Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
hej dziewuszki ja juz po usg i nastepny siusiak do kolekcji 🙂 bedzie chlopiec, a pozatym dowiedzialam sie ze lekarz pomylil sie z obliczeniami i termin porodu przesunol sie o 2 tyg 🤪 z 7 stycznia na 23 styczen 🙂

gratulacje 🙂 prawie sami chłopcy w naszym gronie 🙂 a co do terminu to mamy podobny , ja mam na 22-25 stycznia 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczynki, pojawiam się sporadycznie, ale wszystko czytam 🙂
Gratuluję Wam synków!

U nas wszystko dobrze, Młoda często daje o sobie znać, na razie przeważnie delikatnie, dzisiaj dużo siedziałam w pracy, a ona prawie cały czas rozrabiała. Skończyły się wakacje, wrócili studenci i spotkania, a to oznacza mniej luzu w pracy. Wróciliśmy do wstawania o 6:30, wydaje mi się, że niedawno o tej porze było jeszcze jasno, a teraz czuje się skracający się dzień 😞.
Dbajcie o siebie Kobitki 🙂

• Mamusia
No to mamy epidemię chłopców 🙂

Mój jest ostatnio tak leniwy, że wieczorem aż detektorem muszę go namierzać czy wszystko ok. Wczoraj nawet jak na plecach leżałam nie dawał znaków, może też był zmęczony ciężkim i długim dniem. Wyszliśmy z domku o 7.15 a wróciliśmy o 21.45.
Do zobaczenia później

• Mamusia
Z chłopcami coś jest na rzeczy. Wczoraj jak dzwoniłam do szkoły rodzenia, to powiedzieli, że szykuje się grupa z samymi chłopcami.
Dzisiaj jadę podpisać umowę ze szkołą rodzenia. Niestety u mnie w mieście nie ma szkół z refundacją NFZ. Zaczynamy 18 września. Już nie mogę się doczekać, bo ostatnio zaczęło mi się nudzić w domu. 🙂

• Mamusia
Gratuluje wszystkim mamusia znajacym juz plec swojej pociechy 🙂no i tym nie znajocym tez gratuluje....
nie zagladam do was juz czesto ale jak tylko mam chwile to staram sie zalukac do kochanych mamusiek 🙂
Ja jeszcze nie wiem czy bede miec syneczka czy coronie 😞
moze bede wiedziec za 2 dni 🙂
Czuje ze corcia ale kazdy mi mowi ze slicznie wygladam i na pewno bedzie synus hehe no zobaczymy moze przeczucia faktycznie mnie myla 🙂ehhh juz nie moge sie doczekac wizyty 🙂
A wy dziewczyny wierzycie w te przesady ze w ciazy z chlopczykiem jest sie ladniejsza a dziewczynka urode zabiera?? heh ja nie wiem czy w tym jest cos z prawdy 🙂

• Mamusia
ja w takie przesądy nie wierzę Agnieszko 🙂 jak byłam w córcią w ciąży to też mi przepowiadali raz tak raz tak , a mi się przyśniło że będę miała córeczkę i się sprawdziło 🙂
a teraz nie miałam żadnego przeczucia - i jest chłopczyk 🙂
a wczoraj wieczorem mój synuś tak się rozkręcił , że ho ho ho 🙂 tak mocno kopał jak nigdy dotąd , nawet mój mężuś poczuł maluszka 🙂 miłego dzionka mamusie 🙂

• Mamusia
cześć kobitki 🙂
michasiu i ttinko gratuluję synusiów 🙂 ja będę wiedziała dopiero w poniedziałek (o ile dziecię się ujawni) 🙂

mój mężuś tez już czuje maleństwo i nawet zaczyna puszczać mu melodie z bajek 🙂 czyste szaleństwo...
u nas dzisiaj ładna pogoda, dzidziuś aktywny (bo zjadłam gruszkę i nektarynkę) a ja robię gołąbki 🙂
do mnie położna jeszcze nie dzwoniła kiedy zacznamy szkołę rodzenia...mam nadzieję, że wkrótce :P

• Mamusia
Dziewczynki, gratuluje Chłopaczków 🙂 Michasia, ja też urodziłam swojego Siusiaka 23 stycznia, tyle ze w 2010 roku 🙂
Powiem Wam, ze w Warszawie wojują Dziewczynki, jak patrze na statystyki ostatnich urodzen w szpitalach to dominują Dziewczynki, Moj Synus wczoraj poszedl do przedszkola i jest w grupie z 12 stoma dziewczynkai, a on jest .. jednym z czterech chlopcow - bedzie mial chlopak powodzenie 🙂. Jak lezalam na patologii teraz to w sali w brzuchach byly same dziewczynki, w tym nawet dwie bliźniaczki.
No a my wczoraj byliśmy na kolejnej wizycie i na 99% bedzie... Córunia !!! 😁 widziałam maślany wzrok mojego T, bo to będzie Córunia Tatunia 😉

• Mamusia
a właśnie 🙂 pytałyście się lekarza kiedy możecie i czy w ogóle możecie iść do szkoły rodzenia ?
ja się teraz jak byłam na wizycie spytałam , czy mogę iść do szkoły rodzenia , czy nie ma przeciwwskazań . Lekarz mi odparł , że jeszcze jest za wcześnie i jak wszystko będzie ok to wyśle mnie ok 30 tc.
ale to chyba trochę późno nie uważacie?

• Mamusia
Sonka napisał(a):

No a my wczoraj byliśmy na kolejnej wizycie i na 99% bedzie... Córunia !!! 😁 widziałam maślany wzrok mojego T, bo to będzie Córunia Tatunia 😉

Gratulacje córeczki 🙂 to w naszym gronie mamy już 2 o ile się nie mylę Księżniczkę 🙂