Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
Juz zalozylam nowy watek 😉 GRATULACJE jeszcze raz;*
pisz na biezaco co u Was 😉
dbaj o swoje malenstwo,bo 1,5 kg to taka drobinka;* buziaki 😉

No maleńki, ale powiem szczerze że w moich wyobrażeniach 1500 g to zupełne maleństwo mieszczące się na dłoni, a on taki dosyć dosyć 45 cm długi.

• Mamusia
wow doncia kochana a ja sadzilam jednak ze nie urodzisz a tu prosze 😁 🤪 🤪 🤪 🤪 gratuluje z calego serca i zycze duzo duzo zdrowka a jak tam tatus sie czuje? zachwycony malenstwem?? czekamy na fotki dominisia, i opis dokladny cc bo mnie tez to czeka 😁 😁 zazdroszcze ci i jeszcze raz zdroweczka 😁 😘 😘

• Mamusia
no normalnie mega zaskoczenie 😁 😁 ja juz tez bym chciala miec kacperka przy boku 😁 😁 kurcze ale super 😁 🤪
ja wlasnie wrocilam ze spacerku, wzielam pieska na smycz i polazlam sie troche odmulic 😁 😁 nie powiem pomoglo ale na chwilke 😁 bo teraz znow zamol mi sie wlaczyl 😁 😁

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
zazdroszcze,tez chcialabym miec malutka juz obok...
Michasiu- haha;p ja tez ciagle zamulam,dretwa pogoda.Wole polezec 😉
haha daga a pewnie ze to wina pogody 😁 😁 😁 trzeba zawsze jakas wymowke znalesc 😁 😁 😁 tak jak moj jak wypije za duzo piw i wymiotuje to nie przez alkohol tylko chipsy byly za stare 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Sama cesarka trwała chyba z 30 min, wcześniej jeszcze dokumentów plik wypełniałam z położną, rozmowa z anestezjologiem, wkłucie w plecki i gotowe. W czasie zabiegu od znieczulenia dostałam tylko drgawek, ale to normalny stan, szczęka tak mi latała że balam się iż zęby stracę. Później przewieźli mnie na pocesarkową salę i tam zostałam do rana, dziś ze względu iż jest dużo zabiegów a ja nie mam maleństwa przy sobie zostałam przewiziona na patologię ciąży. Co tu jeszcze pisać.... chyba z 5 czy 6 razy dostawałam wczoraj i w nocy środki przeciwbólowe, ostatni ok. 4:30, teraz jakoś funkcjonuje. Dużo chodzę, staram się nie leżeć czy siedzieć, bo w ruchu lepiej jelita pracują a i macica się obkurcza. Dzis Mezunia kupi laktator elektryczny i zaczniemy ściągać a raczej stymulować piersi do wytwarzania pokarmu. Zobaczymy jak nam to pójdzie.

• Mamusia
wiesz my mamy i tak najlepiej bo nie jestesmy do konca swiadome co nas czeka.
A to podobno straszna katorga...;/ boje sie ale trzeba byc dzielnym dla naszych malenstw!
Ale boje sie ,ze wody mi odejda w najmniej oczekiwanym momencie.Chcialabym urodzic w terminie,a tu wszystkie zaczna w Grudniu rodzic i dopiero bedzie... 🙃 🤢

• Mamusia
doncia napisał(a):
Sama cesarka trwała chyba z 30 min, wcześniej jeszcze dokumentów plik wypełniałam z położną, rozmowa z anestezjologiem, wkłucie w plecki i gotowe. W czasie zabiegu od znieczulenia dostałam tylko drgawek, ale to normalny stan, szczęka tak mi latała że balam się iż zęby stracę. Później przewieźli mnie na pocesarkową salę i tam zostałam do rana, dziś ze względu iż jest dużo zabiegów a ja nie mam maleństwa przy sobie zostałam przewiziona na patologię ciąży. Co tu jeszcze pisać.... chyba z 5 czy 6 razy dostawałam wczoraj i w nocy środki przeciwbólowe, ostatni ok. 4:30, teraz jakoś funkcjonuje. Dużo chodzę, staram się nie leżeć czy siedzieć, bo w ruchu lepiej jelita pracują a i macica się obkurcza. Dzis Mezunia kupi laktator elektryczny i zaczniemy ściągać a raczej stymulować piersi do wytwarzania pokarmu. Zobaczymy jak nam to pójdzie.
ojej to az tak bolalo a teraz jak chodzisz to jest lepiej? i odrazu brzuszek znikl? czy masz jeszcze? bo czytalam gdzies ze wlasnie bardzo dziwne uczucie jest ze wstajesz a tu brzuszka nie ma 🙂 maly ile zostanie jeszcze na oddziale?

• Mamusia
e_milka no niby moge ale nie bardzo chce haha 😁 os wymysle zeby donosic 😁

doncia ale tak Ci zazdroszcze,swieta z malenstwem cudoo...ja sie boje ze swieta spedze w szpitalu wlasnie.Cesareczka szybciutko CI poszla i z glowy.Najwazniejsze zeby maluszek nabieral teraz kg i szybciutko wracal z Toba do domku 😉 pamietaj o zdjeciu dla nas!!! Nawet przzez inkubatorek 😉