤪 🤪
a wy jak sie czujecie?

• Mamusia
Dzień dobry!! u nas nocka spokojna 😉 pomijając pobudkę o 4, bo króliczkowi chciało się bawić :P ale od 5 do 7 i tak spaliśmy 😉 🙃

U was też nie ma wody?? 😠 😠 normalnie nic nie można zrobić, bo ani kropli nie ma 😠 😠 😠

Uciekam bo Bebiś wzywa 😉

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczynki.
Jeszcze nie urodziłam, choć mój czop był cały zabarwiony krwią, taki brunatny śluz, nie biały... więc zobaczymy.
Wczoraj jeszcze prałam i prasowałam ostatnie rzeczy, i pakowałam torbę. Kurdę, tyle tego trzeba zabrać, że ledwo się w 1 pomieszczę.
Kasia, napiszę ze szpitala na pewno 🙂
Dzis jeszcze jadę po kasiorkę do firmy i na jakieś zakupy, by lodówkę uzupełnić, no i będę czekać, hehe 🙂
Nie wiem tylko co można jeść po porodzie?
Co pić poza wodą mineralną?
Brałyście jakieś soki czy coś do jedzenia ze sobą?

Kochane, ale dziwne to uczucie tak wyczekiwać. I te miaszane uczucia - lęk i niepewność (boję się zasypiać,żeby mnie tylko w nocy nie dorwało) / wielka radość 😆

Anycool, ja spodnie kupowałam na Głogowskiej (marka BRICO). To taki malutki sklepik po stronie Rynku Łazarskiego-w stronę LO VIII, na wysokości przejścia dla pieszych i przystanku mpk. Ceny różne w zależności od materiału, ale najdroższe 140zł. Ja kupiłam dzinsy i materiałówki, i całą ciążę w nich przelatałam. Nic się nie dzieje z nimi. Polecam.