Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
pewnie że późno Aniu 🙂 moja siostra tak zaczęła chodzić i na połowie spotkań nie była bo źle się czuła...ja tam oznajmię lekarzowi że się zapisałam i tyle 🙂 zapytam tylko czy mogę się zapisać na jakiś sport dla ciężarówek 🙂

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć 🙂
Mój synek się chyba zaczął wstydzić po ujawnieniu się i znów leniuchuje hehe 😁
A ja dziś do szkoły idę, odzwyczaiłam się chodzenia na lekcje. Teraz muszę porozmawiać z dyrektorem o zmianie godziny pierwszych lekcji, bo będę za dużo opuszczać. Moje niańki do córci dopiero po 15 są dostępne 🤢
Ja się nawet nie zapisuje na szkołę rodzenia bo nie miała bym czasu na nią chodzić.
Miłego popołudnia życzę, pa do wieczora.

• Mamusia
hej dziewuszki jak tam leci? ja dzis leniuchuje nawet obiadu mi sie nie chce robic, a moj kubus caly czas daje znac o sobie kopie nie milosiernie, dzis to sie nawet w nocy obudzilam bo tak kopalo a rano mialo czkawke chyba bo tak mi rytmicznie brzuch podskakiwal 🙃 moja mama zawiedziona bo myslala ze w koncu wnuczke bedzie miec a tu chlopak 🙂 ale i tak sie cieszy 🙂

• Mamusia
aniu gratuluje coruni 🙂
sonka tobie rowniez gratuluje cury 🙂
tinka gratuluje siusiaka 🙂
co do szkoly rodzenia ja musze doniesc zaswiadczenie ze nie ma przeciwskazan, nawet zaswiadczenie od lekarza musze wziasc ze ciazy jestem i do urzedu pracy zaniesc.. 🤔 ciekawe im po co

• Mamusia
Hej mamusie!!! jak tam mija wtorek?
Ja z Julką w brzuszku wybieramy sie właśnie na wizyte do naszego gina ,a tak ciepło,że ani sie iśc nie chce...
Coraz z tym ciężej...
Ile już przytyłyście kochane ?
Ja już przytyłam aż 6,5 kg;/ Pocieszam się ,że zrzuce po porodzie 😉
Czy któraś z Was bedzie rodzic w Katowicach ?

• Mamusia
Ja do szkoły rodzenia ma NFZ nie potrzebowałam żadnego zaświadczenia od lekarza, nawet kary ciąży nie sprawdzała położna.

Mój maluch też leniuchuje cały czas, w sobotę ide do lekarza mam nadzieje że z małym wszystko ok. serce bije to wiem ale czemu taki spokojny 🤢

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
Ja z Julką w brzuszku wybieramy sie właśnie na wizyte do naszego gina ,a tak ciepło,że ani sie iśc nie chce...
Coraz z tym ciężej...

tak jak zwykle wieczorem usiadłam do czytania co przez cały dzień się u Was działo i jak dziś poczytałam o tych "przytyciach" po 2 kg to aż mi się słabo zrobiło 🤢 Daguza - dzięki Tobie nie straciłam wiary w ludzi - bo ja też już 6 kg do przodu. Ale wiem z doświadczenia ( w pierwszej ciąży przytyłam 9 w drugiej 7) że nie ma co się porównywać, każdy przybiera w innym czasie i innym tempie ..... a potem i tak wszystko wróci do normy - taka mam nadzieję 😉

• Mamusia
Ais2 napisał(a):
daguza1234 napisał(a):
Coraz z tym ciężej...

tak jak zwykle wieczorem usiadłam do czytania co przez cały dzień się u Was działo i jak dziś poczytałam o tych "przytyciach" po 2 kg to aż mi się słabo zrobiło 🤢 Daguza - dzięki Tobie nie straciłam wiary w ludzi - bo ja też już 6 kg do przodu. Ale wiem z doświadczenia ( w pierwszej ciąży przytyłam 9 w drugiej 7) że nie ma co się porównywać, każdy przybiera w innym czasie i innym tempie ..... a potem i tak wszystko wróci do normy - taka mam nadzieję 😉

Dokładnie ja też już ok. 5-6 do przodu, a 2 kg to w pierwszym trymestrze mi przyszły. ALe cóż można jak się tyje książkowo wg biblii ciężarnych "w oczekiwaniu na dziecko" 🙂

• Mamusia
Jak dawno do was nie zaglądałam.. 😉 Ja przytyłam gdzieś z 4,5 kg 😉 Po porodzie trzeba będzie się dobrze gimnastykować.. 🤢 A mój synek od 2 dni ciągle daje o sobie znać, bez przerwy od rana do wieczora.. 🤪 🤪. Ja szkołe zaczynam 8.. 😉 W sobote.. 😉 Zaocznie co drugi weekend 😉 I się trochę martwie bo sesja egzaminacyjna wypada mi od 3 do 27 stycznia i nie wiem jak ja będe chodziła tam z Mega brzusiem albo tuż po porodzie.. 🤢

• Mamusia
A i ostatnio strasznie mnie bolało na wzgórku łonowym.. 🥴 Czytałam w necie że to może być spowodowane powiększaniem sie miednicy. Wogóle chodzić nie mogłam bo promieniowało w str Ud. Wy też tak macie? 😮 🤨 Pójde 12 wrz. do doktorka to się zapytam co to dokładnie może być.. 🤔
I już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć synaczka mojego!! 🤪 Normalnie wariuje.. 😁 🙃 🤪

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂 co tam u Was z rana? ja dzis musialam wstac po 5 bo moj zaspal i i musialam mu zrobic sniadanko 🙂 a o 9 jade do kuzynki dziecka jej pilnowac boto sie od wczot ona jedzie do urzedu. ja od wczoraj zaczelam czytac jak sie pielegnuje chlopcow niemowlaka i niby tak samo jak dziewczynki tylko uzywa sie pudru.. moja siostra ma 2 chlopcow i w sumie zapomnialam czego ona uzywala... moze powiedza mi po porodzie. wczoraj wieczorem rozmawialam z moim i powiedzial ze imie kuba mu sie nie podoba i jest zmiana na kacper ale znow mi to zbytnio nie podchodzi... bo tego imienia nie mozna ladnie skrocic tak jak kubus np a kacper jak?? kacpus?? kacperek... sama nie wiem 🥴 jak zaczne tak zastanawiac to wszystkie mi sie znudza 🙂

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
hej dziewczynki 🙂 co tam u Was z rana? ja dzis musialam wstac po 5 bo moj zaspal i i musialam mu zrobic sniadanko 🙂 a o 9 jade do kuzynki dziecka jej pilnowac boto sie od wczot ona jedzie do urzedu. ja od wczoraj zaczelam czytac jak sie pielegnuje chlopcow niemowlaka i niby tak samo jak dziewczynki tylko uzywa sie pudru.. moja siostra ma 2 chlopcow i w sumie zapomnialam czego ona uzywala... moze powiedza mi po porodzie. wczoraj wieczorem rozmawialam z moim i powiedzial ze imie kuba mu sie nie podoba i jest zmiana na kacper ale znow mi to zbytnio nie podchodzi... bo tego imienia nie mozna ladnie skrocic tak jak kubus np a kacper jak?? kacpus?? kacperek... sama nie wiem 🥴 jak zaczne tak zastanawiac to wszystkie mi sie znudza 🙂

Puder + kupka cz siusiu i masz niezły pasztet 🙂 Tak nam położna w SR mówiła. Puder, mąka ziemniaczana - te same właściwości a lepsza bo bez chemicznych dodatków, jest wskazany ale przy większych dzieciach, przy noworodkach lepiej stosowac maści linomag, alantan które zabezpieczają skórę przed otarciami i odparzeniami pieluszkowymi.

• Mamusia
Dokladnie, linomag i maka ziemniaczana - w razie koniecznosci - to najlepsze specyfiki i .. najtansze 🙂

Ja przytyłam juz 6 kg, mimo, ze na poczatku przez wymioty schudłam 3 kg, nadrobilam 😉 a, ze ostatnio w kółko mi sie chce jesc, musze lezec, cwiczenia wszelkie wykluczone to pewnie moje kilogramy beda mnie kochały i beda lgnąć do mnie jak szalone 🤢

miłego dnia, u nas kolejny dzien sloneczko!