Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Katarzyn no to masz super oparcie w swoim a to najwazniejsze , moj niestety nie moze na kazde pobieranie krwi ze mna chodzic bo urlopu by mu braklo ale na wizyty lekarskie na usg chodzi regularnie 🙂 nie omija 🙂 teraz jestesmy na etapie zastanawiania sie nad porodem rodzinnym 🙂
z jednej str chciala bym zeby przy mnie byl a z drogiej nie wiem czy nie lepiej mu tego zaoszczedzic, choc moj K.... wykazuje jak najbardziej checi i wrecz sie upiera by byc przy porodzie 🙂

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczynki!!
a wiec tak ja juz po badaniu, po glukozie. bylo ohydne cytryny wogole nie bylo czuc chodz cala wcisla 😮 i po godzince z krwi z palca wynik okazal sie wysoki niby jak jest powyzej 140 to jest cukrzyca a ja mialam pierwsze 145, a drugie 144 i powiedziala polozna ze nie dobrze i ze z zyly jeszcze raz wezmie krew i na 100 % o cukrzycy dowiem sie za tydzien. do tej pory mam ograniczyc cukry... ehh 😞 a ja winogron sobie kupilam ... i go zjesc nie moge.. 😞

• Mamusia
hej 🙂 to nie fajnie Michasiu , w ogóle owoce mają bardzo dużo cukrów 😞 zwłaszcza właśnie winogrona śliwki , arbuz, arbuz , kiwi , daktyle - a lubię je 🙂 no i rodzynki niestety 😞 ja na szczęście cukier mam w normie ale staram się ograniczać te produkty które maj ą go dużo
ja się dzisiaj byczę 🙂 dla męża obiadek został z wczoraj a mi córcia zrobiła apetyt na ryż z jabłkami - bo mówiła że w przedszkolu miała i bardzo Jej smakowało i stwierdziłam , że długo nie robiłam to zrobię 🙂 uciekam gotować ryż 🙂 mniam 😉

• Mamusia
A mój K nie chce ze mną chodzić na badania..ciągle się wymiguje od tego żeby ze mną nie iść. Zawieść mnie zawiezie bo mam do doktorka 20 km a jak do gabinetu to ze mną nie chce iść..A do doktorka mamy na 10..10...będziemy znów namawiać.. 😉 Igorek jest ostatnio strasznie ruchliwy a wczoraj w nocy kopał jak szalony..a jak przyszły tatuś położył ręke na brzuszek to przestał;( A jak zabrał to znów kopał... 😉 Ehh...

• Mamusia
Hej dziewuszki 🙂 U nas świetna pogoda chociaż troszeczkę wiaterek, ale słoneczko świeci i to najważniejsze 🙂 Mój G na każdym badaniu jest specjalnie nawet ustala wizytę tak alby jego zmiany pozwalały mu na to 😉
Obiadek już wstawiłam także jak na razie mam labee heheh 🙂
Ja jutro też się wybieram na glukozę 🙂 Już mam cytrynę i wodę przygotowaną hehe 🙂
Miłego Dnia Kochane 🙂

• Mamusia
agniesia20 napisał(a):
Hej dziewuszki 🙂 U nas świetna pogoda chociaż troszeczkę wiaterek, ale słoneczko świeci i to najważniejsze 🙂 Obiadek już wstawiłam także jak na razie mam labee heheh 🙂
Ja jutro też się wybieram na glukozę 🙂 Już mam cytrynę i wodę przygotowaną hehe 🙂)
Miłego Dnia Kochane 🙂
co do cytryny to polozna mi wcisnela cala ale nie pozwolila przez ta godzine ani jesc ani pic nic nawet kropelki, i powiem wam ze najgorszy byl pierwszy lyk bo mialam wrazenie ze cukier oblebil mi cale gardlo 😮 🤢 bylam z kolezanka i nie bylo zle bo mnie zagadywala ale po pol godzinie myslalam ze mi sie cofnie 😮 ale jakos wytrzymalalm a teraz caly czas jest mi nie dobrze.. wymiotowac mi sie chce 🤢

• Mamusia
Mójcion do lekarza ze mną chodzi, tzn był 2 razy w gabinecie, a później stwierdził że tylko pewnie przeszkadza bo monitor był obrucony w jego stronę a nie w moją i lekarz bardziej z nim rozmawiał niż ze mną. Teraz wybieramy się na USG 3 III tzn za miesiąc, ale planuję znów pójść prywatnie na 4D na monitorze 40calowym i tu zabrać Tatusia 🙂, a później dla porówniania do swojej przychodni na 2-3D na małym monitorku 😞

Strasznie jestem ciekawa jak maluszek już wygląda, a wygląda juz człowieczo że się wyrażę, ciekawwe do kogo będzie podobny 🙂 ale tego raczej nie dowiem się na USG, a po porodzie to zapewne każda babcia będzie widziała w nimm swoje dziecko 🙂

• Mamusia
Cześć.
Moje maleństwo całą noc rozrabiało w brzuszku 🙂
Ja się chwilowo leniuchuje, ale zaraz muszę to zakończyć bo mam dziś tyle spraw na głowie 😞
Ja z chęcią się zapisze na kolejne usg bo chce sprawdzić potwierdzić tego siusiaka, czy się nikomu nie przywidział 😁 hehehe
Doncia, no tak to jest że po porodzie babcie widzą podobieństwo do swoich maleństwa itd, nawet jak by było podobne do ciebie albo miało twój jakiś odruch to i tak np teściowa ci powie że to po kimś od nich 🙃 😮 hehe
Dziewczyny dacie rade z glukozą, nie jest tak tragicznie pyszna nie jest ale da się wytrzymać.
Ok lecę, bo dziś czeka mnie ciężki dzień. Pa.

• Mamusia
Hello dziewczyki 🙂 Ja już po glukozie... Jezuuu masakra dalej mi jest niedobrze... Miałam na skierowaniu 50 g a i tak mi dała pielęgniarka 75g, wynik bliżej normy niż dalej hehe 🙂

A teraz ide sobie poprawić humorek i idziemy z mamusią na zakupki dla mojego maleństwa :*
Buziaczki 🙂
Miłego Dnia Dziewuszki 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny co tam u was? ja dzis zla jestem... siostra mnie wkurzyla, az szkoda gadac... i poszlam do ogrodka poplewic z nerwow za duzo sie naschylalam.. i teraz troszke brzus odczuwam. ale porzadki i tak mnie czekaly. jutro chyba jade sie odstresowac na zakupy...musze kupic sobie plaszczyk jakis i jakies koszulki bo wszystkie sie za krotkie zrobily 🙂

• Mamusia
hej kochane mamuśki:*
Wczoraj bylam na glukozie 🙂75g nic strasznego , wiecej przezywalam i nasluchalam sie jakie to okropne 🙂 heh jak dla mnie to mogli mi jeszcze doslodzic heh. pierwsze 2 lyki szczypaly po gardle a puzniej poszlo idealnie 🙂 najgorzej meczylo to 2 godzinne czekanie w szpitalu.....ale naszczescie byl ze mna moj K....i czas nam jakos polecial 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny co tu tak cicho??
ja wlasnie jem pelnoziarniste sniadanko 🙂 musze troche uwazac na to co jem do poniedzialku a jak w poniedzialke sie okaze na 100 % ze mam cukrzyce to dieta.. 😮 ale czego sie nie robi dla dzidzi 😉 dzis jednak nigdzie nie jade zle sie czuje.. wszystko mnie boli mam mam nadzieje ze to nie grypa 😞 milego dnia mamuski

• Mamusia
Cześć. Ja niedawno wróciłam z wizyty 🙂 wyniki ok, mam troszkę na siebie uważać i nie nosić nic ciężkiego i takie tam bo mi się szyjka skraca. 25.10 dopiero będę zapisywać się na usg. Ogólnie to teraz zmienia mi się miejsce i dzień wizyt po przenieśli paru lekarzy gdzie indziej. Po drodze do domu kupiłam sobie rodzynki w czekoladzie mm.. uwielbiam 😜 Dziś planuje zrobić bliny i coś do tego bo ja lubię ze słodką śmietaną, a mężuś z mięskiem heh faceci mięsko musi być 😁
Pytałam się doktorka czy myli się z płcią na usg, stwierdził że nie 😁 śmiał się że myli się raz na 4 lata hehe. Miłego dnia mamuśki

• Mamusia
Hej dziewuszki 🙂 Jak tam wam dzisiejszy dzień mija? 🙂
Obiadek już zrobiony, ale za to ręka poparzona parą także piecze jak nie wiem...
Kamilek w brzuszku cały czas daje o sobie znać 🙂

Dziewczyny mam pytanie bierzecie żelazo dodatkowo do wszystkich tabletek ?
Miłego Dzionka 🙂

• Mamusia
No ja przyjmuję Femibion Natal 2 ,ale dodatkowo jeszcze biorę magnez (MgB6) i żelazo bo mi gin na początku ciąży mówiła żebym brała żelazo i tak biorę aż do teraz, ale teraz 03.10 jak będę na wizycie to muszę się zapytać czy dalej mam brać te żelazo czy nie bo słyszałam, że nie można tak o bez powodu brać żelaza.

• Mamusia
Cześć Mamuśki,

Wczoraj miałam mieć lekcje kąpieli noworodka, ale "dzieci" które przyszły zamówione były wcześniakami i położna musiała zwrócić nasze lalki i zamówić w prawidłowym rozmiarze 🙂 Więc zajecia za tydzień. Za to nasłuchaliśmy się o porodach, bardzo położna nas wspierała i liczy na to że tatusiowie będą przy porodzie szczególnie w 1 fazie, później mogą sobie iść (też mam takie zdanie, jak juz dzidzia zacznie wychodzić to od towarzystwa jest położna i lekarz). Mam nadzieje że mój zdrozumiał i zmieni zdanie co do porodu 🙂 Pożyjemy zobaczymy.

Ja z lekarstw biorę Centrum Materna i Fenoterol na skurcze, czasami magnez ale to okazjonalnie. Żelaza na szczęście łykać nie muszę puki co. No a do tego jeszcze hormony na tarczyce, ale to już inna bajka dawka tylko w ciąży co raz to wyższa 😞

• Mamusia
Hej. Ale tu ostatnio zrobiło się cicho.
Noc miałam straszną, zaczął boleć mnie brzuś, dopadła mnie raz biegunka, wymiotowałam a na ostatek miałam gorączke. Na szczęście mi przeszło, bobas w brzuszku co trochę mnie szturcha. Mężuś stwierdził że to od śmietany którą sobie zrobiłam do blinów 🤢
Dziś znów czeka mnie aktywny dzień. Chce leniuchować, ale się nie da.
W weekend zamierzam nic nie robić 🙂

• Mamusia
hej 🙂 jakie plany na dzis??
ja leniuchuje, zaraz wstane zrobic sniadanie i spowrotem do lozka.. strasznie mam ochote na cos slodkiego, a nie moge.. 😠 moja dzidzia wieczorem szalala i dzis nad ranem troszke a teraz spi 🙂 ale te kopniaki co coraz bardziej bolace sa 😆 moja kuzynka wczoraj byla na usg i widziala bijace serduszko 🙂 jest w 6 tyg ciazy i strasznie placzliwa, o byle co to reaguje placzem, widac z daleka ze cos z nia nie tak 🙂 jakbym nie wiedziala to bym podejrzewala 🙂 ale dzis u nas zimno.. a mialo byc tak ladnie 🤨

• Mamusia
agniesia20 napisał(a):
No ja przyjmuję Femibion Natal 2 ,ale dodatkowo jeszcze biorę magnez (MgB6) i żelazo bo mi gin na początku ciąży mówiła żebym brała żelazo i tak biorę aż do teraz, ale teraz 03.10 jak będę na wizycie to muszę się zapytać czy dalej mam brać te żelazo czy nie bo słyszałam, że nie można tak o bez powodu brać żelaza.
ja tez biore femibion natal 2 i bralam magnez ale lekarz mowil ze jak pomaga mi na skorcze lezenie to zebym lezala i zrezygnowala z tabletek wiec tez tak zrobilam 🙂

• Mamusia
Hej dziewuszki jak tam wam dzionek leci ? 🙂 Ja właśnie robię ogórkową, pogoda się zepsuła.

Michasia mi gin kazała profilaktycznie brać magnez i żelazo, ale jak będę 03.10 u niej to się jej zapytam bo za każdym razem zapominam jej się o coś zapytać hehe chyba muszę sobie zacząć na kartkach pisać hehe 🙂

Obliczaliśmy z moim G wczoraj wydatki do stycznia aż dzidzia będzie to wyszło nam około 4,5 do 5 tysięcy (razem z wózkiem). Aż się za głowę można złapać jak to wszystko kosztuje.

Miłego Dnia dziewczynki 🙂

• Mamusia
Hej mamusie 😉
cos pogoda zaczyna nam sie robic do kitu...

Ja biore Falvit Mama i podobno wystarczy,ma wszystkie potrzebne witaminy wiec chyba nie mam czym sie martwic.
Moja corcia bardzo ruchliwa... 😉 rozrabia sobie jak szalona.
Ostatnio mialam dziwne bole i nie umialam az sie podniesc..wystraszyłam sie ze cos jest nie tak,ale po 40 m przeszlo...NA SZCZESCIE!!!
ZObaczcie jak ten czas leci...
Juz tak niewiele zostalo i nasze szkrabki beda z nami!

Buziaki w czwartkowy dzionek 😉 😆