Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
daguza1234 napisał(a):
Hej mamuski!!!
Ale zimno...brrr...plaszczyk poszedl w ruch 😲
Byłam u doktorka,wszystko ok,ale mam jakies uczulenie na plyn do higieny intymnej...i musze zmienic bo swedzi jak nie wiem...;/
A tak pozatym polozna stwierdzila,ze brzuszek nizej i ze twardy,wiec powiedziala ze najwyzej 3 tygodnie jeszcze.Kurde to akurat swieta...ehem... 😠
no ale coz...jakos to bedzie;D zobaczymy;p
malutka wazy juz podobno 3300 ...duzaaaaa... ☺️ 😉

Michasiu a wczoraj to bylm tak spiaca ,ze nie mialam nawet sily pisac;p
hihi 😉
mnie sie lepiej oddycha wiec czuje,ze sie obnizyl brzus 🙃 maluttk poruszona przez polozna mi podskakuje!;p
a co tam u was?

Szok 🤪 🤪 czyli jednak w grudniu chcesz się wysypać 😁 😁
Najważniejsze , że wszystko ok 🙂 To może i do 4000g dojdzie malutka 🙂
Mi coś się wydaje , że mój synuś też będzie duży 😮 🙂 oby poród poszedł szybko 🙂
faktycznie 3 tyg to mało czasu i wypada równo w Wigilię 😁
choć w sumie jeśli już masz rodzić to lepiej przed , żeby na święta być już w domku 🙂

Ja bym wolala w styczniuuu....; 😁
tylko ,ze to nie my o tym decydujemy,a szkoda 🤔
no wolalabym tak przed swietami,lub po 😉 zeby tam nie siedziec w tym szpitalu np.w wigilie:P
a 4kg to duzooo....;D hehe 😁

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam sie i ja dzis z wami 🙂
ale zimnota faktycznie 😞
my juz tez po wyniczkach wkurzyla mnie strasznie polozna bo spoznila sie pol godziny i do mnie z pretesjami ze tyle kobiet dzis ciezarnych jest i juz przyjechal laborant po krew a ja tu do niej z pytaniami ze mam jej glowy nie zawracac 😮 🤢 😲
myslalam ze jej kopa zasadze moja wina ze ona sie spoznila?? 😲
wredne babsko 😠
i do tego jak pobierala mi krew to przebila mi chyba zyle bo odrazu siniak wyszedl wielkasny i reke ciezko mi zginac 😠 😞 kiedys tez tak mialam i to z tydzien wtedy bol reki sie trzymal mam nadzieje ze teraz tak nie bedzie bo dzis pod wieczor pierogi na jutro chcem robic wiec obie rece mi sie przydadza 😁
i wogole zauwazlyam ze starsznie tepo zwolnilam bo doslownie zasapana bylam jak mół 😁 😁
dobrze ze mama ze mna byla to wiedziala jak to w ciazy sie czlowiek czuje ociezaly i zwalniala tepo 😁 😁
a co tam u was??
oo daga to ty kochana swieta bedziesz miec jak ta lalala jak ci sie uda a najlepszy prezent dostaniesz 😁 ja tez chcem taki 😁 😁
tinka to u was az tyle sniegu jest ?? kurde a u nas troszke posypalo i zaraz znikl 😮
ania to w koncu masz dzien dla siebie 😁 odpoczywaj poki mozesz 🙂

• Mamusia
ale tu cisza dzis 🙂
ja zaraz mykam dalej do mista cos mnie zaczął brzuch bolec... 😞 nie moge sie nachylic i dac wiekszego kroku tylko doslownie tip topy 😞
ciekawe co tam u naszej donci.. czy juz wyszla ze szpitala... albo u agusi... 😞
pisac dziewczyny bo nuda 🙂
zajrze wieczorkiem

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
U nas śniegu niedużo, ale utrzymuje się cały dzień, więc fajna biała pierzynka 🙂 Zaliczyłam dziś spacer po tym śniegu, uwielbiam zimę! 😁
Maluch mi się wypina, czasem aż tchu braknie... Bo brzuszek jeszcze mam wysoko, to i zgagulec czasem dopada...
Jutro mam wizytę 🙂 Aż nie do wiary, że to już 😉 Ani się obejrzę, a będę jechać na porodówkę, zwłaszcza, że grudzień bardzo zajęty- w ten weekend odwiedzają mnie siostrzyczki, ze swoimi mężami, później już przygotowania do Świąt, Sylwester i JUŻ 😁 Fajnie, już się doczekać nie możemy 🙂 Ale niech siedzi jak mu tam dobrze, ja jeszcze się trochę pokulam 😉

• Mamusia
Oj, daga to ostrożnie na tym śniegu!! Albo z bodyguardem trzeba chodzić 😉
Przede mną kupno kozaków, myślałam właśnie o oficerkach na płaskim, ostatnio miałam kozaczki na obcasie, to stwierdziłam, że zimą to się nie sprawdzi, zwłaszcza przy dziecku.. Ale jakbym dalej je miała, to bym w takich chodziła i też sobie głowy zakupami nie zawracała 😜

• Mamusia
Ja teeeż lubię obcasiki, ale tej zimy jednak wygrywa u mnie wygoda 😉
Wiesz co, że całkiem nieźle, mały czasem się wypina mocno jak się obudzi, a poza tym nic mi nie dolega 😜 Co prawda przesypiam całe noce (z małymi przerwami na siusiu), ale jakoś ten sen taki niepełny, nie czuję się wypoczęta po nocy... 🥴

• Mamusia
Ale zdaję sobie sprawę, że teraz już może być tylko ciężej 😉
A widzę, że my mamy podobny termin 🙂 Jak dobrze pójdzie, to razem pojedziemy rodzić 😉 Może dasz radę przeciągnąć tydzień dłużej i jednak dzidzia będzie za 4, a nie za 3 tygodnie 😉

• Mamusia
Może się mylą 😉 Powtarzaj sobie, że urodzisz pierwszego, to może tak się stanie 😉
Ja jestem ciekawa co u agniesi i jej Kamilka... Cały czas trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko ok i że lekarze działają i czuwają nad nimi... Agniesiu daj znać co u Ciebie!

• Mamusia
Postaram sie zaciskac nogi 😉:P

No mnie tez bardzo ciekawi co słychac u Agniesi...tak mi jej szkoda...
Tylko wiesz teraz sa takie sposoby ,ze z takich rzeczy wylecza takie malenstwo!
Nie watpie ,ze sie przejmuje tym bardzo ,ale przeciez bedzie wszystko dobrze jak lekarze odrazu zareaguja 🙂

• Mamusia
Też mam taką nadzieję, że trafiła na specjalistów, którzy się tym zajmą jak trzeba 🙂
Głupol ze mnie, czekałam z obiadem na męża aż zgłodniałam na maxa, a on jak tylko wrócił z pracy, to od razu pojechał na piłkę... mam nauczkę na przyszłość...

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
hej dziewczynki 🙂 juz jestem.. moj maly dzis cos wariuje za bardzo 😞 ciagnie mnie cos w dól a moment mialam az taki ze kleklam na kolana i lzy mi w oczach stanely 😞teraz leze i jem hamburgera 🙂 i mam nadzieje ze bol minie...

wcinaj glodomorku,ale nie na lezaco 😉
tez mam takie bole skarbie,a jeszcze wieksze nas czekaja...

• Mamusia
Świetna bryczka! Ja tam się nie znam, ale kółka wyglądają fajnie, solidnie no i kolorek i wzorek fajowy 🙂 I torebeczka jaka stylowa 😁
michasia trzymaj się, bez żartów, jeszcze nie pora na Kacperka! Może za dużo się nachodziłaś dziś??

• Mamusia
Fruzia napisał(a):
Świetna bryczka! Ja tam się nie znam, ale kółka wyglądają fajnie, solidnie no i kolorek i wzorek fajowy 🙂 I torebeczka jaka stylowa 😁
michasia trzymaj się, bez żartów, jeszcze nie pora na Kacperka! Może za dużo się nachodziłaś dziś??

dzieki;* no solidny ogolnie jest 😉 i juz bede odbierac za 2 tygodnie wkoncu 😉
pewnie Michasia ze musisz wpychac;p